Collageen supplement: onzin of niet?

collageen supplement onzin
collageen en hyaluronzuur

Wie de beauty trends een beetje volgt weet: collageen is hot. Maar waarom is het opeens een trend om een collageen supplement in te nemen? Worden de beloftes waargemaakt of zit er toch een addertje onder het gras? Wij leggen graag uit waarom een collageen supplement geen onzin is volgens de laatste stand van de wetenschap.

Wat doet een collageen supplement?

Collageen is een stof dat al in je lichaam zit en van belang is voor stevigheid en elasticiteit van o.a. je huid, haar en nagels. Waarom collageen supplement geen onzin is, dat zit zo: hoe minder collageen er in je lichaam aanwezig is, hoe meer rimpels er zullen ontstaan. Tot je 25ste jaar maakt je lichaam zelf voldoende collageen aan, na je 25ste kan een collageen supplement je helpen je collageen gehaltes op peil te houden.

↳ Meer weten over collageen? Bekijk dan de pagina Wat is collageen?

Die mooie, stevige en gladde huid willen we allemaal. Producten met collageen vliegen daarom over de toonbank. Het is een trend die is overgewaaid uit Amerika, waar de beauty industrie verder is dan hier in Europa. Ook op Maudgeniet schrijven we daarom veel over collageen, aangezien dit het belangrijkste eiwit voor je huid is.

Hoe kun je collageen innemen?

Hoe ouder je wordt, hoe minder collageen je lichaam aanmaakt. Je kunt je lichaam helpen met het zelf aanmaken van collageen, door bijvoorbeeld gezond te eten, niet te roken en in de zon zitten te vermijden. Volgens cosmetisch dermatologen heeft het smeren van collageen niet het beoogde effect, omdat de collageen niet door de eerste huidlaag kan dringen. Het collageeneiwit moet van binnenuit komen.

Het geheim van collageen

Collageen kan van binnenuit veel betekenen voor je huid, maar vooral de synergie met andere producten kan sterk zijn. Collageen wordt zeker als een bewaker van jeugdigheid en schoonheid gezien, maar er zijn ook andere stoffen en processen in je lichaam nodig om de elasticiteit van je huid te verbeteren. Daarom wordt er aan de betere collageen supplementen vitamine C toegevoegd om de natuurlijke productie van collageen te stimuleren en de opname te verbeteren.

collageen supplement en poeder

Helpt collageen poeder echt?

Ja, collageen poeder helpt echt, maar voor de perfecte collageen boost is het wel belangrijk op te letten wat je verder qua gezonde voeding binnenkrijgt, in plaats van dure collageen crèmes te smeren die sowieso niet helpen. Producten die ook collagenen bevatten zijn bijvoorbeeld bouillons die zijn getrokken uit botten.

Collageen poeder of supplement

Een collageen poeder of supplement krijg je via je darmen binnen. Wanneer je je lichaam graag van extra collageen wilt voorzien is daarom een collageen poeder of supplement veruit het makkelijkst. Maar weet wel dat dit alleen goed werkt in combinatie met een gezonde levensstijl, anders zijn collageen supplementen onzin.