Beste collageen supplement voor de huid

Collageen supplementen wordt steeds vaker genoemd als anti-aging product gebruikt. Het collageeneiwit voedt van binnenuit en helpt zo tegen huidveroudering zoals rimpels en fijne lijntjes. Geen wonder dus dat veel mensen opzoek zijn naar het beste supplement.

beste collageen supplement voor de huid
kruidvat collageen poeder

Collageen is hét beauty geheim van menig bekende celebrity. Vanaf je 25ste maakt je lichaam namelijk zelf minder collageen aan, en door het beste collageen supplement voor de huid te kiezen kun jij je huid mooi en elastisch houden. Maar welk supplement is momenteen het beste en meest populair? Maudgeniet duikt in de wereld van goede collageen supplementen.

Wat doet collageen?

Collageen is de belangrijkste bouwsteen van al het bindweefsel in het lichaam. Het collageeneitwit wordt aangetroffen in huidweefsel, botten, pezen, kraakbeen, de darmen, bloedvaten en andere belangrijke gebieden in je lichaam. Collageen is ook het meest voorkomende eiwit dat bij mensen wordt aangetroffen, goed voor 35% van het eiwitgehalte in je hele lichaam.

Waarom collageen supplement nemen?

Collageen is een lichaamseigen eiwit en een belangrijk bestanddeel van ons bindweefsel, zoals eerder uitgelegd. Huid en tanden bestaan grotendeels uit collageen. Door het lichaamseigen collageen behoudt je huid stevigheid en elasticiteit. Echter na je 25e levensjaar verandert de productie van collageen. Je huid kan verouderen, rimpels kunnen ontstaan en de huid kan slapper worden. Het nemen van collageen supplementen kan deze effecten tegenaan en ervoor zorgen dat je er jeugdig en stralend uit blijft zien.

Beste collageen supplement voor je huid kopen

Er zijn anno 2022 veel collageen boosters op de markt, waardoor de meeste collageen boosters ook iedereen betaalbaar zijn. Toch zijn niet alle supplementen van dezelfde kwaliteit, dus het is belangrijk dat je wat onderzoek doet voordat je overgaat tot collageen poeder kopen. Maar wie heeft hét beste collageen supplement? Maudgeniet bekijkt  meerdere merken die kwalitatieve collageen supplementen leveren. Hier volgt een top 5 van de beste collageen supplementen van 2022.

Er zijn anno 2022 veel collageen boosters op de markt.

1. Herbolist Premium Collageen

Collageen prijs: €29,95

Herbolist is een premium collageen is het meest populaire alternatief voor cosmetische ingrepen. De collageen poeders van Herbolist zijn 100% natuurlijk en geven een blijvend resultaat. De unieke Herbolist formule maakt gebruik van hoogwaardig collageen en kan makkelijk worden opgenomen door het lichaam.

herbolist collageen

2. Niche4health Hydrolyzed Collageen

Collageen prijs: €25,25

Hydrolyzed Collagen is een eiwit-preparaat op basis van rund collageen Type 1 dat verrijkt is met vitamine C en D3. Hydrolyzed Collagen wordt onttrokken uit de huid van ‘grasetende’ runderen en is identiek aan het menselijke collageen. Gehydrolyseerd collageen betekent dat het enzymatisch afgebroken wordt, waardoor het collageen weer opgesplitst wordt in kleinere ketens van aminozuren, de peptiden. Het is feitelijk al voor-verteerd.

3. I’M BEAUTY 100% Collageen Poeder

Collageen prijs: €23,95

Het I'm Beauty supplement bestaat uit 100% pure collageen poeder. Kiezen voor het juiste supplement is uiteraard belangrijk. Sommige voedingsmiddelen bevatten minder vitaminen en mineralen maar juist meer additieven en hulpmiddelen. De producten van I'm Beauty zijn gelukkig wel voedingssupplementen en kruidenpreparaten van hoogwaardige kwaliteit.

4. Nutrimea Collageen Capsules

Collageen prijs: €18,90

De Nutrimea formule van hyaluronzuur met vis-collageen is een krachtige anti-aging kuur. Het combineert de buitengewone hydraterende krachten van hyaluronzuur (houdt meer dan 1.000x het gewicht vast aan water) met de verstevigende eigenschappen van collageen. Het resultaat is dat je huid van binnen wordtherstelt en de rimpels en kraaienpootjes verdwijnen. Binnen enkele weken heb je een gladde en strakke huid zonder injecties.

5. Holland Rose Collageen Poeder Hyaluronzuur + Vitamine C

Collageen prijs: €24,95

Dit krachtige collageen supplement bevat naast collageen ook vitamine C en Hyaluronzuur. Deze belangrijke ingrediënten dragen beide bij aan de vorming van collageen en helpen om je huid van binnenuit te verstevigen en te verjongen. De hoogste concentratie van hyaluronzuur zit in de huid en dit helpt de huid glad en elastisch houden. Bij het ouder worden, produceert de huid minder hyaluronzuur waardoor de huid droger en slapper wordt, en er rimpels verschijnen.  Met het Holland Rose collageen poeder ga je dit proces tegen.

Hoe kies je collageen supplementen?

Bij het kiezen van een collageen supplementen zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden. Zo is het belangrijk om het type supplement te overwegen. Zo geven sommige merken de voorkeur geven aan het gemak van capsules en genieten anderen weer van de veelzijdigheid van collageenpoeders, die erg makkelijk kunnen worden gemengd in verschillende dranken en voedingsmiddelen. Controleer altijd het etiket om de juiste dosering te bepalen.

Hoewel er geen vaste richtlijnen zijn over hoeveel collageen je moet nemen, tonen onderzoeken aan dat doseringen tussen 2,5-15 gram collageenpeptiden per dag als veilig en effectief worden beschouwd. Daarnaast is het belangrijk om het ingrediënten label goed te lezen, aangezien sommige supplementen aanvullende ingrediënten kunnen bevatten om de gezondheid van de huid te ondersteunen, waaronder silica, hyaluronzuur of vitamine C.

Kennen collageen boosters bijwerkingen?

Collageen boosters kennen geen ernstige bijwerkingen. Maar als je toch een bijwerking tegenkomt, neem dan altijd contact op met je arts. Collageen kan echter wel problematisch zijn voor gebruikers die allergisch zijn voor sommige ingrediënten van collageen supplementen. Als je een bekende voedselallergie hebt voor schaaldieren, vissen of eieren, kun je collageen supplementen die deze elementen bevatten uiteraard beter niet innemen.