Collageen poeder ervaringen

Collageen wint snel aan populariteit. Is collageen poeder kopen een goed idee?

collageen poeder ervaringen
kruidvat collageen poeder

Werkt collageen poeder ook echt voor jou?

Vraag tien verschillende mensen naar hun ervaringen met collageen poeder, en je krijgt tien verschillende antwoorden. Toch zijn de meeste ervaringen zeer positief: de één krijgt een gezondere huid, de ander heeft baat bij collageen als supplement tegen spierpijn. Wil jij weten of het collageen poeder voor jou werkt? Lees dan de onderstaande reviews of lees viscollageen ervaringen.

Gewone consumenten en topsporters

Collageen poeder wordt tegenwoordig gebruikt door zowel ‘gewone' consumenten als topsporters. De één wil misschien af van (beginnende) rimpels of kraaienpootjes rondom de ogen, de ander vraagt veel van zijn spieren en gewrichten. Hoogste tijd om de collageen poeder ervaringen te delen van mensen die al een tijdje collageen als supplement gebruiken.

Ervaringen van tennisspeler Michel

Michel is een gezonde topsporter van 48 jaar oud. Jarenlang speelde hij in de top van de Nederlandse tenniswereld, maar inmiddels traint hij internationaal jonge tennistalenten. In die hoedanigheid is Michel goed op de hoogte van wat wel en niet werkt en ook heeft hij zelf al meer dan 5 jaar ervaring met collageen als supplement.

collageen ervaring tennis“Begin 2016 ontdekte ik de wereld van collageen poedertjes. Ik had in het tenniswereldje al wel eens opgevangen dat het hulp zou kunnen bieden bij het snel herstellen van je spieren. Zeker omdat ik veel meetrain met jonge tennistalenten vraag ik veel van mijn spieren en duurt het herstel, gezien mijn leeftijd, steeds langer.

Het is natuurlijk nooit fijn om lang spierpijn te hebben, maar ik hoorde dus van veel tennistrainers uit Amerika dat collageen poeder al jarenlang een vaste ‘supplementen traditie' was geworden. Na een rondje zoeken op het internet kwam ik bij het collageen supplement van Herbolist uit, een premium collageenpoeder zonder toevoegingen.”

Review: snel herstel na iedere training

Michel liet ook een mooie review achter. Hij zag zijn spieren snel herstellen na iedere training: “Mijn review is echt heel positief. Al na een maand zag ik het eerste resultaat. ‘Gezonde spierpijn' houd je natuurlijk altijd, maar het herstel is vergelijkbaar met 20 jaar geleden toen ik zelf nog meedeed aan tenniswedstrijden. Aangezien ik alleen collageen had toegevoegd aan mijn voedingspatroon, kon in ook het supplement ook duidelijk aanwijzen als booster van mijn herstel.

 

Collageen onderzoek

Waar ik vooraf veel collageen onderzoek naar heb gedaan, is of het supplement veilig en vrij van hulpmiddelen is. In sommige supplementen zitten niet zelden meer onnodige hulpstoffen dan het ingredient waar het om draait. Herbolist kwam hierbij als beste uit de bus, aangezien hierin geen hulp- of vulstof is verwerkt. Bovendien is collageen poeder makkelijker in te nemen, in plaats van een grote pil die zwaar op je maag kan liggen.

Leestip: Wat is vegan proteine poeder?

Collageen ervaring van Daphne

Daphne is een actieve vrouw van 43 jaar, en wilde ontdekken of collageensupplementen haar spieren sneller konden herstellen. Zij traint namelijk drie keer in de week bij haar hockeyclub in Amstelveen en is tevens fitness instructrice. Ook zij kwam na een zoektocht bij collageensupplementen terecht. Een perfecte kandidate dus om haar collageen ervaring te laten delen.

collageen ervaring hockey

Daphne merkte na 9 weken dat zij na het sporten geen last van supergevoelige spieren meer had en ook nam het aantal blessures sterk af.  Daphne: “Wat mijn collageen ervaringen zo prettig maakt, is dat het zo makkelijk is in te nemen. Je doet een schepje in je smoothie of koffie, en je hebt je optimale collageen inname al binnen. Voor mij was het vooral een ‘sportdingetje' en te doen om sterkere botten en spieren, maar dat je een glanzende huid en veel sterkere nagels krijgt valt niet te ontkennen. Ook heb ik geen collageen bijwerkingen kunnen ontdekken, ook een pluspunt.”

Uitstekende collageen poeder ervaringen bij rugpijn

Rob uit Mijdrecht heeft een vergelijkbare levensstijl als Daphne. Hij is 45 jaar oud, en doet naast hockey ook veel aan fitness en voetbal bij de lokale voetbalclub van Mijdrecht.  Verschil met Daphne is dat Rob de laatste jaren wel veel vaker last heeft van stevige rugpijnen. De fysiotherapeut raadde Rob poedercollageen aan, al was Rob eerst zeer sceptisch.

Poeder als wondermiddel?

Rob: “Ik dacht eerst, een schepje poeder in je koffie als wondermiddel, dat moet onzin zijn. Maar collageen is zeker geen onzin, na een week of 10 merkte ik een flink verschil. Minder rugpijn, eindelijk! Toen ben ik mij ook gaan verdiepen in de theorie achter collageenpoeders, en dat je lichaam zelf steeds minder collageen aanmaakt naarmate je ouder wordt. Geen wonder dat veel mensen boven de 40 uitstekende ervaringen hebben met dit supplement.”

Wat doet collageen voor jou?

Zoals Rob al aangaf is collageen een belangrijke (lichaamseigen) stof, waarvan de aanmaak minder wordt op een zekere leeftijd. De meeste onderzoeken spreken over een leeftijd tussen de 25 en 30 jaar. Van daaruit kwamen sportspecialisten op het idee om collageen als supplement in te zetten voor een sneller herstel. Collageen poeder helpt je lichaam aan:

  • Sterkere botten
  • Soepelere spieren
  • Gezond kraakbeen
  • Flexibelere gewrichten
  • Mooie, gezondere huid

De oorsprong van collageen als supplement komt dus van topsporters, maar het is dus ook zeer nuttig voor mensen die collageenpoeder als een soort ‘natuurlijke botox' willen inzetten, aangezien ook de ervaringen op dit gebied overduidelijk goed zijn.

Hoe neem je collageen poeder in?

Het innemen van een collageen hyaluronzuur poeder is simpel. Bijna alle producenten leveren een gratis maatlepeltje en vervolgens neem je de juiste hoeveelheid in een kopje koffie, bakje yoghurt, soep of thee. Vervolgens doe je dat 25 dagen lang, en 5 dagen rust. Zo ‘vergeet' jouw lichaam niet om zelf ook collageen aan te blijven maken en voorkom je tevens dat je niet immuun wordt voor toegevoegde eiwitten.

Waaraan voldoet een goed collageen supplement?

Een goed collageen supplement herken je aan de volgende parameters:

  • Geschikt voor een paleo-dieet
  • 100% natuurlijk zonder toegevoegde hulpstoffen
  • Verrijkt met extra vitamine C
  • Zonder toegevoegde conserveringsmiddelen

Start met je eigen collageen poeder ervaring!

Of jouw collageen poeder ervaringen ook zo positief zijn als veel andere gebruikers wel ervaren kun je maar op één manier achterkomen: door het vandaag nog te proberen. Vergeet niet dat de meeste gebruikers de eerste positieve signalen na 7 tot 8 weken ervaren, dus zet minimaal 8 weken door. We hopen natuurlijk dat jij zulke goede ervaringen met collageen poeder opdoet als de verhalen die wij iedere dag weer horen.

Ervaringen

Dit artikel ging over een mooie skin, jonge huid en geen spierpijn volgens de wetenschap.

collageen-ervaring

Dankzij de bovenstaande foro weet je dankzij retinol serum van antagonisten tegen gewrichtspijn volgens de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor haircare.

collageen-poedervorm-gebruikerservaring

Volgens de foto hieronder gaat is het slikken tevens goed tegen een droge huid en andere anti-aging problemen en is verkrijgbaar als voedingssupplementen waarmee onze voedingsdeskundige goede ervaringen heeft.

collageen-poedertjes-productervaring

We hebben ook een goede productervaring gezien van iemand die al 1,5 jaar supplementen gebruikt voor haar huid. De resultaten lijken een wondermiddel te bevestigen, kijk snel hieronder:

Supplement Ervaring Op voorraad
Herbolist Premium (€29,95) Super Bestellen