Wat is elfenbankje?

Elfenbankje – Top 7 Voordelen Van Deze Geneeskrachtige Paddenstoel

Paddenstoelen zijn er in allerlei maten, vormen en kleuren, maar weinig spreken zo tot de verbeelding als de elfenbank. Dit is te danken aan meer dan alleen het enorme potentieel van de plant om onze gezondheid te bevorderen. Nee, de naam alleen al is voldoende om dit effect teweeg te brengen. Met een beetje fantasie zou je je zelfs een bankje kunnen voorstellen waarop charmante elfjes kunnen ontspannen na een lange dag in het bos.

Als liefhebbers van supervoedsel is er vaak minder voor nodig om onze interesse te wekken. Dus waagden we ons met plezier in het rijk der paddenstoelen om alles te weten te komen over de elfenbank. Je leert precies wat het is, welke voedingsstoffen het bevat, en welke gezondheidsvoordelen het heeft.

Tot slot krijg je een overzicht van mogelijke bijwerkingen en contra-indicaties, en een paar tips over hoe je de paddenstoel kunt gebruiken. Dus, als je nieuwsgierig bent naar de mogelijkheden van een van 's werelds meest onderzochte en gewaardeerde paddenstoelen, lees dan verder.

Hoe definieer je elfenbankje?

Een polypore is de elfenbank, ook bekend als Coriolus versicolor, Trametes versicolor, en Polyporus versicolor. Een polypore is een paddenstoel die sporen in buisjes heeft in plaats van kieuwen. Deze geneeskrachtige paddenstoel onderscheidt zich door het feit dat hij op boomstronken groeit.

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van de elfenbank?

Sprookjesbank versterkt het immuunsysteem

Het heeft een enorm krachtig effect op ons lichaam, waardoor het beter bestand is tegen virussen en schimmels. Als gevolg hiervan kan de paddenstoel worden gebruikt om een breed scala aan ziekten te behandelen, van verkoudheid tot longontsteking, en van HIV tot herpes. Een belangrijke reden hiervoor is dat elfenbank een hoge concentratie beta-glucanen bevat. Dit zijn polysachariden die inwerken op immuun cellen, waardoor een sterke immuunrespons ontstaat.

Meer informatie over hoe je je weerstand en daarmee je immuunsysteem kunt verbeteren, vind je hier: 9 Tips voor het verhogen van de winterweerstand!

Een fairy bench kan helpen bij de behandeling van kanker.

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat fairy bench de effectiviteit van medicijnen tegen kanker kan verbeteren. In een studie waarbij duizenden maagkankerpatiënten betrokken waren, werd sprookjesbank gegeven als aanvulling op chemotherapie. Het krachtige bioactieve bestanddeel PSP bleek de levensverwachting van deze patiënten aanzienlijk te verhogen. Bovendien zijn soortgelijke effecten waargenomen bij andere vormen van kanker, waaronder longkanker, darmkanker, borstkanker en leukemie.

Een elfenbankje kan ontstekingen verlichten.

De polypore paddenstoel bevat een overvloed aan antioxidanten, waaronder quercetine. Deze stof stimuleert de afgifte van immuun versterkende eiwitten. Tegelijkertijd remt het de afgifte van verschillende ontstekingsenzymen die verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van ontstekingen. In het algemeen helpen antioxidanten bij het verminderen van oxidatieve stress in ons lichaam. Daardoor lopen we minder risico op cel schade en chronische ontstekingen.

Lees meer over het op natuurlijke wijze voorkomen van ontstekingen op onze blog:

7 Tips om ontstekingen te voorkomen

De paddenstoel helpt ons spijsverteringsstelsel goed te werken.

In een andere studie is dieper ingegaan op een specifieke functie van het PSP in de paddenstoel. Deze stof zou fungeren als een prebioticum en helpen bij een betere regulatie van het microbioloog in onze darmen. Prebiotisch zijn een belangrijke voedingsbron voor goede darmbacteriën, die ze nodig hebben om te overleven. PSP bevordert dus de groei en activiteit van goede bacteriën in onze darmen, wat onze algemene gezondheid ten goede komt.

Sprookjesbankje beschermt geheugen

Onderzoekers uit Portugal ontdekten dat feeënbankjes kunnen helpen ons geheugen te beschermen. Men ontdekte dat na inname van de paddenstoel de communicatie tussen neuronen in de hippocampus aanzienlijk verbeterde. De hippocampus is een cruciaal onderdeel van onze hersenen. Het is bijvoorbeeld belangrijk bij de ruimtelijke oriëntatie en de opslag van informatie in het geheugen.

Recent onderzoek op de sprookjesbank heeft veelbelovende resultaten opgeleverd voor de behandeling van de ziekte van Alzheimer en andere neurodegeneratieve ziekten. Meer onderzoek is echter nodig om dit te bevestigen.

Wilt u meer weten? Bekijk ook onze 7 tips voor een betere hersenfunctie en geheugen. Evenals Nootropics

Het verbetert de functie van onze lever.

Mensen, vooral in China, zijn zich bewust van het krachtige effect van de polypore op onze lever. Sommigen beweren zelfs dat de effecten zo krachtig zijn dat het de voorkeur verdient boven traditionele leverontgifting se handelingen. Als gevolg hiervan zijn er weinig natuurlijke remedies die net zo effectief zijn in het beschermen van onze lever tegen verschillende schadelijke chemicaliën.

Feeënbankje om energie te verhogen

Sinds mensenheugenis wordt de paddenstoel gebruikt als een tonicum. Dit maakt het ideaal voor de behandeling van chronische vermoeidheid. Je kunt hem ook gebruiken om je lichaam te versterken en je energie te verhogen. Volgens onderzoekers hangt dit effect nauw samen met de invloed van de paddenstoel op onze immuniteit. In veel gevallen is vermoeidheid gewoon een symptoom van een slecht functionerend immuunsysteem. Feeënbank blijkt de witte bloedcellen en macrofagen te verhogen, die schadelijke bacteriën en stoffen in ons lichaam opruimen.

Wil je meer weten over het op natuurlijke wijze verhogen van je energieniveau? Bekijk dan onze 10 tips voor meer energie!

Hoe kun je gebruik maken van de elfenbank?

Zelfs als je elfenbank perfect kunt eten, zal zelfs de meest fervente paddenstoelfan beamen dat hij niet lekker is. Zijn leerachtige textuur en taaiheid liggen meestal in het midden. Daarom wordt hij bij voorkeur als supplement genomen, alleen of in combinatie met andere geneeskrachtige paddenstoelen.

Gewoonlijk worden ze gedroogd alvorens tot poeder te worden vermalen. Feeënbank kan echter ook als thee worden geconsumeerd. Laat het sudderen in een pot kokend water om alle voedingsstoffen vrij te laten komen. Hierdoor is de thee licht bitter met een aardse ondertoon. U kunt de thee op smaak brengen met honing of desgewenst mengen met andere theesoorten.

Contra-indicaties en bijwerkingen

Tot nu toe zijn er geen ernstige bijwerkingen gemeld na het innemen van feeënbank, zelfs niet bij hoge doseringen. Als u allergisch bent voor paddenstoelen, ga dan voorzichtig te werk.

Tot nu toe zijn de volgende bijwerkingen gemeld:

  • Last van zure reflux
  • griep- en verkoudheidsverschijnselen
  • Buikpijn en constipatie
  • Diarree tot gevolg hebben

Neem contact op met uw arts als u een negatieve reactie ondervindt na het gebruik van Elf Bench. Ook als u een medische aandoening heeft, raden wij u aan dit van tevoren te doen.

We zullen kort zijn over mogelijke contra-indicaties. Ondanks onderzoek zijn er momenteel geen contra-indicaties bekend. Dit betekent natuurlijk niet dat die er niet zijn. Met andere woorden, als u medicijnen gebruikt, wees dan voorzichtig en volg de aanbevelingen in de vorige paragraaf.

Conclusie

Zoals u ziet zijn er talloze redenen om de elfenbank in uw dieet op te nemen. Het innemen van een supplement met verschillende medicinale paddenstoelen is een uitstekende manier om dit te bereiken. Verschillende deskundigen beweren dat het effect van individuele paddenstoelen in een samenstelling wordt versterkt, wat resulteert in een “super supplement”. Het plantaardige proteïnepoeder van Four Sigmatic past perfect in dit rijtje, dus als je de vele voordelen van het elfenbankje wilt oogsten, is dit een geweldige optie.

Geschreven door:
Maud de VriesGezondheidsdeskundige