Wanneer collageen innemen?

wanneer collageen innemen
Maud

Sommige voedingssupplementen kun je het beste op een lege maag innemen, en andere juist tijdens een maaltijd. Op de vraag: ‘wanneer collageen innemen?’ hebben we geen duidelijk antwoord. Tot op heden is er geen onderzoek gedaan naar de resultaten tussen mensen wanneer zij het beste collageen poeder  ‘s ochtends versus ‘s avonds of op een lege versus volle maag innemen.

Oftewel, het perfecte of beste tijdstip om collageen in te nemen bestaat (nog) niet. Ieder mens is uniek en het is vooral van belang om te kijken wat bij jou past. Test zelf wat bij jou het beste resultaat oplevert, jij kent je eigen lichaam het best.

Wees consequent

Wel is het bij collageen supplementen van belang dat je deze consequent inneemt. Met andere woorden: elke dag. Dus niet de ene dag wel en de andere dag niet.

Om ervoor te zorgen dat je consequent bent wat betreft inname is het van belang om de inname onderdeel te maken van je routine. Drink jij elke ochtend een kop koffie, thee of smoothie? Dan kan dat een mooi moment zijn om een schepje collageen door je koffie, thee of smoothie te roeren.

Heb je geen vaste ochtendroutine maar zien de avonden er wel vaak hetzelfde uit? Dan is het voor jou waarschijnlijk een beter idee om collageen onderdeel te laten zijn van je avondroutine. Roer het door een glas water of je slaapthee. Wat de perfecte tijd voor jou is om collageen in te nemen is dus vooral afhankelijk van je levensstijl en of je een ochtend- of avondmens bent.

Houd je aan de advies inname

Deze tip gaat hand in hand met bovenstaande tip. Zorg ervoor dat je dagelijks een gelijke hoeveelheid collageen inneemt, de advies hoeveelheid. Deze vind je altijd op de pot. Teveel van wat dan ook is nooit goed, dat geldt ook voor collageen. Omdat collageen een relatief nieuw voedingssupplement is, zijn er nog geen universele richtlijnen wat betreft de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Het ene merk collageen adviseert een andere hoeveelheid dan het andere merk. De hoeveelheid is mede afhankelijk van de concentratie collageen en eventuele andere ingrediënten die zijn toegevoegd. Gemiddeld genomen wordt er 5 gram per dag geadviseerd, dit is voor de meeste mensen voldoende om resultaat te zien.

Veelgestelde vragen

+ Kan ik collageen poeder samen met vitamine C en MSM poeder innemen?

Het is geen enkel probleem om collageen in te nemen naast andere vitamines en supplementen zoals vitamine C, vitamines A en MSM poeder.

+ Wat is het verschil tussen collageen poeder en collageen crème?

Het verschil is dat je het ene product op je huid smeert en het andere product inneemt. Je roert het bijvoorbeeld door je koffie, groente of fruit smoothie, andere vloeibare drank of voeding opties.

Ga je liever niet voor poeder, kies dan kun je ook kiezen voor capsules of tabletten.

+ Ik gebruik een gezichtscrème met collageen, werkt dat hetzelfde als collageen poeder met vitamine C?

Een gezichtscrème werkt niet hetzelfde als een collageen poeder. De creme met collageen is namelijk niet in staat door de bovenste huidlaag heen te dringen, het effect van collageen gaat hiermee verloren. Het kan wel zo zijn dat je toch positieve effecten ervaart door de creme. Dit komt dan naar alle waarschijnlijkheid door andere ingrediënten in de creme.

+ Wat is gehydrolyseerd collageen?

Gehydrolyseerd collageen of collageen peptiden houdt in dat het collageen al is afgebroken in kleinere stukjes, dit maakt het voor het lichaam makkelijker om het op te nemen. Wij adviseren daarom altijd om te kiezen voor een gehydrolyseerd (hydrolyzed collagen) collageen supplement.

+ Welke collageen raden jullie aan?

Onze favoriete collageen poeder is de gehydrolyseerde rundercollageen poeder met vitamine C en hyaluronzuur van Herbolist.