Rundercollageen peptiden: het populairste collageen poeder

Rundercollageen is het meest verkochte collageen en komt voort uit runderen.

Rundercollageen
kruidvat collageen poeder

Hoe wordt rundercollageen gemaakt?

Vaak krijgen wij de vraag hoe rundercollageen wordt gemaakt, komt het uit koemelk of uit vlees? Beiden is niet het geval. Wanneer runderen worden verwerkt voor vleesproducten, worden vervolgens de huiden aangeleverd bij collageen producenten. Deze winnen vervolgens de runder collagenen (gelatine) uit de huiden.

Runder collageen peptiden

In het laboratorium wordt de rundergelatine kleiner gemaakt, dit wordt hydrolysatie wordt genoemd. Ook wordt in dit proces het runder collageen behandeld met speciale enzymen die ook wel peptiden worden genoemd. Deze enzymen breken het collageen af tot runder collageen peptiden.

Gehydrolyseerd collageen

Wanneer men de rundercollageen peptiden heeft verkregen spreekt men in de winkels en webshops over gehydrolyseerd collageen. Klinkt interessant, maar het betekent vooral dat het supplement is verwerkt tot een uiterst fijn poeder dat tevens makkelijk oplost in koude of warme drankjes. Bij gewone gelatine gaat dat anders, dat kan alleen oplossen in warme dranken.

Runder collageen typen

Runder collageen is er in Type I en Type III. Toevalligerwijs spelen deze collageen typen ook een extreem grote rol in het krachtig maken van de huid, botten, spieren en gewrichten. Sporters waren er al vroeg bij om de voordelen van collageen te ontdekken, waardoor zij minder blessures kregen en de blessures die zij kregen verdwenen veel sneller. Wat voor sporters geldt, geldt ook voor jou.

De premium runder collageenpoeders hebben het vaak over hun toegevoegde vitamine C. Vitamine C helpt het lichaam om het collageensupplement extra snel te laten werken, je zou dus kunnen stellen dat collageen supplementen met vitamine C sneller resultaat brengen.

runder collageen

Daarnaast heeft het lichaam een voorraad aan aminozuren zoals glycine en proline nodig wat weer in collageen is terug te vinden. Door collageen hydrolysaat te gebruiken voorzie je jouw lichaam van de juiste bouwstoffen om het herstel en aanmaak huid, haar, nagels, pezen en botten te verstevigen en te versnellen.

Wetenschappelijk rundercollageen onderzoek

Er wordt al enkele jaren serieus collageen wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen van rundercollageen, en hieruit komen op dit moment vier belangrijke conclusies:

  1. Flink verbeterde gezondheid van het darmstelsel doordat rundercollageen is rijk aan glutamine. Dit aminozuur kan symptomen van  lekkende darmen tegengaan. Men stelde vast dat dit specifieke aminozuur betrokken is bij het herstel van de darmwand en kan kleine gaatjes in de darmwand repareren.
  2. Verminderde gewrichtspijnen dankzij runder-collageen omdat het de aanmaak van kraakbeen stimuleert. Kraakbeen is hét weefsel dat een dempende functie heeft in alle gewrichten. Het vormt als het ware een kussentje tussen je gewrichten en zorgt voor een soepelere gewrichtsfunctie.
  3. Collageen kan je spierkracht flink verbeteren en tevens het gebruik van energiedeeltjes genaamd ATP in je lichaam efficiënter laten verlopen, met een verbeterde spierkracht als resultaat.
  4. Sneller herstel van intensieve sporttrainingen dankzij de aanwezige aminozuren in het collageen.

Waaraan wordt aminozuur glycine en collageen hydrolysaat gekoppeld?

Naast deze wetenschappelijke bevindingen zijn er ook onderzoekers die aminozuur glycine en collageen hydrolisaat koppelen aan:

  • Een stralende huid
  • Voller en glanzend haar
  • Sterkere nagels
  • Gewrichtspijn vermindering
  • Veel betere spijsvertering

Wat is beter: rundercollageen of viscollageen?

Als het gaat om de werkzaamheid ontlopen vis en rundercollageen elkaar niet veel.  Volgens sommige onderzoekers kent viscollageen een betere opneembaarheid, anderen vinden de visgeur van viscollageen zeer onprettig. Het belangrijkste waar je echter op moet letten bij de aanschaf van collageensupplementen is dat je een gehydrolyseerde variant koopt.

rundercollageen viscollageen

Een gehydrolyseerd supplement is het belangrijkste aspect dat de opneembaarheid en biologische beschikbaarheid van collageen bepaalt. Daarnaast is het natuurlijk vanzelfsprekend dat wanneer je bijvoorbeeld een vis- en schaaldierenallergie hebt, je altijd kiest voor de rundervariant van collageen hydrolysaat.

Tip: Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan ook de pagina collageen poeder ervaringen voor meer reviews.

Copyright © 2022, Maudgeniet.nl

Runder proteine

Hieronder vind je extra informatie van de auteur.

Runder proteine, chlorella en spirulina elastine effecten en proline reviews over supplementen voor sporttrainingen van de klantenservice krijgt soms gezondheidsvoordelen peptidasen glycine verzending vragen over gezondheid van elsastine vitamin voor bindweefsel en hydroxyproline gelatine nagels, botten en peptiden voor vegan mensen in de winkelwagen.

viscollageen poeder

Als het gaat om de werkzaamheid ontlopen vis en rundercollageen elkaar niet veel.

rund

Het collageen eiwit en antibiotica antwoord ligt niet in Urk maar eiwitten uit Amsterdam. Zo hebben we eiwit anti-aging capsules met suikers van orgaanvlees wat werkt als Dermacare, en in onze optiek beter dan katten vitamines van de drogist. Zo loop je wel eens aan tegen een cosmetische reactie met bijwerkingen die je krijgt van allergenen gebaseerd gehydrolyseerd poeder die we als peptidasen voorkomen met zelfzorg kennis over arctic collagen.

gehydrolyseerd rundercollageen

mattisson rundercollageen

Denk bij runder collageen zoals kurkuma huid bindweefsel en botten aan eiwit, skin peptan, orgaan en runder voeding en voedingssupplement in peptidasen smoothies. Onze klantenservice helpt je graag via klantenservice@maudgeniet.nl . De proteine van Herbolist zou tevens allergische reacties moeten voorkomen en daarnaast als proteasen goed voor bloedvaten, gewrichtsbanden en bindweefsels.

peptiden koeien