collageen informatie

Collageen informatie

Er leven veel vragen over het collageeneiwit, vandaar dat we op verschillende vragen alle informatie over collageen poeder behandelen. Wil je meer informatie of heb je een vraag die niet op deze pagina staat? Stuur dan een email naar de redactie van Maudgeniet.

Waarom collageen poeder?

Het is een feit; hoe ouder we worden, hoe slapper de huid wordt en hierdoor de jeugdige uitstraling verliest. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen die acht weken lang tussen 2,5 en 5 gram collageen poeder kopen, een flinke verbetering van de huidelasticiteit zagen in vergelijking met vrouwen die een placebo namen. Een collageen poeder kan dus echt werken om weer een mooie, gladde huid te krijgen.

Leestip: Beste vegan eiwit poeders

Beauty en skincare

Collageen poeder werkt vooral van binnen uit, maar de synergie met andere beauty en skincare producten kan sterk zijn. Het collageeneiwit wordt als de hoofdbewaker van jeugdigheid en schoonheid gezien, maar er zijn ook andere stoffen en processen in je lichaam benodigd om de elasticiteit van de huid flink te verbeteren.

Vitamine C

Daarom wordt aan de betere collageen supplementen zoals die van Herbolist vitamine C toegevoegd om de aanmaak van collageen te verbeteren.

Collageen supplement

Een collageen supplement krijg je via de darmen binnen. Wanneer je je lichaam graag van extra collageen wilt voorzien is daarom een collageen poeder makkelijker dan een supplement in te nemen. Weet wel dat dit alleen goed werkt in combinatie met een gezonde levensstijl, anders zijn collageen supplementen qua werking niet optimaal.