Wat is berendruif?

Alle informatie over Berendruif (Uva ursi)

Het populairste kruid voor de blaas en urinewegen is misschien wel Berendruif. Alles over Berendruif kom je op deze pagina te weten: de werking, de ervaringen en de eventuele bijwerkingen. Lees deze pagina als je wil weten wat Berendruif is, waarom je het als supplement neemt en het voordeel wat het voor je kan hebben.

Berendruif, wat is dat?

Berendruif wordt ook wel Uva ursi genoemd en is een plant die groeit in Europa en de noordelijke delen van Noord-Amerika. Hij kan wel twee meter hoog worden en is lid van de heidefamilie. De bladeren hebben gekartelde randen en zijn ovaal van vorm. De bessen zijn rood van kleur en de bloemen van de planten zijn klein en wit. De bladeren van de Beredruif worden gebruikt om kruidenthee mee te maken. Dit wordt vaak gebruikt om de blaas en urineweg te ondersteunen. Het gedroogde blad wordt gemalen waar capsules van gemaakt worden die in deze vorm ingenomen kunnen worden.

Berendruif, hoe werkt het?

In de traditionele geneeskunde wordt Berendruif al eeuwenlang gebruikt. Om scheurbuik te voorkomen, aten de Vikingen deze plant. Het kan als geneeskrachtig kruid gebruikt worden maar ook als heerlijke traktatie in de winter. In Berendruif zijn de actieve alkaloïden allantoïne, arbutine en aucubine. Al eeuwenlang worden deze alkaloïden gebruikt om de blaas en urinewegen te ondersteunen. Het helpt daarnaast keelpijn te verlichten en heeft een verzachtend effect op het spijsverteringsstelsel.

De werking, voordelen en de toepassingen van Berendruif:
– Het helpt bij de functie van de urineweg en een normale blaas

In het kader van de Europese wetgeving omtrent gezondheidsclaims mogen we op deze website niet vermelden voor welke toepassingen dit supplement gebruikt kan worden. Om meteen verder geholpen te worden neem dan contact met ons op voor persoonlijk advies.

Belangrijk

Wil je graag ondersteuning? Met voedingssupplementen, superfood en natuurlijk kruid kunnen ondersteunend zijn voor een gezonde levensstijl. Voedingssupplementen zijn natuurlijke poeders en capsules. Ze werken ondersteunend voor je gezondheid maar vervangen niet een gezonde levensstijl. Ben je zwanger, geef je borstvoeding of gebruik je medicijnen? Raadpleeg dan altijd een arts voordat je superfood, een kruid of voedingssupplementen neemt.

Dosering

Berendruif wordt geadviseerd in een dosering tussen de 3 tot 10 gram per dag, gebaseerd op practice based evidence (toepassing in de praktijk). Hogere doseringen kunnen gebruikt worden bij intensieve inspanning en therapeutische doeleinden.

De bijwerkingen van Berendruif

Het is zeldzaam maar bij hoge doseringen kan bij sommige mensen misselijkheid optreden. De urine kan bij hoge doseringen groenbruin verkleuren.

Veel gestelde vragen over Berendruif

Is het gebruik van Berendruif veilig?
Over de hele wereld wordt Berendruif al heel lang veilig door de mensen gegeten. Er zijn nooit resultaten geweest uit wetenschappelijk onderzoek waarbij de veiligheid van Berendruif ter discussie is gesteld.

Berendruif, wat zijn de ervaringen?

Mensen zijn zeer positief over het langdurig gebruik van Berendruif. Het is een van de meest effectieve supplementen voor veel toepassingen. Op Berendruif productpagina’s kun je de reviews vinden die mensen hebben gegeven. Bekijk deze zeker even om ervaringen te lezen!

Is de Berendruif van jullie anders dan die van andere aanbieders?

‘’Waar is de beste Berendruif te koop?’’ vragen veel mensen zich af. Omdat wij elke stap in de productielijn weten, leveren wij enkel de beste Berendruif. Tussen dit soort producten bestaan er behoorlijke kwaliteitsverschillen. Wij geven de garantie dat je de beste kwaliteit krijgt voor een goede marktconforme prijs.

De effecten van Berendruif, wanneer begin ik deze te voelen?

Berendruif is geen farmaceutisch medicijn maar een voedingsmiddel. Voordat de effecten beginnen op te treden kan het dus langer duren. De meeste mensen beginnen de effecten van Berendruif te voelen na 10 tot 20 dagen bij het dagelijks nemen. Om de maximale effecten te ondervinden adviseren we om tenminste 1 verpakking lang elke dag Berendruif te nemen.

Geschreven door:
Maud de VriesGezondheidsdeskundige