Beautyblender: onze favoriete tool

beautyblender

Onlangs bespraken we als trouwe make-up dragers welke make-up tools ons leven de afgelopen jaren in positieve zin hebben veranderd. De komende tijd zullen we deze tools wat extra aandacht en liefde geven, want dat verdienen ze. Een van de tools was en is: de beautyblender.

Beauty blender original

Eerst was daar de beauty blender original, een eivormig sponsje dat wij met z’n allen in onze foundation doopten en gebruikten om deze aan te brengen. Nooit eerder zat onze foundation zo perfect. Het was alsof een make-up artist onze foundation had gesmeerd. Magisch!

Concealer beauty blender

Inmiddels zijn we enige tijd verder en gebruiken wij de beautyblender allang niet meer alleen om onze foundation op te smeren, ook voor het perfect aanbrengen van concealer grijpen wij naar een beauty blender. Sommigen van ons gebruiken daarvoor een gewone beauty blender, anderen van ons gebruiken hiervoor liever de mini beauty blender.

Beauty blender Kruidvat

Zelf zweer ik nog altijd bij de beautyblender original, maar ga je liever voor een iets zachter prijsje dan is de beautyblender Kruidvat een absolute aanrader. Ook bij de Action, Primark en Etos kun je terecht voor een goedkope beautyblender. Of je deze net zo prettig vindt als de originele is aan jou, de meningen zijn verdeeld.

Beautyblender schoonmaken

In plaats van een nieuwe beautyblender aanschaffen is het ook mogelijk om je beautyblender schoon te maken. Beautyblender heeft al een aantal schoonmaakproducten op de markt gebracht. Maar echt nodig zijn deze producten niet, je kunt prima af met babyshampoo of baby badschuim. Dit doe je als volgt: maak je beautyblender vochtig, maar probeer te voorkomen dat hij zich helemaal volzuigt met water. Breng een paar druppels baby shampoo of badschuim aan op de beauty blender en masseer dit goed in. Doe dit voorzichtig, knijp niet te hard en wring al helemaal niet. Dan gaat ie kapot en moet je alsnog een nieuwe kopen.

Krijg je ‘m niet goed schoon met bovenstaande tactiek? Dan is de wasmachine is de volgende optie, stop de beauty blender in een waszakje (bijvoorbeeld een die je voor bh’s gebruikt) en was ‘m met een programma voor fijne was / delicaat / zijde.