Kruidvat collageen

Collageen wordt steeds vaker genoemd als anti-aging product gebruikt. Het collageen eiwit voedt van binnenuit en helpt zo tegen huidveroudering zoals rimpels en fijne lijntjes. Geen wonder dus dat ook de Kruidvat een eigen collageenlijn is begonnen.

kruidvat collageen
kruidvat collageen poeder

Kruidvat collageen wordt steeds vaker genoemd als anti-aging product. Het collageen eiwit voedt van binnenuit en helpt zo tegen huidveroudering zoals rimpels en fijne lijntjes. Geen wonder dus dat ook de Kruidvat een eigen collageen lijn is begonnen.

Kruidvat collageen poeder

Er bestaan helaas nog geen Kruidvat collageen poeders, maar wel tabletten. Collageen zorgt voor bijvoorbeeld een betere conditie van haar en nagels. We zien daarom steeds meer vragen over wat Kruidvat collageen doet in het lichaam. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het collageeneiwit en hoe het mineraal kan zorgen voor een stevige huid en sterke botten.

Kruidvat collageen beautydrink

De voordelen van Kruidvat collageen beautydrink zijn vergelijkbaar met ander collageenproducten en wel om dezelfde reden. Het collageeneiwit in is namelijk het meest voorkomende eiwit in je lichaam en de bouwstoffen van collageen zijn verschillende aminozuren.

kruidvat collageen beautydrink

Het eiwit heeft vooral een belangrijke rol voor de elasticiteit en stevigheid van je huid. Collagenen houden je huid (simplistisch uitgelegd) als een soort lijm bij elkaar. Collageen komt overigens niet alleen voor in je huid maar ook in de botten, spieren en pezen.

Helpt Kruidvat collageen tegen rimpels?

Het goede nieuws: Kruidvat collageen helpt zeker tegen het voorkomen van rimpels. Hoe dat zit? Nou, hoe ouder je wordt, hoe minder de aanmaak van collageen en hoe slapper de huid uiteindelijk wordt. Dit gebeurt ongeveer vanaf je 25ste levensjaar.

Het spreekt voor zicht dat hierdoor de eerste fijne lijntjes en rimpels ontstaan. Na je 50ste jaar maakt je lichaam zelfs helemaal geen collageen meer aan en daarom gebruiken veel Amerikaanse celebrities al jaren een collageenpoeder om dit verouderingsproces te stoppen en rimpels te voorkomen.

Onderzoek laat zien dat het slikken van een collageeneiwit als voedingssupplement ervoor zorgt dat de huid veel minder droog wordt en meer elastisch is in vergelijking met een placebogroep die geen collageeneiwit kreeg toegediend.

Waar zijn Kruidvat collageen tabletten goed voor?

Naast de werking tegen huidveroudering zijn Kruidvat collageen tabletten ook heel goed voor je botten en spieren. De eiwitten maken je banden en pezen scheurvast, zorgen voor de soepelheid van je botten en de weerstand van je kraakbeen. Ook zijn ze verantwoordelijk voor de elasticiteit van je bloedvaten. Kruidvat collagenen spelen dus niet enkel een belangrijke rol bij een jeugdig uiterlijk, maar tevens bij soepele botten, spieren en gewrichten.

Kruidvat collageen tabletten

Rundercollageen of viscollageen: wat is beter?

Qua werking zijn rundercollageen en viscollageen bijna gelijk aan elkaar. Ze leveren de benodigde bouwstoffen zoals aminozuren die de productie van lichaamseigen collageen ondersteunen. Vicollageen heeft wel een iets andere samenstelling van de aminozuren en lijkt qua structuur het meest op die van en menselijke cel. Rundercollageen bevat vooral type 1 en 3 en viscollageen voornamelijk type 1 collageen.

Welk collageen supplement is het beste?

De meeste collageen supplementen in de Nederlandse winkels zijn van hoogwaardige kwaliteit en vaak van betrouwbare merken zoals Kruidvat. Om te bepalen welke collageen de beste is, zijn er een paar punten waar je op kunt letten zoals of het collageenpoeder gehydrolyseerd is. Een collageen hydrolysaat betekent kort gezegd dan de eiwitmoleculen zo klein zijn gemaakt dat ze makkelijker door het lichaam worden opgenomen.

Kruidvat collageen tabletten

Wanneer je bijvoorbeeld kijkt naar de Kruidvat collageen tabletten, zie je dat een dagdosering (van 2 pillen) in totaal 1000 mg collageen bevat. Om effect te hebben van een collageen supplement is de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid minimaal vijf gram, oftewel 5000 mg. Je moet dus wel een aantal Kruidvat collageen tabletten slikken om tot een juiste dosering te komen.