Wat is astragalus?

Alles wat je moet weten over Astragalus

Ter ondersteuning van het immuunsysteem is Astragalus een populair Chinees kruid. De werking, ervaringen en bijwerkingen zijn te vinden op deze pagina. Lees deze pagina als je wil weten wat Astragalus is, waarom mensen het supplement consumeren, wat voor voordelen het voor jou heeft

Wat is Astragalus?

Het Chinese kruid Astralagus is het meest gebruikte kruid voor het immuunsysteem.
Voor extra weerstand is Astragalus root een van de beste oplossingen
Ondanks dat Astragalus veilig is moeten sommige mensen voorzichtig zijn

Astragalus (membranaceus) wordt inmiddels door westerse fysiotherapeuten toegepast en komt oorsprongelijk uit de Chinese geneeskunde. In China staat Astragalus, ook wel hokjespeul, bekend als een zoet en lichtverwarmend kruid.

Het is een adaptogeen wat inhoudt dat het gebruikt kan worden om de bescherming van je lichaam te ondersteunen. In de Chinese geneeskunde wordt Astragalus vaak gebruikt in kruidenmengsel met Cordyceps, Ginseng, Dong Quai en Ashwagandha.

Wat is de werking van Astragalus?

Wat is de werkzaamheid van Astragalus en waar is het goed voor? De werkzame stoffen in Astragalus zijn Triterpenoide Saponine glycosiden zoals Astragalosiden, Isoastragalosiden en Astramembraninen en Flavonoiden zoals Isoflavonen, Mononetine, Hdroxyformononetine, Kumatakenine, en Isoliquiritigenine.

In de traditionele Chinese geneeskeunde wordt Astragalus gebruikt met de Chinese naam ‘’Huang Qi’’. Astragalus is een adaptogeen wat inhoudt dat het je lichaam kan ondersteunen bij stress. Ook het stimuleren van het immuunsysteem en de natuurlijke afweerprocessen worden ondersteunt door Astragalus.

De voordelen, werking en toepassingen van Astragalus:

Ondersteuning van het immuunsysteem
Energie verhogend
Helpt tegen vermoeidheid*
Draagt bij aan de natuurlijke afweer*
Helpt bij een goede stress-respons*
Goede adaptogeen bij stress

*De gezondheidsclaims zijn gemaakt op basis van plantaardige inhoudsstoffen en zijn nu nog bij de ESFA in behandeling. We verwijzen je graag naar onze veiligheidspagina voor meer informatie over gezondheidsclaims en het correcte gebruik hiervan.

Belangrijk:

Wil je je afweer verbeteren? Met een gezonde levensstijl met ondersteuning van natuurlijke kruiden, superfood en supplementen kan je dit aanpakken. Capsules en natuurlijke poeders zijn voedingssupplementen. Het zijn geen vervangers voor een gezonde levensstijl maar een ondersteuning. Ben je zwanger, geef je borstvoeding of gebruik je medicijnen? Raadpleeg dan altijd een arts voordat je kruiden, superfood of voedingssupplementen neemt.

Het maken van Astragalus thee

Je maakt Astragalus wortel kruidenthee als volgt:

-Weeg 3 tot 5 gram Astragalus wortel af
-Stop dit in een grote kop met niet kokend, heet water
-Laat dit ongeveer 5 minuten trekken
-Drink deze thee 1 tot 3 keer op een dag

Je kunt eventueel wat citroen of honing toevoegen tegen de bittere en aardse smaak.

Geschreven door:
Maud de VriesGezondheidsdeskundige