Charcoal masker: peel-off vs. afwassen?

charcoal masker

Een charcoal masker, ook wel een houtskool masker is onderdeel van menig huidverzorgingsroutine. Met name mensen met een ietwat vettige huid en zij die last hebben van acne kunnen baat hebben bij het gebruik van een charcoal maskertje. Net als mensen met zwarte puntjes (mee-eters), houtskool heeft de uniek werking deze te verminderen.

Hoe dat precies werkt vertellen we je in dit artikel.

Wat is een charcoal masker?

Een charcoal masker is een masker gemaak van geactiveerde houtskool. Klinkt ingewikkeld, maar eigenlijk is geactiveerde houtskool houtskool dat verwarmd wordt op een hele hoge temperatuur tijdens een niet-chemisch proces.

Dit proces zorgt ervoor dat de houtskool zich vervormt tot een materiaal met een hoge absorptiewaarde. Zo kan een klein stukje houtskool heel wat vuil en olie absorberen.

Hoe werkt een een charcoal masker?

Vanwege deze absorberende werking wordt houtskool toegevoegd in veel cosmeticaproducten. Een charcoal masker smeer je op je gezicht en vervolgens doet de houtskool zijn werk. Het neemt onzuiverheden, vuil en olie op. Op het moment dat je het masker van je gezicht wast neem je het vuil mee.

Charcoal mask peel off

Houtskool maskers zijn er in twee verschillende soorten, je hebt maskers die je er af kunt wassen en je hebt de zogenaamde charcoal mask peel off. Een peel off masker zit semi vastgelijmd op de huid, op het moment dat je het verwijderd trek je niet alleen het vuil weg maar ook donshaartjes en er is een grotere kans dat je je huid beschadigd dan wanneer je het masker afwast.

Peel-off masker goed of slecht?

Hierboven stippen we het al kort aan, maar op een antwoord te geven op deze vraag: gebruik liever een traditioneel houtskool masker in plaats van de peel off versie, hoe aantrekkelijk deze maskers er ook uit zien op Instagram. Zo weet je je zeker dat je je huid niet meer slecht doet dan goed.

Huidverzorging met houtskool

Niet alleen houtskool maskers zijn een goede aanvulling op je beauty ritueel, ook andere producten met houtskool kunnen een waardevolle aanvulling zijn voor je gezicht.