hoe richt je een groot raam in

Hoe richt je een groot raam in

Misschien doen jullie dit ook, misschien ook niet. Maar ik houd al jaren een wensenlijst bij voor mijn volgende huis. Ik ben me ervan bewust dat de kans dat al mijn wensen zullen uitkomen klein is, maar dat is oke. Een van mijn wensen is een appartement met hoge plafonds en hoge, grote ramen. Ik heb wel eens in (anti-kraak) huizen gewoond waar ik grote ramen had, en dat was fantastisch. De enige vraag die altijd opkwam: Hoe richt je een groot raam in?

Ramen woonkamer

Grote ramen in de woonkamer zijn fantastisch, een licht huis doet zoveel met je gemoedstoestand. In ieder geval wel met die van mij. Er zijn verschillende manieren om grote ramen in te richten. Mijn favoriet is er een zitje van maken, je maakt een bankje voor het raam waarvan de zitting op dezelfde hoogte is als de onderkant van het raam of zelfs iets lager. Op het zitje leg je mooie grote kussens, schapenvachten en kleden. Zie je jezelf al zitten daar voor het raam? Met aan de ene kant uitzicht op de straat, het bos, of een park. En aan de andere kant een tafeltje met daarop warme chocolademelk met slagroom.

Ik ben zelf groot fan van Marrokaanse kussens, zoals deze van Poufs&Pillows:

Bank voor het raam of niet

Een andere optie is om je bank met de achterkant naar het raam te zetten. Het is dan wel belangrijk dat je een grote bank koopt, anders ziet het er een beetje lullig uit. Kies je voor deze optie dan heb je hier (vind ik) vooral profijt van als je met je rug tegen een van de leuningen zit en met je benen op de bank.

Huis met veel ramen inrichten

Onlangs hoorde ik op TV iemand zeggen dat we collectief licht verslaafd zijn (dus verslaafd aan licht). Een term waarvan ik niet eerder had gehoord, we willen allemaal een huis met veel ramen. Dan is het ‘zo lekker licht’. Klopt helemaal, alleen kan het een uitdaging zijn om een huis met veel ramen in te richten. Je zult moeten accepteren dat sommige meubels voor een raam staan. Persoonlijk vind ik dat eettafels prima voor het raam kunnen staan, het is even wennen omdat mensen je kunnen zien eten. Maar het geeft ook een vrij gevoel. Ook een grote mooie vaas voor het raam met bijvoorbeeld droogbloemen staat altijd er chique. Kies je voor een glazen vaas dan houd je geen licht tegen en kun je zelf genieten van het mooie effect wat zonlicht heeft op dit type vazen.