Collageen hyaluronzuur poeder

collageen hyaluronzuur poeder
collageen en hyaluronzuur

Collageen met hyaluronzuur in poedervorm, het bestaat. Sterker nog, het is ontzettend populair bij voornamelijk vrouwen. In Nederland, maar ook in de rest van de Westerse wereld. Maar wat is collageen hyaluronzuur poeder precies?

Lees waarom wij collageen hyaluronzuur poeder hebben toegevoegd aan onze (ochtend)routine.

Collageen is het meest voorkomende eiwit in je lichaam en is van belang voor onder andere de structuur en stevigheid van huid, haar, nagels, botten, pezen en bindweefsel. Het lichaam maakt tot je 25e zelf voldoende collageen aan, echter neemt de natuurlijke productie van collageen af naarmate je ouder wordt. Vanaf je 25e levensjaar zet deze afname in, en ieder jaar wordt het steeds iets minder.

Reden om collageen in de vorm van een supplementen toe te voegen aan je dieet. Dit kan in de vorm van poeder, tabletten, capsules of kant-en-klare collageen drankjes.

Collageen met hyaluronzuur

Er zijn collageen poeders die voor 100% uit collageen bestaan, dit kan zijn rundercollageen, maar ook viscollageen is erg populair. De meeste collageen poeders bevatten naast collageen ook nog andere ingrediënten. Een veel voorkomend product is collageen hyaluronzuur poeder. Hyaluronzuur is net als collageen een stof die van nature in je lichaam voorkomt. Hyaluronzuur staat bekend om zowel de hydraterende als anti-aging eigenschappen. Al gaat dit natuurlijk hand in hand, met een gehydrateerde huid zal je minder snel last hebben van fijne lijntjes, kraaienpootje en andere rimpeltjes.

Zowel collageen als hyaluronzuur nemen af naarmate we ouder worden. Om deze reden kiezen consumenten vaak voor een collageen supplement met toegevoegd hyaluronzuur.

Collageen met hyaluronzuur en vitamine C

Een andere combinatie die vaak wordt gezien is collageen met hyaluronzuur en vitamine C. Deze combi is ook direct onze favoriete. Zeker als je ervoor kiest collageen in te nemen voor je huid.

Het idee hierachter is dat collageen en hyaluronzuur gehaltes in je lichaam aangevuld worden. Vitamine C stimuleert de natuurlijke productie van collageen. Win-win-win! Mocht je ook collageen willen gebruiken let er dan op dat je kiest voor gehydrolyseerd collageen. Gehydrolyseerd collageen is al opgebroken in kleine stukjes waardoor het makkelijker op te nemen is door je lichaam.

Twijfel jij nog welk supplement je het beste kunt kiezen? Wij zijn fan van de Collageen Beauty Blend, deze bevat rundercollageen, vitamine C en hyaluronzuur. Let op: omdat het product rundercollageen bevat is het niet geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Wat is hyaluronzuur?

Als dit de eerste keer is dat je hoort van het woord hyaluronzuur, uitspreken als: hie-ja-lu-ron-zuur ;). dan snappen we dat je misschien nog iets meer informatie nodig hebt om overtuigd te zijn van het feit dat collageen poeder met hyaluronzuur per direct aan je beauty routine toegevoegd moet worden.

Leuk feitje: hyaluronzuur kan 1.000 keer zijn eigen gewicht aan water of vocht vasthouden. Een heel klein beetje van dit wonderlijke stofje kan dus al een mage effect hebben op de hydratatie van je huid. En hydratatie is zo ontzettend belangrijk, een droge huid heeft een negatieve invloed op alle stappen in je beauty routine. Denk bijvoorbeeld aan die irritante lijntjes in je concealer, foundation, oogschaduw die er allemaal voor zorgen dat het zo overduidelijk is dat je (veel)make-up op hebt. Terwijl de meeste van ons juist gaan voor de natuurlijke look.

En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat een droge huid eerder leidt tot rimpels, en ook minder goed bestand is tegen UV straling (deze onttrekt namelijk ook vocht uit de huid). Kortom, dit stofje zou vanaf nu je beste vriendin moeten worden.

Hyaluronzuur poeder

‘Schoonheid komt van binnenuit', ‘Nourish from within'. Deze kreten heb je vast eerder gehoord, je kunt het bijna een cliche noemen. Maar weetje wat het is met cliches, een cliche is 9 van de 10 keer een cliche omdat er een kern van waarheid inzit. Ja, echt waar..

Omdat hyaluronzuur een lichaamseigen stof is kun je het zowel op de huid smeren als ‘eten' in de vorm van een poeder. Omdat je maar een hele kleine hoeveelheid nodig hebt kiezen de meeste mensen voor een poeder met hyaluronzuur toegevoegd.

Alles nog even op een rij, hyaluronzuur:

  • Zorgt ervoor dat je minder vocht verliest en vocht beter opneemt
  • Beschermt de huid tegen vrije radicalen
  • Positieve invloed op de elasticiteit van je huid

Gebruik en dosering

De Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) verschilt per merk. De reden dat het per merk verschilt is omdat er geen universele ADH is vastgesteld zoals bijvoorbeeld voor vitamine C wel het geval is. De meeste merken adviseren om 5 gram per dag te gebruiken, sommigen 10 gram en een enkeling 20 gram. Omdat wij van mening zijn dat overal waar 'te' voor staat niet goed is en vooral ook niet nodig kiezen wij er altijd voor om laag te beginnen en de dosering vervolgens op te hogen. In het geval van collageen hyaluronzuur poeder beginnen zijn wij begonnen met 5 gram per dag. Omdat we al snel resultaat zagen (binnen 1 maand) hebben we de dosis niet verhoogd.

Wel weten we dat niet iedereen binnen 1 maand resultaat ziet bij 5 gram per dag, is dat bij jou ook het geval? Verhoog de dosis dan naar 10 gram en geef je lichaam weer een maand de tijd voor je de dosis wederom verhoogt.

Het bewaaradvies van dit type product is droog, donker en op kamertemperatuur.

Hyaluronzuur huid peptide aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine c collageen vitamine supplement nagels poeder capsules anti-aging hydrolyzed powder rimpels skin collagen vit c peptiden eiwit elastine botox vitaminstore verisol elasticiteit peptan eiwitten.