Wat is intermittent fasting?

wat is intermittent fasting

Het overgrote merendeel van de diëten is gericht op het wel / niet eten van bepaalde voeding. Binnen het keto dieet eet je vooral eiwitrijke en vette producten, volgens het paleodieet eet je als de oermens en zo zijn er nog tal van diëten die focussen die je verbieden dan wel aanraden om bepaalde voeding te eten.

Bij intermittent fasting draait het niet om wat je eet, maar om wanneer je eet. Je eet slechts een bepaald aantal uren per dag of per week. Intermittent fasting wint aan populariteit omdat het kan helpen om af te vallen.

Intermittent fasting ervaringen

De intermittent fasting ervaringen verschillen, er is een grotere groep die erbij zweert maar er is ook een grote groep mensen die vrij snel na de start ook weer stipt.

Intermittent fasting hoofdpijn

Sommige mensen krijgen last van hoofdpijn tijdens de vasten periode, dit komt voornamelijk voor bij mensen die meer dan 16 uur achter elkaar niet eten. Het gaat hier meestal om een lichte hoofdpijn die vrij snel verdwijnt op het moment dat er gegeten wordt.

Intermittent fasting 5/2

Er zijn verschillende manieren om intermittent fasting te doen, maar ze zijn allemaal gebaseerd op het kiezen van regelmatige tijdsperioden om te eten en te vasten. Je kunt proberen om gedurende een periode van acht uur per dag te eten en de rest te vasten, gangbaar is van 12 uur ‘s middags tot 8 uur ‘s avonds.

Een andere optie is intermittent fasting 5/2, dit houdt in dat je vijf dagen per week regelmatig eet. Voor de andere twee dagen beperk je jezelf tot één maaltijd van 500 tot 600 calorieën. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om elke dag van de week normaal te eten, behalve op woensdag en vrijdag, op die dag eet je slechts één maaltijd van max. 600 calorieën.

Intermittent fasting drinken

Intermittent fasting gaat vooral over eten, maar ook dranken met calorieën zijn niet toegestaan. Op zich logisch, maar veel mensen realiseren zich dit niet. Op de momenten dat je niet eet, kun je water, thee of zwarte koffie drinken. Zwarte koffie, dus zonder suiker of melk, hetzelfde geldt natuurlijk voor thee.

Intermittent fasting vrouwen

Intermittent fasting kan voor zowel mannen als vrouwen werken, per persoon zal het effect verschillen. Voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven wordt intermittent fasting afgeraden.