Collageen drinken: Pure Gold Collagen review

Collageen drankjes worden regelmatig genoemd als hét anti-aging product. Wat zijn de ervaringen met Pure Gold Collagen? Werken ze, en wat is het geheim van collageen?

collageen drinken
kruidvat collageen poeder

Steeds meer mensen hebben het over collageen drinken. Het succes van collageen drankjes hebben een goede reden, want wanneer je 25 jaar oud bent geworden gaat er een wereld voor je open. Je eerste baantje, huis, serieuze vriendje maar ook.. je eerste rimpels! En daar komt collageen om de hoek kijken.

Collageen drankje testen

Vanaf de 25-jarige leeftijd loopt de hoeveelheid collageen in je lichaam ieder jaar met 1% terug. Vanaf je veertigste is het helemaal drama qua collageen niveaus, met een slappere huid en meer rimpels tot gevolg. Zou collageen drinken helpen? Tijd voor een test naar deze drankjes.

Collageendrankjes: werken ze nou wel of niet?

Je begrijpt dat er allerlei supplementen merken zijn die je te hulp willen schieten als jouw collageenvoorraad een duikvlucht gaat nemen. In iedere drogist of parfumerie vind je collageencrèmes, lotions en collageensupplementen. Ook collageendrankjes worden steeds populairder. Maar is het geldklopperij of werkt het echt goed?

Wat is vloeibaar collageen vs. collageen crèmes en pillen?

Collageen is een lijmvormend eiwit dat de stevigheid aan je huid geeft. Je lichaam maakt op ieder moment nieuw collageen aan. Dat gebeurt in speciale cellen, deze heten fibroblasten.

Waarom collageen crèmes niet?

Om je huid ook op een latere leeftijd mooi te kunnen houden wil je de collageen voorraad in de diepere huidlagen (zoals de dermis) goed op peil houden. Het probleem met collageen crèmes is dat die niet kunnen doordringen tot deze diepere huidlaag en daarom niet werken; de moleculen simpelweg veel te groot.

Collageen poeders en drankjes

Maar hoe zit het dan met orale inname middels collageen poeders en drankjes? Bij het slikken van collageen supplementen kun je je vraagtekens zetten. Zodra je onbewerkte collageen slikt, komt het in je darmstelsel terecht waar het snel wordt afgebroken. Om dit probleem te omzeilen zijn er collageendrankjes ontwikkeld die wel kunnen worden opgenomen in je bloedbaan.

Je eigen collageendrankje maken

Een andere manier is collageen poeder in een smoothie doen of in je koffie mengen. Dan creëer je als het ware je eigen collageendrankje op basis van je eigen favoriete smaak. Een doeltreffende manier om je collageenniveaus snel omhoog te krijgen, en hiervoor raden wij het merk Herbolist aan.

Wetenschappelijke collageen onderzoeken

Pure Gold Collagen is een populair collageendrankje dat uit Engeland is over komen waaien. We besluiten dit te testen en we zijn 8 weken geleden begonnen met het drinken van één flesje van 50 ml per dag. We moeten zeggen dat we aanvankelijk sceptisch waren. Er zijn namelijk heel veel beautydrankjes en minstens zoveel wetenschappelijke collageen onderzoeken.

Maar veel collageenstudies zijn niet dubbelblind (een studie waarbij noch de patiënt, noch de onderzoeker weet of het actieve geneesmiddel of een placebo is toegediend) uitgevoerd en daarom niet altijd betrouwbaar. Bovendien ontbreekt vaak een placebo controlegroep. Je kunt daarom stellen dat de meeste collageendrankjes helemaal niets voor je gaan doen en weggegooid geld zijn. Maar hoe zit dit voor het drankje van Pure Gold CollPure Gold Collagen onderzoek

Pure Gold Collagen onderzoek

Pure Gold Collagen heeft daarom collageen onderzoek laten doen. Dit onderzoek onder meer dan 100 personen is wél dubbelblind gedaan. Ook was er sprake van een placebo controle doelgroep. Uit het onderzoek blijkt dat hydratatie van de huid met iets meer dan 10% was toegenomen na 3 weken (1 flesje van 50 ml per dag). Na 6 weken waren fijne lijntjes en rimpels met respectievelijk 15% en 27% afgenomen en na 9 weken was de huidelasticiteit met zelfs 20% toegenomen. Het moet dus wel werken.

Pure Gold Collagen Reviews

We moeten stellen dat we al na 25 flesjes Pure Gold Collagen vooruitgang boekten en een mooiere huid hebben dan enkele maanden terug. Na online research gedaan te hebben blijkt dat ook veel Pure Gold Collagen reviews van andere gebruikers vaal best positief zijn.

Het is overigens wel zo dat er meerdere factoren van invloed zijn op de stevigheid vande huid en het blijft lastig om met onderzoek hard te maken dat het echt komt door een collageendrankje of andere factoren zoals genoeg sporten en gezond eten.

Op de site van Pure Gold Collagen staat dit ook duidelijk vermeld dat een goede huidverzorging, evenwichtige voeding en gezonde levensstijl onmisbaar zijn voor het behouden van je mooie huid. De collageen drankjes van Pure Gold Collagen zijn vooral bedoeld als extra aanvulling, net als ieder ander supplement.

Pure Gold Collagen Ervaringen

Onze Pure Gold Collagen ervaringen zijn dus zeker goed en we kunnen dit collageendrankje zeker aanbevelen. Wel is het zo dat je met een collageenpoeder dezelfde resultaten boekt, en het per saldo voordeliger is om bijvoorbeeld een grote pot Herbolist te komen in plaats van dure collageen drankjes drinken.