Collageen shots of poeders: welke zijn het beste?

Collageen shots zijn een ware marketinghype. Werken ze wel?

collageen shots

Op de redactie van Maudgeniet zweren we bij collageen poeders voor het bereiken van een prachtige gloed en een jonger uitziende, vollere huid. Voor iedereen die nieuw is in de wereld van collageen supplementen, begrijpen we natuurlijk wel dat het moeilijk kan zijn om de juiste vorm te kiezen. Want wat is de beste vorm? Collegeen shots of poeders van €29,95?

TLDR: Herbolist poeder werkt beter. Hoger collageen gehalte dan shots & een scherpe prijs'. (Klik hier)

Als je jezelf onlangs hebt afgevraagd: wat is dat toch met die collageen shotjes en poedertjes: je bent niet alleen. Collageen heeft echt een enorme opmars gemaakt in de beauty wereld, met steeds meer esthetisch aantrekkelijke supplementen in de schappen, die elk een betere hydratatie en een helderdere gloed beloven.

Beste collageen shots? Dat zijn poeders.

Beste collageen shots Collageen shot of poeder? Kopen vanaf
1. Herbolist (best getest) Poeder met vitamine C vanaf €29,95
2. RevitalTrax Peptiden met vitamine C vanaf €39,95
3. Oslo Skin Lab Gehydrolyseerd poeder vanaf €56,90
4. Vital Proteins 100% collageen peptiden vanaf €41,00
5. Naturitas Deluxe collageen shots vanaf €34,45

Wat is collageen & waarom zou je het kopen?

Collageen is het veruit meest voorkomende eiwit in je lichaam dat je terugvindt in de huid, gewrichten, botten, spieren, haren en nagels. Het collageeneiwit eiwit is sterk en zeer rekbaar, wat er voor zorgt dat het moeilijk breekt. Je kunt het zien als de lijm die het lichaam bij elkaar houdt. Heel belangrijk dus!

Maar waarom zou je collageen nemen? Wel, vanaf 25-jarige leeftijd maakt je eigen lichaam steeds minder collageen aan. Ook voeding speelt een rol, minder goede voeding of rokers hebben nog meer problemen met hun natuurlijke collageen aanmaak, waardoor al snel collageen supplementen in beeld komen.

collageen shot poeder

Ook al zou je helemaal perfect collageenrijke voeding eten, dan nog wordt het collageenniveau in je lichaam minder en heeft het dus zeker zin om je te verdiepen in collageen shots en poeders. Dan komt de vraag ook snel op: Wat is beter?

Waarom werken collageen shots minder goed?

Vloeibare vormen van collageen hebben doorgaans minder collageen per portie dan het poedervormige alternatief. Hoewel er op dit moment geen aanbevolen dosering voor collageen is, ondersteunt onderzoek een bereik van 10 tot 20 gram per dag, en veel collageenshots op de markt bevatten 10 gram collageen of minder.

Feit 1: Lager collageengehalte

Het hangt natuurlijk af van het specifieke merk, maar het zou echt lastig zijn om een vloeibaar formaat met meer dan 10 gram te vinden. Collageen poeders, aan de andere kant, kunnen gemakkelijk spelen in het bereik van 15 gram en hoger.

Feit 2: Shotjes zijn duurder

Dus als je hoopt meer dan 10 gram collageen per dag in te nemen, dan moet je misschien een paar van die vloeibare collageendrankjes naar binnen slikken om te voldoen aan de benchmark die is gesteld om effect te zien. En dat maakt collageen shotjes vooral heel duur!

Feit 3: Slechte ingrediënten

Het is altijd superbelangrijk om de hulpstoffen van jouw supplement te controleren (ook bekend als de “overige” ingrediënten), maar vloeistoffen kunnen een eel langere lijst hebben in vergelijking met collageen poeders. Ze kunnen bijvoorbeeld meer smaken bevatten om de verkoopbaarheid te verbeteren of om een zoetere drankervaring te creëren. Een aardbei-citroencollageendrank klinkt veel aantrekkelijker dan ongeparfumeerd collageenwater, niet waar?

collageen vrouw

De toegevoegde smaken aan collageenshots zijn zeker niet zonder nadelen. Dat betekent lege suikercalorieën, natuurlijk of kunstmatig of uit sappen. Terwijl je collageenpoeders (zelfs zonder smaak) zonder problemen kunt toevoegen aan je koffie of aardbeien smoothie.

Feit 4: Collageenshots zijn wél draagbaarder

Als je op zoek bent naar een snelle to-go optie, dan kan vloeibaar collageen een aantrekkelijke keuze voor je zijn. Omdat het collageen voorgemengd wordt in een shotje, hoef je al het werk uit handen te nemen om het poeder zelf op te scheppen en in de drank te wervelen (een proces dat maar een paar minuten duurt, maar toch…).

“In de kern zijn collageenshots gewoon een duur collageenpoeder dat vooraf is opgelost in water.”

Je kunt dus ook zelf een collageen shotje maken, door een collageen poeder voor te mixen in een klein flesje en deze mee te nemen. De kwaliteit daarvan is vaak hoger, omdat je de dosering ook zelf in de hand hebt. Daarnaast bespaar je veel geld, want shots klinken ‘magisch’ maar zijn dat vooral ook voor je bankrekening.

Conclusie: collageenpoeders zijn beter dan shots

De markt van collageenpoeders is inmiddels veel groter dan die van shotjes. Daarom is er meer concurrentie, en is de prijs veel lager. Daarnaast is de dosering in shots vaak laag, waardoor je bijna geen effect zult zien. Een shotje nemen klinkt wel sexy, maar zijn vooral een marketing uitvinding. Shotjes nemen doe je op vrijdagavond, maar niet voor je gezondheid ;-).

Ik blijf daarom voorlopig gewoon bij mijn collageen poeder van Herbolist: het best getest, de beste ingredienten en – ook niet onbelangrijk – het meest voordelig met mijn speciale kortingscode Maud.

Shots

Collageen shot kopen

Een collageen shot kopen kan makkelijk in de webshop van Maudgeniet of Vitamines.com. Zij hebben het meest complete shotassortiment voor iedereen.

Hoeveelheid ingrediënten van supplementen (hyaluronzuur en citroen tegen rimpels)

Wil je mooier haar dankzij onze huid collagen shot producten? Kijk dan voor gebruik naar onze vitamine ingrediënten en supplementen voor natuurlijke resultaten en mooier haar dankzij een goede hoeveelheid dankzij een gezonde en gevarieerde levensstijl in je voeding om zo rimpels en rimpelvorming te voorkomen met een goede verzorging en een betrouwbare zuurteregelaar, citroen en hyaluronzuur voor elasticiteit en de aanbevolen extracten van mij zoals Q10 en mooie nagels verkrijgbaar als shots collageen.

Shot formule met antigeen tegen rimpels op de huid

Sommige mensen proberen een antigeen powerbar of tandpasta op de huid, maar dat is geen goed idee. Beter koop je onze collageenshots zonder zoetstof en met visolie tegen rimpels. Dat zijn voedingssupplementen waar je u tegen zegt en verkrijgbaar via jouw therapeut of A. Vogel.

Voedingssupplementen met visolie of gezonde voeding en levensstijl?

Voedingsstoffen met visolie via gezonde voeding vind je ook in brood en in producten van Herbalife. Een energy bar klinkt gezond in jouw levensstijl maar zit vaak vol met suikergoed zo lazen we bij Holistik. Kies beter collagen shots tegen eczeem die je makkelijk kunt kopen via onze winkelwagen in de webshop.

collagen shot

Collagen shots voor en na
  1. Collageen shots
  2. Eiwitpoeder
  3. Collageenvezels in poedervorm (Herbolist, prijs: €29,95)

Daarmee voorkom of minimaliseer je acne, een droge huid met citroenzuur. Wij adviseren je om minimaal twee liter vocht per dag te drinken, bij voorkeur water. Houd je niet zo van water? Dan kun je natuurlijk ook gaan voor een kruidenthee of gezonde sapjes. Drink in ieder geval goede voedingsmiddelen en geen alcohol als je een mooie huid wil hebben via voeding.

We hopen dat je deze blog interessant vond. Niet geschreven door een arts maar wel door een beauty blogger met een energy bar in haar hand die ook over sucralose leest en daarnaast biocyte interessant vindt. Als het maar low carb is! En anders eet je maar een banaan tijdens het lezen van mijn blog kennisbank.