Gehydrolyseerd collageen waarschuwing: welke bijwerkingen?

Een groeiend aantal consumenten ziet het belang in om de aanmaak van collageen te bevorderen. Niet zonder reden: volgens onderzoek naar gehydrolyseerd collageen helpt dit supplement om de veroudering van je huid tegen te gaan, en heeft het tevens nog een aantal andere belangrijke voordelen. In deze review lees je alle belangrijke zaken.

Gehydrolyseerd collageen waarschuwing
kruidvat collageen poeder

Gyhydrolyseerd collageen ervaringen

Vanaf een bepaald leeftijd (volgens de meeste onderzoeken: 25 jaar) wordt het voor je lichaam lastiger om voldoende collageen aan te maken, en dit is dan ook de reden dat veel mensen opzoek gaan naar manieren om het lichaam een handje te helpen.

Maar zoals bij meer supplementen vragen mensen zich af welke ervaringen andere ervaringsdeskundigen hebben op het vlak van gehydrolyseerd collageen bijwerkingen. Kun je bijvoorbeeld te veel collageen innemen? Tijd voor antwoorden.

Zijn er collageen bijwerkingen?

Op het internet zijn talloze onbekende supplementen uit China verkrijgbaar, en zelfs niet-gekeurde Chinese medicijnen worden in Nederland illegaal verkocht door illegale webshops met slechte reviews. Het laat zich raden dat de kans op bijwerkingen van onbekende gehydrolyseerde collageen supplementen zeker aanwezig is.

herbolist gehydrolyseerd collageen poeder

Sowieso géén bijwerkingen: het Nederlandse collageen poeder merk Herbolist.

Herbolist collageen poeder

Gelukkig zijn er ook genoeg betrouwbare leveranciers, zoals het door ons geteste collageenpoeder van Herbolist. Waarom dit product geen bijwerkingen kent heeft een simpele reden. Het supplement van Herbolist heeft geen onnodige toevoegingen zoals vul- en smaakstoffen dat de opname van collageen kan vertragen of zelfs gehydrolyseerd collageen bijwerkingen kan veroorzaken.

Collageenpoeder van Herbolist door ons als beste getest.

Allergische reacties collageen supplement

Sommige Nederlandse collageen merken voegen bijvoorbeeld diverse zoetstoffen en smaakstoffen toe, en hoewel dit niet verboden is, geven deze supplementen wel een grotere kans op allergische reacties en andere bijwerkingen. Bovendien is het resultaat minder, en vooral minder snel.

De meeste mensen hebben dus positieve ervaringen met collageen poeders. Er bestaan ook tabletten, maar hier zijn we minder positief over omdat tabletten sowieso allerlei vulstoffen bevatten. In ieder geval is het wel zo dat Nederlandse supplementen voor zover bekend geen collageen bijwerkingen kennen en er bestaat ook niet iets als een ‘overdosis’.

Vegan collageen

Vegan collageen is een veelgezocht supplement, maar helaas voor de vegans onder ons: vegan collageen bestaat niet. Er bestaan alleen poeders van rundercollageen of viscollageen, waarvan wij vinden dat rundercollageen de beste keuze is. Mocht je echter een allergie voor rund hebben, dan is viscollageen een goede tweede keuze.

Helaas: vegan collageen bestaat niet.

Viscollageen waarschuwing

Anderom geldt natuurlijk de waarschuwing voor viscollageen om juist voor rundercollageen supplementen te kiezen wanneer je een allergie hebt voor vis- of schaaldieren en viscollageen te vermijden vanwege mogelijke allergische reacties.

Hetzelfde geldt wanneer je voor collageen op basis van vis kiest en je een allergie hebt voor vis- en schaaldieren. Verder is er, wat betreft het innemen van gehydrolyseerd collageen, eigenlijk niets om je druk over te maken.

Leestip: Mijn collageen haargroei ervaringen uit de praktijk

Hoeveel collageen innemen per dag?

Hoewel er geen negatieve bijwerkingen bekend zijn van mensen die per ongeluk teveel collageen innemen, is het wel verstandig om je te houden aan de aanbevolen hoeveelheid die de producent adviseert. Hoeveel collageen je per dag moet innemen hangt af van je gekozen supplement. De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van het veelgebruikte collageenpoeder merk Herbolist bedraagr 5 gram.

Negatieve bijwerkingen te veel collageen?

Het goede nieuws is dat er ook geen drastische negatieve bijwerkingen bekend zijn van mensen die te veel collageen innemen. Toch kun je wel degelijke vervelende bijwerkingen ervaren zoals een opgeblazen gevoel krijgen. Overigens moet je weten dat gehydrolyseerde collageen supplementen niet opeens ‘beter’ werken wanneer je meer inneemt dan op de verpakking staat voorgeschreven.

Gehydrolyseerd collageen poeder

Met het gehydrolyseerde collageen poeder van Herbolist hoef je slechts 5 gram in je koffie of smoothie te doen voor een optimale werking en bovendien zijn er geen waarschuwingen voor dit collageenmerk bekend. Neem dus altijd een betrouwbaar collageensupplement en bijvoorkeur het in Nederland geproduceerde premium collageenmerk Herbolist.