Vital Proteins

De grote populariteit van collageen supplementen in Nederland begon bij Vital Proteins. Vital Proteins is hét Amerikaans collagen powder merk dat wereldwijd bekend werd doordat zij Jennifer Aniston aan zich wisten te binden.

vital proteins collagen peptides
vital proteins

In dit artikel vergelijken we Vital Proteins Collagen Peptides met Herbolist Pure Collageen Poeder.

Vital Proteins biedt – naar eigen zeggen – hoogwaardige, kwalitatieve en duurzaam geproduceerde collageen supplementen. Collageen is een essentieel eiwit wat onder ander zorgt voor de stevigheid, structuur en elasticiteit van onze huid, haar nagels, spieren, botten en kraakbeen.

Vital Proteins ervaringen

Als beauty blog konden wij natuurlijk niet achterblijven met een recensie over Vital Proteins. Inmiddels hebben wij al diverse collageen poeders getest, waaronder de collageen poeders van Herbolist en de Cherry Blossom Caviar Collagen van Pure Woman. In dit artikel vergelijken we de poeder van Vital Proteins met de Pure Collageen Poeder van Herbolist. Deze twee producten liggen qua ingrediënten dicht bij elkaar. Dit zijn onze Herbolist en Vital Proteins ervaringen!

De verpakking doet ons een beetje denken aan een verpakking van proteïne poeder, er zit weinig sjeu aan om het zo te zeggen, terwijl je de verpakking van Herbolist het liefst in het zicht wilt zetten. Oordeel zelf. Nu zegt verpakking natuurlijk niet alles, het gaat uiteindelijk om de inhoud.

Collageen poeder Inhoud (gram) Prijs per 100 gram
Vital Proteins Collagen Peptides 140 gram €8.80,-
Herbolist Pure Collageen Poeder 200 gram €14.98,-

Op het eerste oog lijkt Vital Proteins goedkoper, echter raden zij aan om 10-20 gram collageen per dag te nemen. Herbolist adviseert 5 gram collageen per dag. Met een pot van Vital Proteins doe je zo’n 7 dagen, met een pot van Herbolist ruim 40.

Collageen is een relatief nieuw cosmetica product, er is (nog) geen universele Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH). Bij nieuwe beauty producten kiezen wij er altijd voor om klein te beginnen (5 gram) per dag en even aan te kijken hoe je lichaam hierop reageert. Op het moment dat je na 1 maand nog geen resultaat ziet kun je ervoor kiezen je dagelijkse dosis omhoog te brengen.

Vital Proteins Collagen

Vital Proteins bestaat voor 100% uit collageen, rundercollageen om precies te zijn. De collageen komt van grasgevoerde runderen. De poeder is vergeleken met de poeder van Herbolist iets minder fijn waardoor het langer duurt voordat deze opgelost is in thee of koffie en niet goed mengt in water. In een smoothie merk je hier natuurlijk minder van. Wat betreft smaak, je proeft de poeder, maar de smaak is dusdanig subtiel dat het prima te doen is.

 

Normaal gesproken zijn wij groot fan van zo puur mogelijke producten (dus geen gekke citroen of aardbei smaakstoffen aub!). Hoe puurder, hoe beter tenzij (en nu komt ie) de andere ingrediënten iets toevoegen. Zo zien we bij collageen supplementen graag vitamine C terug, vitamine C draagt namelijk bij aan de normale collageenvorming. Op deze manier snijdt het mes aan twee kanten, de collageen zelf brengt je collageen levels weer een beetje op pijl, de vitamine C draagt bij aan de normale collageenvorming. Pro tip: veel zonnen, roken en slechte voeding leidt tot snellere afbraak van collageen.

Wat ons betreft een minpuntje voor Vital Proteins. De collageen poeder van Herbolist bestaat voor 99.4% uit rundercollageen, het resterende gedeelte is vitamine C. Wij hebben Vital Proteins nu 2 maanden gebruikt, op zich zijn wij tevreden. Net als bij de collageen poeder van Herbolist heeft de poeder een positieve invloed op onze huid en nagels. Desondanks geven wij de voorkeur aan collageen poeders met vitamine C om eerder genoemde redenen. Ook vinden wij Vital Proteins vrij prijzig als je kijkt naar de tijd dat je met een pot doet.

En ja, ook al zou het niet zo moeten zijn. Het oog wil ook wat, zeker als dat niet afdoet aan de kwaliteit van een product. Een andere reden waarom wij toch weer terugkeren naar Herbolist is omdat het een Nederlands merk is (support your locals). Vanzelfsprekend maken wij hierop een uitzondering als we met een niet-Nederlands merk veel betere resultaten behalen maar dat is dus niet het geval.

Ook is een product in een mooie verpakking leuk om als cadeau te geven. Op de redactie van Maud is het inmiddels traditie om geen nutteloze cadeaus meer te geven maar je persoonlijke favoriete make-up, haar of ander must-have product.

Vital Proteins vegan

De Vital Proteins Collagen Peptiden is niet vegan, het bestaat zoals we al eerder schreven voor 100% uit rundercollageen. Collageen producten zijn per definitie niet vegan, collageen is altijd dierlijk. De zogenaamde vegan producten zijn geen collageen producten maar producten die bepaalde vitamines en mineralen bevatten die de natuurlijke productie stimuleren (bijv. vitamine C). Hetzelfde geldt voor de poeder van Herbolist.

Naast supplementen met rundercollageen bestaan er ook supplementen met kip, vis en varken.

Veelgestelde vragen Vital Proteins

+ Kan ik Vital Proteins of Herbolist® gebruiken tijdens mijn zwangerschap of het geven van borstvoeding?

Collageen supplementen zijn voedingssupplementen, bij het nemen van voeding supplementen wordt er altijd geadviseerd dit te overleggen met je arts.

+ Krijg ik korting als ik collageen poeder via Maudgeniet koop?

Dit is een onafhankelijke review, wij hebben beide producten zelf gekocht en kunnen je hierdoor helaas geen korting aanbieden.

+ In welke webwinkel kan ik Vital Proteins of Herbolist het beste kopen?

Beide collageen poeders zijn in diverse winkels te koop. Wij proberen een product (indien mogelijk) te kopen in de webwinkel van het merk zelf. In dit geval dus op vitalproteins.nl & herbolist.com

+ Is Vital Proteins Nederlands?

Nee, Vital Proteins is van oorsprong een Amerikaans bedrijf.

(c) Maud Collageen

Collageen hyaluronzuur met vanille of kokos smaak?

Het is mogelijk om dit protein als collageen hyaluronzuur met vanille of zelfs kokos smaak te bestellen vanaf €19,95 bij onze klantenservice. Zij kunnen Vital Protein in de winkelwagen doen en deze voorzien van matcha of een andere creamer. Capsules zijn er niet in onze webwinkel vol voedingsmiddelen. Ga hiervoor naar Newpharma of apotheken.

Vital Proteins collageen zijn perfecte voedingsmiddelen voor de persoonlijke verzorging van huid en nagels.

Wat zijn collageen peptiden?

Collageen peptiden zijn eitwitten die ervoor zorgen dat je huid er jonger uit gaat zien. Denk aan een eiwit in je koffie als koffie creamer die goed voor je gezondheid is maar er niet in vegan variant is. Marine collageen is ook een populaire viscollageen variant die er zelfs met de smaak matcha is.

VitalProteins bekend als collageen poeder Jennifer Aniston

Wat niet iedereen nog weet, maar wel zo is, is dat dit product het predicaat VitalProteins collageen poeder Jennifer Aniston mag dragen. Zo is Jennifer Aniston hét gezicht van dit mooie product, en dus ook een belangrijke reden waarom veel mensen geloof in dit collageenpoeder hebben.

collageen poeder jennifer aniston

Wat is Vital Proteins collageen?

Vital Proteins collageen zijn perfecte voedingsmiddelen voor mensen die hun levensstijl op orde hebben en aandacht schenken aan persoonlijke verzorging van de huid en nagels. Naast collageen is een vitamine supplement aan te raden voor maximaal effect. Neem contact met ons op voor meer gratis advies en verzending.

In de video hierboven vertelt Jennifer Aniston meer over ‘haar' collagen poeder.