Veroorzaakt collageen bijwerkingen?

Veroorzaakt collageen bijwerkingen? Tijd voor antwoorden!

collageen bijwerkingen
kruidvat collageen poeder

Het is een veelgestelde vraag van mensen die een mooie of jonge(re) huid verlangen. Collageen supplementen of poeders kunnen hier gelukkig effectief bij helpen. En er is inmiddels superveel wetenschappelijk onderzoek voorhanden om je zorgen over collageen bijwerkingen weg te nemen. Ook ontdek je waarom Herbolist het beste collageeneiwit is.

Collageen bijwerkingen

Afgaand op de laatste stand van de wetenschap (oktober, 2022) zijn er geen bekende bijwerkingen over het gebruik van collageen supplementen. Hieruit zou je mogen afleiden dat collageen gebruik volledig veilig is, mits je de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid inneemt.

Collageen waarschuwing

Wel is er een belangrijke collageen waarschuwing voor mensen met een bestaande allergie voor schaaldieren, vis en rundvlees hebben. Deze collagen bijwerking gaat dan niet specifiek over collageen, maar over de ingrediënten waarvan het collageen is verwerkt.

“Een belangrijke  waarschuwing voor mensen met een allergie voor schaaldieren, vis en rundvlees.”

Waarom heeft de beste collageen vitamine C?

De beste collageen supplementen zijn poeders met vitamine C, en hiervoor is een goede reden. Door de toevoeging van vitamine C kunnen collageen vezels zich beter opbouwen in het bindweefsel, en zonder deze toevoeging zal het effect van collageen minder zijn.

collageenpoeder oslo skin lab

Je kunt collageen uitstekend in je koffie doen. Een soort gezonde koffie creamer.. 😉

Waarom gehydrolyseerd collageen?

Gehydrolyseerd collageen poeders zijn poeders waarbij de eiwitmoleculen zo klein mogelijk worden gemaakt. Hierdoor wordt collagen optimaal door je lichaam opgenomen en dit lijkt dan ook het meest op het lichaamseigen collageen met een optimale werking als gevolg.

Waarom kiezen voor puur collageen?

Puur collageen is superbelangrijk, want dit geeft aan hoe puur je collageen poeder is. Vooral goedkope collageen supplementen bevaten allerlei onnodige vulstoffen die negatieve bijwerkingen kunnen veroorzaken en zo de effectiviteit minder maken. Let dus vooral op het gegeven of er smaak, glans of vulstoffen als ingrediënt zijn toegevoegd.

Collageen poeders zonder bijwerkingen

Herbolist verkoopt gehydrolyseerd collageen en deze supplementen die speciaal ontwikkeld zijn voor de vorming van collageen in je lichaam. Herbolist bevat vier krachtige voedingsstoffen en ingrediënten in één product die bovendien altijd gehydrolyseerd zijn. Tevens is de enige echt belangrijke vitamine C toegevoegd.

Maudgeniet is hét beauty blog voor alles over cosmetica en make-up, haircare, skin care, wellness, en meer. Heb je een tip voor ons beautylab of wil je een cosmetica middels korting via ons blog aanbieden? Stuur dan een email naar info@maudgeniet.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.