Beste DIM supplement tegen acne (review)

Veel te weinig mensen weten dat DIM supplementen erg goed tegen acne werken.

dim supplement

Soms krijg ik zulke goede huidsupplement tips binnen uit de praktijk, die ik graag met je wil delen. In dit geval geef ik Rosalie, in het dagelijks leven ook copywriter, straks het woord om haar ervaringen met DIM supplementen tegen acne te delen in een review.

De voor en na foto's van Rosalie na gebruik van Vitakruid DIM Complex spreken boekdelen..

dim supplement acne

Top 5 beste DIM supplementen 2023

Beste DIM supplement Huidsupplement cijfer Kopen vanaf
1. Vitakruid DIM Complex 9 vanaf €49,95
2. AOV Indole-3-Carbinol 7,5 vanaf €51,50
3. NOW Diindolylmethane 7 vanaf €55,95
4. Vitamines Per Post DIM 6 vanaf €51,75
5. Vitaminstore DIM 6 vanaf €53,90

Rosalie's DIM ervaring

Hierboven vind je de vijf DIM supplementen die Rosalie heeft geprobeerd, met haar cijfer erbij. Benieuwd naar haar acne verhaal? Laat je verrassen door de zeer positieve ervaringen van Rosalie met DIM. Aan haar het woord.

Al jaren ‘een slechte huid'

Ik heb eigenlijk al mijn hele leven wat ze noemen ‘een slechte huid’, waarbij de acne vanaf mijn vroege tienerjaren kwam aanzetten. Op de middelbare school voelde het normaal om acne te hebben, want tsja – wie niet?

Toch leek mijn gevecht tegen acne altijd moeilijker dan voor anderen omdat ik allergisch ben voor de meeste antibiotica die dermatologen voorschrijven voor huidproblemen. Dus vertrouwde ik uitsluitend op topische behandelingen met benzoylperoxide en salicylzuur; sommige werkten een tijdje, maar dan kwam mijn acne altijd weer terug.

Uiteindelijk heb ik jarenlang baat gehad bij producten op basis van retinol om mijn puistjes te temmen, maar ook die werking ging langzamerhand achteruit.

Een paar maanden voor mijn 30e verjaardag kwam mijn acne terug in de vorm van diepe, pijnlijke cysteuze bulten. Deze nieuwe vorm van acne leek in niets op wat ik in het verleden had meegemaakt, en ik had geen idee hoe ik het moest aanpakken.

Leestip: Collageen poeder werking voor de huid

dim supplement ervaringen

Ieder geval van acne is uniek

Mijn dermatoloog legde uit dat ieder geval van acne uniek is. Ik paste mijn dieet aan en bleef van zuivel af. Ik probeerde zoveel verschillende lotions, drankjes en gadgets, maar de acne gaf geen krimp.

De cysten doken zo hevig op, dat ik zwaar opzag tegen de volgende afspraak bij de dermatoloog. Als je ooit last hebt gehad van acne, dan weet je hoe het voelt om ten einde raad te zijn.

Ik was ervan overtuigd dat ik nooit meer een gave huid zou hebben. Hoewel ik graag denk dat ik een gezonde dosis zelfvertrouwen heb, begon het een serieuze tol te eisen. Mijn Instagram-dagen waren voorgoed voorbij?

DIM reviews lezen

Maar zoals altijd ga je toch weer zoeken naar mogelijke oplossingen van lotgenoten. Talloze forumposts en reviews heb ik gelezen, en zo kwam ik ook voor het eerst DIM reviews tegen en hoe DIM supplementen een volledig natuurlijke manier zijn om de hormonale huid te zuiveren.

“DIM was de ticket om mijn huid te genezen.”

Andere recensies en blogs over natuurlijke gezondheid bevestigden het sentiment. Ik hoefde niet meer te lezen. Dit was het, DIM was mijn ticket om de huid eindelijk te genezen.

Wat is DIM (diindolylmethane)?

Voor wie er net als ik nog nooit van gehoord had: DIM staat voor diinodolymlethane. Het is een op voedsel gebaseerde verbinding die voorkomt in kruisbloemige groenten zoals broccoli, kool, bloemkool en spruitjes en die de hormonale balans ondersteunt. Het is eigenlijk alsof je elke dag een superdosis groenten binnenkrijgt die je hormonale acne kan verhelpen en zelfs PMS-symptomen kan verminderen. Het wordt ook aangeprezen als een wonderoplossing voor vrouwen in de menopauze.

Hoewel het onderzoek naar DIM supplements nog vrij beperkt is, wordt gedacht dat het helpt het oestrogeengehalte in je lichaam in evenwicht te brengen. In het bijzonder kan DIM de productie stimuleren van een minder krachtige, meer gunstige vorm van oestrogeen, bekend als 2-hydroxyestrone. Bovendien is aangetoond dat DIM een enzym genaamd aromatase remt, dat testosteron omzet in oestrogeen.

beste dim supplement review

Hoewel kruisbloemige groenten de belangrijkste voedselbron van DIM zijn, zul je dagelijks meerdere porties moeten eten om de voordelen van deze verbinding te benutten (wat natuurlijk niet lukt). Daarom kunnen mensen die zoals ik een specifieke aandoening als acne willen behandelen, baat hebben bij een geconcentreerde dosis in de vorm van een DIM-supplement.

Mijn DIM ervaringen

Na slechts twee weken gebruik merkte ik al een verandering. Ik brak veel minder uit. Ongeveer een maand later leek het alsof mijn acne helemaal tot stilstand was gekomen. Terwijl de actieve cysten verdwenen, kwamen er geen nieuwe voor in de plaats.

Na pijnlijke, hardnekkige puisten en ontelbare cortisone-injecties bij mijn dermatoloog later, lijkt een ‘gewoon’ verkrijgbaar DIM supplement mijn oplossing.

“Zoveel mogelijk mensen moeten van DIM supplementen weten.”

Omdat ik vind dat zoveel mogelijk mensen van DIM supplementen moeten weten ben ik behoorlijk actief via forums en Facebook groepen om mijn ervaring met DIM te delen. Natuurlijk, mijn huid is nog steeds niet 100% perfect, maar het is een enorme verbetering ten opzichte van waar ik mee begon. En dat is pure winst!

Lees ook: Collageen poeder ervaringen

Hoeveel DIM moet je innemen?

Vanwege beperkt onderzoek zijn de juiste doseringen voor het DIM supplement nog niet precies bekend, maar omdat ik heb gelezen dat sommige mensen vanaf 200 mg lichte bijwerkingen zoals hoofdpijn kregen, hield ik het bij een veilige dosis van 150 mg.

Bekijk hier het best geteste DIM supplement.

DIM supplementen

Wat doet diindolylmethane DIM nog meer?

Studie na studie heeft bewezen dat meer groenten met diindolylmethane DIM in ons dieet ons risico op hartziekten, beroertes, kanker en vele andere kwalen vermindert. Veel van de medicinale voordelen van deze planten kunnen worden toegeschreven aan fytonutriënten (plantaardige voedingsstoffen met gezondheidsbevorderende eigenschappen).

Hoewel diindolylmethane slechts één van deze fytonutriënten is, zijn de functies ervan zeer specifiek en bijzonder. Deze verbinding ondersteunt een gunstige verschuiving in de balans van de geslachtshormonen oestrogeen en testosteron, wat sterk samenhangt met een lager kankerrisico.

dim ervaringen

De unieke kanker bestrijdende voordelen werden ongeveer 20 jaar geleden voor het eerst ontdekt toen broccoli werd toegevoegd aan het dieet van proefdieren. Broccoli bleek bepaalde vormen van kanker te voorkomen, waarmee het “kruisbloemige verband” tot stand kwam. Om deze werking te begrijpen moet men oestrogeen begrijpen, zijn rol in het mannelijk en vrouwelijk lichaam, hoe het betrokken is bij kanker, en zijn metabolisme.

Wat is oestrogeen en testosteron?

Om het effect van een DIM supplement op je hormonen nader te verklaren wil ik eerst graag uitleggen wat hormonen doen. Hormonen zijn chemische boodschappers die met je lichaam communiceren en het vertellen dat het verschillende functies moet uitvoeren. Oestrogeen en testosteron worden geslachtshormonen genoemd omdat ze de functies van het voortplantingssysteem vergemakkelijken.

oestrogeen

Hoewel oestrogeen geïdentificeerd wordt met vrouwen en testosteron met mannen, hebben beide geslachten beide hormonen in hun lichaam aanwezig. Beide hormonen spelen bij beide geslachten een belangrijke rol en dienen naast hun voortplantingsfunctie nog een aantal andere functies, waardoor hun evenwicht van cruciaal belang is voor de gezondheid.1 Naarmate het lichaam ouder wordt, verandert de hormoonproductie en -huishouding, wat bijdraagt tot allerlei symptomen (zoals gewichtstoename, spierverlies, broze botten, etc.) en tot dat ouder worden-gevoel.

Goede oestrogeen & invloed op de hersenen

Wat heeft goede oestrogeen met een DIM supplement te maken? Wel, er zijn momenteel 300 bekende functies voor oestrogeen in het lichaam en we beginnen pas alle interacties ervan te begrijpen. Oestrogeen heeft bijvoorbeeld invloed op de hersenen, het hart en de lever. Daarom is een gezonde oestrogeenstofwisseling van groot belang. In het lichaam wordt oestrogeen gemetaboliseerd in ofwel 2- hydroxy, het goede oestrogeen, ofwel 16-hydroxy, het “slechte” oestrogeen. Het goede oestrogeen is betrokken bij gunstige functies in het hele lichaam, zoals de bescherming van het hart en de hersenen.

dim supplements voor en na

Slechte oestrogeen

Het slechte oestrogeen is verantwoordelijk voor veel van de ongewenste werkingen van oestrogeen, waaronder gewichtstoename en kanker in oestrogeengevoelig weefsel.1Het slechte oestrogeen werkt als een ongereguleerde vorm van super oestrogeen, en leidt vaak tot oestrogeendominantie en de daarmee samenhangende gezondheidsproblemen. Het is bijvoorbeeld bekend dat vrouwen met borst- en baarmoederkanker te weinig van het “goede” oestrogeen aanmaken en te veel van de “slechte” soort.

Lees meer over: Diindolylmethaan (DIM-complex) tegen oestrogeendominantie

DIM supplement en goed oestrogeen

Het verband tussen een DIM supplement en oestrogeen komt door hun moleculaire overeenkomsten. Om oestrogeen in het lichaam te kunnen gebruiken moet het gemetaboliseerd worden. Zoals hierboven opgemerkt, kan oestrogeen een van de twee stofwisselingsroutes volgen, waardoor ofwel goed ofwel slecht oestrogeen ontstaat. Omdat DIM een metabolische route vereist die vergelijkbaar is met die van goed oestrogeen, vergroot het aanvullen van de voeding met DIM of het eten van kruisbloemige groenten de kans dat oestrogeen wordt afgebroken tot zijn heilzame vorm.

voeding dim dieet

Simpel gezegd stimuleert DIM de route die leidt tot goede oestrogeenproductie en een gezonde hormoonbalans. Een actief metabolisme van oestrogeen in de “goede” richting trekt automatisch ongemetaboliseerd oestrogeen weg van het “slechte” pad, waardoor de productie en niveaus van deze schadelijke oestrogenen feitelijk worden verlaagd.

Invloed van DIM op testosteron

DIM supplementen hebben ook invloed op testosteron, dat een belangrijke bijdrage levert aan een gezonde hormoonbalans bij zowel mannen als vrouwen. Dit hormoon wordt geclassificeerd als een anabool hormoon vanwege zijn vermogen om de eiwitsynthese te bevorderen. Actieve eiwitsynthese produceert grotere spieren en sterkere botten, vooral als reactie op inspanning, en verhoogt de stofwisseling en het vetgebruik.

Testosteron ondersteunt ook het libido, de belangstelling voor seks en de stemming. De werking van testosteron is echter verschillend, afhankelijk van de vraag of het vrij is of gebonden aan transporteiwitten in het bloed. Het is de vrije vorm die al deze gewenste werkingen bezit. DIM ondersteunt, door zijn effecten op het oestrogeenmetabolisme, testosteron door het niveau van vrij, of actief, testosteron te helpen handhaven.1

Hormonen en gezondheid

Hier zijn veel manieren waarop een gezonde oestrogeenstofwisseling je leven kan beïnvloeden.

Kankerpreventie, vooral in verband met geslachtshormonen (borst, prostaat, baarmoeder en eierstok). Ten eerste veroorzaakt het stimuleren van de “goede” oestrogeenproductie een gelijktijdige vermindering van het “slechte” oestrogeen, waardoor ze geen cellen kunnen beschadigen en mogelijk kanker kunnen veroorzaken. Ten tweede vermindert het “goede” oestrogeen de celdeling van abnormale cellen en elimineert het precancereuze cellen. Ten slotte werkt “goed” oestrogeen als een antioxidant, die het lichaam beschermt tegen de schade van vrije radicalen, wat ook kanker helpt voorkomen.

bloemkool dim groenten

Wat doet een DIM supplement nog meer? Denk aan de regeling van het energiemetabolisme door het bevorderen van de actieve afgifte van opgeslagen vet voor betere energie, vooral tijdens het sporten. Bevorderen van evenwicht van verworven oestrogeen onbalans bij mannen en vrouwen. Dit heeft te maken met erfelijke problemen in de oestrogeenstofwisseling, zoals te zien is bij een familiegeschiedenis van borstkanker, en invloeden van voeding en chemicaliën op de gunstige oestrogeenstofwisseling. Overproductie van het “slechte” oestrogeen wordt bijvoorbeeld gezien bij zwaarlijvigheid en de blootstelling aan een groot aantal “oestrogene” chemicaliën in het milieu. Regulering van celgroei, waardoor beschadigde cellen in het hele lichaam worden opgeruimd.

Voeding met DIM: kruisbloemige groenten

Vergeef me het cliché, maar je oma had gelijk: eet altijd je groenten (vooral de kruisbloemige soorten). Al duizenden jaren worden planten gekweekt om hun geneeskrachtige eigenschappen. Zo meldden onderzoekers van het Fred Hutchinson Cancer Research Center dat drie “gezonde porties” groenten per dag het risico op prostaatkanker met 48% vermindert. Kruisbloemige groenten met DIM moeten worden benadrukt en zijn:

  • Kool
  • Broccoli
  • Spruitjes
  • Bloemkool
  • Boerenkool
  • Mosterdgroen
  • Koolraap en raap
  • DIM supplement

Als je rauwe of licht gekookte kruisbloemige groenten kauwt, worden plantenenzymen (stoffen die een reactie op gang brengen) geactiveerd. Hierdoor kan DIM je lichaam binnenkomen. Als de enzymreacties ontbreken, kan de omzetting in DIM niet plaatsvinden. Zo is een opneembare vorm van pure DIM ontwikkeld in een voedingssupplement. Het unieke afgiftesysteem omzeilt de noodzaak van actieve enzymen in de groente en chemische reacties in de maag om DIM te produceren.

Conclusie

Zoals Hippocrates, de vader van de geneeskunde, al zo lang geleden zei: ‘Laat voedsel uw medicijn zijn en uw medicijn voedsel.’ En om de voordelen van deze krachtige kruisbloemige voedingsmiddelen te verbeteren, is DIM-suppletie een natuurlijke benadering om een veiliger en gezonder oestrogeen metabolisme te bereiken – samen met al zijn gezondheidsvoordelen. Veel van de voordelen die traditioneel met oestrogeen worden geassocieerd zijn te danken aan het gezonde metabolisme tot 2-hydroxy. Omdat DIM een natuurlijke promotor van deze weg is, is het een natuurlijke manier om alle voordelen uit het “goede” oestrogeen te halen en de negatieve bijwerkingen van het “slechte” te verminderen.

Waar kun je het beste huidsupplement kopen?

Tot slot. Waar kun je jouw beste huidsupplement kopen? Dan kiezen wij voor de supplementenwinkel van Vitamines.com vanwege hun scherpe prijzen en grote assortiment.

Klantenservice

Wil je meer weten over kruiden of een DIM supplement met zink? De klantenservice van Maudgeniet zit voor je klaar. Alle informatie over aminozuren, collageen voor je nagels, spieren of enzymen, vitamines en mineralen voor een goede gezondheid. Wat heb je gezonde gewrichten, dan voel je je gezonder. Denk aan je bloedsuikerspiegel met witte kool of een beetje mosterdzaad in je eten voor een goede gemoedstoestand of extra energie. Zo is broccoli ook goed voor je geheugen, en DIM supplement goed voor acne en je concentratie en geheugen. Profiteer daarom van goede antioxidanten die licht op je maag liggen en je beschermen tegen ziekten. Zo voorkom je de bijwerkingen van een DIM tekort. Vragen? Stel ze aan klantenservice@maudgeniet.nl.
DIM Diindolylmethaan

Skin care van de Maudgeniet review redactie

Zoek je een goed adres voor skin care of liever een goed voedingssupplement voor je darmflora? Ons review team zet alle goede geneesmiddelen op een rij, van resveratrol tot sportvoeding en van suppletie voor hart en bloedvaten tot taurine, serum en andere beauty producten. Ook reviewen we binnenkort glucosamine en andere DIM capsules met vitamine of probiotica voor je immuunsysteem.

Label: