Oslo Skin Lab collageen poeder review

Collageen poeders worden vaak genoemd als hét anti-aging product. Het collageen eiwit voedt van binnenuit en helpt zo tegen huidveroudering zoals rimpels en fijne lijntjes. Hoogste tijd dus voor een Oslo Skin Lab collageenpoeder review.

Oslo Skinlab collageen poeder
kruidvat collageen poeder

Deze Oslo Skin Lab collageen poeder review is zonder commerciële belangen geschreven door mijn goede vriendin Rosalie, 37 jaar uit Rotterdam.

In september 2021 werd ik door Maud gevraagd of ik The Solution van het bekende beauty merk Oslo Skinlab wilde testen, een collageen poeder dat je er jonger uit zou kunnen laat zien. Nou, wie wil dat niet, dus de keuze was snel gemaakt. Ik ben nu meer dan een half jaar verder en kan dus uit eigen ervaringen vertellen of dit collageensupplement van Oslo Skin Lab daadwerkelijk voor minder diepe rimpels, lijntjes, en een gladdere huid zorgt.

Wat is Oslo Skinlab collageen poeder?

The Solution van Oslo Skinlab is een poeder van 100% gehydrolyseerd collageen en chique verpakt. Als je vervolgens de verpakking opent, vind je 28 zakjes met 2.5 gram collageeneiwit.

Hoe gebruik je The Solution?

Per dag neem je één zakje met 2.5 gram collagen en mengt die in bijvoorbeeld een drankje zoals een smoothie of koffie, of je mengt het in je bakje yoghurt. Doordat Oslo Skinlab geen smaakje toevoegt proef je er zelfs helemaal niets van.

Waar is dit collageen poedertje van gemaakt?

Dit collageen poedertje bestaat uit 100% gehydrolyseerd collageen, wat wil zeggen dat het 100% natuurlijk is en geen geregistreerde bijwerkingen heeft. De collagenen in The Solution zijn afkomstig van rund, dus helaas is het niet geschikt als je vegan bent.

Waarom deze review over Oslo Skin Lab?

Iedereen die een beetje het beauty wereldje volgt weet dat collagen op dit moment hét nummer één onderwerp is. Toen Maud vroeg om het poeder van Oslo Skin Lab gratis te testen dacht ik meteen: waarom niet? In het ergste geval zie ik er jonger uit en het is leuk om zelf eens ervaringen met Oslo Skinlab op te doen.

Beautypoeder onderzoek

Wat het merk extra aansprekend maakt is dat er onafhankelijk onderzoek is uitgevoerd naar dit beautypoeder. Zo heeft men in het onderzoek naar het effect van het collageeneiwit gekeken naar de invloed van het poeder op de rimpeldiepte, de elasticiteit van de huid en het effect op cellulite.

Rimpels, huidelasticiteit en cellulite

Wat bleek? De rimpels van de 115 onderzochte vrouwen waren meer dan 20% minder geworden en in een ander onderzoek bij 70 vrouwen werd ook een flinke verbetering van de huidelasticiteit geconstateerd. In weer een ander ondezoek bij iets meer dan 100 vrouwen bleek dat cellulite afnam en de textuur van de huid op de dijen flink verbeterde.

Mijn eerste collageen poedertje

Mijn eerste collageen poedertje mengde ik op maandag 6 september 2021 door mijn smoothie. In het begin deed ik dit aan het einde van de werkdag, maar later ben ik dit ’s ochtends gaan doen omdat dit beter in mijn routine past. Tijdens de afgelopen maanden was ik natuurlijk supergefocust op het resultaat en ben express geen andere producten voor de huid gaan gebruiken. Ook heb ik mijn dieet gelijk gehouden.

collageenpoeder oslo skin lab

Je kunt het The Solution ook uitstekend in je koffie doen. Een soort gezonde koffie creamer.. 😉

Ervaring na 8 weken

Om eerlijk te zijn zag ik in de eerste 6 weken maar weinig verschil. Soms dacht ik dat mijn huid wat meer glansde, maar dat was dan ook het enige. Na een week of 8 merkte ik opeens een veel gezondere en stralendere huid en ook werden mijn nagels echt veel sterker.

Na 12 weken (begin december) merkte ik opeens dat mijn rimpels rond mijn ogen minder diep werden en een vriendin (die ik niks over mijn collageenkuur had vertelt) merkte op dat ik er de laatste tijd ‘zo wakker uitzag’.

Collageen werkt echt!

Inmiddels is het maart 2022 en kan ik niets anders concluderen dat mijn huidkwaliteit aanmerkelijk beter is geworden. Zo is mijn gezicht egaler en minder grauwig geworden. Zoals gezegd zijn ook de fijne rimpeltjes minder diep geworden en merk ik vooral in het gebied rondom mijn ogen een aanzienlijke verbetering. Oslo Skinlab collageen werkt echt!

Resultaat

Ik had ook een beetje last van cellulite op m’n bovenbenen en dit lijkt ook minder geworden. Je gaat echt resultaat merken na ongeveer 10 tot 12 weken is mijn ervaring. Nu ik vaker ben gaan zoeken naar andere collageenreviews zie ik ook dat er vrouwen zijn die al binnen 6 weken forse verbeteringen zien.

Stoppen met collageen?

Stoppen met collageen moet je dus niet doen, want dan zullen de positieve effecten weer wegebben. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet had verwacht zo’n positieve review over Oslo Skin Lab’s collageen poeder zou gaan schrijven maar de resultaten liegen er niet om.

Stoppen met collageen moet je dus niet doen,
want dan zullen de positieve effecten weer wegebben.

Toch is het veel logischer om je huid van binnenuit te verbeteren dankzij een poeder, dan bijvoorbeeld met een collageen crème, hiervan is namelijk niet aangetoond dat het werkt. Ook schijnt je huid amper collageeneiwit op te nemen via crèmes, daarom kom je collageeneiwit het meest als poeder en tabletten tegen.

Goedkoop alternatief voor botox

Ja, collageenkuurtjes zijn een investering, maar het is maar hoe je het bekijkt. Als je het ziet als goedkoop alternatief voor botox is een collageen poedertje juist heel voordelig. Het beste wat je kunt doen is zelf eens met een collageensupplement beginnen en kijken of je ook na 2 tot 3 maanden dezelfde mooie resultaten behaald.

Maudgeniet is hét beauty blog voor alles over cosmetica en make-up, haircare, skin care, wellness, en meer. Heb je een tip voor ons beautylab of wil je een cosmetica middels korting via ons blog aanbieden? Stuur dan een email naar info@maudgeniet.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Verder lezen? Ontdek bijvoorbeeld het beste vegan proteïne poeder van Nederland.