Gembershot gezond? + Welke shot is het best

gembershot gezond
gembershots gezond

Gembershots, iedereen heeft het er over! Je kunt ze overal vinden en daarnaast kun je ook zelf een gembershot maken. Iedereen spreekt vol lof over de gembershots, het zou namelijk verschillende gezondheidsvoordelen hebben en je begint je dag met een oppepper. Ik ben op onderzoek uitgegaan en heb alle bevindingen voor jou opgeschreven. Ik moest en zou er achter komen waar jij de beste gembershot kunt kopen.

Waarom is een gembershot gezond?

Gembershots schijnen heel gezond te zijn. Zo kan het je weerstand een boost geven, ontstekingsremmend werken, het zou kunnen helpen bij afvallen, tegen misselijkheid helpen, je bloedsuikerspiegel verlagen en je spijsvertering stimuleren. Het lijkt dat gember dus echt een wondermiddel is? Waarom? Daar lees je straks meer over.

Wanneer moet je een gembershot nemen?

Het beste is om een gembershot te nemen net voor het eten of op een nuchtere maag. Ik zelf heb alle shots in de ochtend op een nuchtere maag geproefd. Benieuwd naar welke shot ik het lekkerste vind? Lees dan snel verder.

Hoe vaak gember shot nemen?

Je kunt één keer per dag een gembershot nemen van 30 of 60ML. Je kunt deze hoeveelheid ook verdelen over meerdere kopjes gemberthee.

Voordelen van gember shots

Zoals hierboven ook al geschreven is, hebben gember shots een aantal voordelen. Hieronder hebben wij deze voordelen voor jou op een rij gezet. Bij de één werkt het natuurlijk altijd anders dan bij de ander. Er is nog niet een specifiek onderzoek gedaan naar de gezondheidsvoordelen van gembershots, maar over gember is wel al het één en ander bekend.

Gember kan ontstekingsremmend werken

Er zijn meerdere onderzoeken gedaan, die aantonen dat gember ontstekingsremmend werkt. Volgens dit onderzoek* (bron 1) kan gemberextract worden ingezet als functionele voeding voor het behoud van gastro-intestinale gezondheid. Er is zelfs een onderzoek* (bron 2) die aantoont dat het bij reumatoïde artritis ontstekingen kan verminderen.

Immuunsysteem versterken met gember

Doordat gember het een ontstekingsremmend effect heeft kan dit ook positieve gevolgen hebben voor jouw immuunsysteem. Daarnaast heeft gember antibacteriële eigenschappen die ook het immuunsysteem ondersteunen.

Helpt gember bij afvallen?

Gember zou kunnen helpen bij afvallen. Deze studie* (bron 3) wijst uit dat gember consumptie een verzadigd gevoel kan stimuleren, waardoor je minder honger krijgt. Dit zonder de stofwisseling te beïnvloeden.

Wagenziekte en misselijkheid

Misselijk in het beginstadium van een zwangerschap, last van ochtendmisselijkheid of wagenziekte? Gember zou je kunnen helpen (bron 4) . Het zou ook kunnen helpen bij misselijkheid tijdens een medische behandeling (chemo).

Meer balans in je bloedsuikerspiegel door gember

Bij dit onderzoek waar volwassenen met diabetes type 2 dagelijks gemberpoeder innamen, is de waarde met 12 procent gedaald (nuchter gemeten). Uit het onderzoek* (bron 5) is ook gebleken dat de bloedsuikerspiegel bij vrouwen die zwangerschapsdiabetes hebben is verlaagd.

Stimuleert de spijsvertering

Gember kan er voor zorgen dat je lichaam minder tijd nodig heeft om voedsel te verteren, blijkt uit een onderzoek* (bron 6) van onderzoekers uit India. Ze hebben aangetoond dat gember, spijsverteringsenzymen kan stimuleren.

Nadelen aan gember?

Slik je zelf medicijnen waarbij gember wordt afgeraden? Raadpleeg dan altijd even je huisarts om te checken of gember een positief effect kan hebben op jouw gezondheid. Gember wordt vooral afgeraden bij bepaalde medicatie of medische aandoeningen:
● bij het slikken van bloedverdunners
● bij een galsteenaandoening
● een gevoelige maag (veel maagzuur)

Mocht je twijfelen? Dan kun je eventueel deze bron* (bron 7) raadplegen of jouw huisarts bellen voor een goed advies. Dit is uiteraard per persoon verschillend.

Gembershot maken

Een gembershot maken is allang niet meer nodig. Gezien er genoeg kant-en-klare gembershots op de markt zijn. De één wel totaal anders dan de ander, vooral de percentages gember verschillen nogal met elkaar. Daarom heb ik een test gedaan met 4 verschillende gembershots.

Review: Gembershot test

Om er achter te komen welke gember shot het lekkerste is heb ik 4 verschillende shots voor jullie getest. Ook kun je hier de prijs terug vinden (kan natuurlijk veranderen) en mijn cijfer per shot. Ook heb ik goed gekeken naar de ingrediënten lijst, zodat je zelf een eindconclusie kunt trekken.

Boost your day shot

Ik begon de test met een gembershot van Boost Your Day. In deze shot zit 65% appelsap, 25% gembersap en 10% citroensap. Het shotje is heerlijk verfrissend, maar niet heel sterk. Dat komt met name door de 25% gember die hierin verwerkt is. Zo staat er ook op de achterkant ‘vruchtensap met gembersap’.

Cijfer: 7,5
Prijs: €1,75 voor 60ML

G’nger gembershot

Deze wilde ik graag proberen omdat hier een hoog percentage gember in schijnt te zitten (maar liefst 42,2%). Bijna twee keer zoveel als de vorige en bij lange na het meeste van alle shots die ik testte. En dat proef je ook meteen, dit is wat ik verwacht bij een gembershot. Pittig van de gember, maar gezoet met vlierbloesem. Ook origineel ten opzichte van de concurrentie.

Cijfer: 9
Prijs: €1,99 (per 20-pack te koop voor €39,95)

g'nger gembershot

Holy Shot

Dit is echt de budget shot onder de gembershots en dat is ook één van de redenen dat ik hem wilde testen. Deze shot bevat 27% gembersap, maar is wel aangelengd met water (meer dan 50% water), appelsap en citroensap. Dit is ook terug te proeven in het shotje. Prima om te drinken, maar wel jammer van het aanlengen met water.

Cijfer: 6,5
Prijs: €1,69

Frankly Shot

Deze is gemakkelijk verkrijgbaar bij de Ekoplaza, maar bevat wel maar 17,5% gember. Dit is het minste van alle shots die ik getest heb en dat merk je ook meteen. De shot smaakt vooral naar appelsap (77,5%). Overigens vind ik deze wel lekkerder dan de Holy Shot, waarschijnlijk omdat deze minder waterig is.

Cijfer: 7
Prijs: €1,99

Beste gembershot uit de test

De beste gembershot met stipt op nummer 1 is de gembershot van G’nger, daarnaast denk ik dat je voor de prijs (€1,99) de beste ingrediënten krijgt. Gezien gember natuurlijk het duurste ingrediënt is en hier maar liefst 42,2% in zit. Vele malen meer dan in de overige shots die ik getest heb. Daarnaast had het ook echt een heerlijke en originele smaak met een subtiele hint van vlierbloesem.

Gembershots kopen? Hier koop je mijn favoriet!

Mijn favoriete gembershot koop je momenteel alleen online bij G’nger. Wil je liever bij een supermarkt terecht voor een gembershot? Dan is Ekoplaza de beste winkel om er een aantal te vinden. Al raad ik je toch aan om die van G’nger te bestellen, gezien die er met kop en schouders bovenuit steekt.

Conclusie over gembershots

Gembershots zijn ontzettend lekker en kunnen daarnaast ook nog eens gezondheidsvoordelen bieden. Al is dit wetenschappelijk nog niet bewezen, is het het testen wel waard. Ik zou dan wel voor de variant gaan die het meeste percentage gember bevat, G’nger dus! Daarnaast ervaarde ik ook echt een kick, waardoor ik direct een koffie minder dronk per dag, wat mij betreft ook een bijkomstig voordeel van gembershots!

Bron 1: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28369951/
Bron 2: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4058601/
Bron 3: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3408800/
Bron 4: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10793599
Bron 5: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4277626/
Bron 6: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15218978
Bron 7: https://www.nccih.nih.gov/health/ginger/