Tips besparen huishouden

Nederlanders zijn gek op besparen, althans daar staan we om bekend. En dat is zeker waar, maar volgens mij is iedereen gek op besparen ongeacht waar je woont. Het voelt toch fijn om niet de volle mep te hoeven betalen?

Drastisch geld besparen

Vroeg of laat belanden veel mensen op een punt waar het nodig is om drastisch geld te besparen. Daar kunnen diverse redenen voor zijn: je raakt je baan kwijt, je relatie gaat uit, je krijgt te maken met een financiële tegenvaller. Vandaag gaan we het hebben over manieren om geld te besparen.

Besparen op vaste lasten

Voor de meeste mensen liggen de grootste klappers bij besparen op vaste lasten.

Vervoer

Ruil de auto vaker in voor de fiets of zet de auto – indien mogelijk – helemaal aan de kant. Het hebben van een auto is gemakkelijk, absoluut. Maar echt noodzakelijk is het lang niet altijd, zeker nu wel in een pandemie leven en we veelal thuis werken wordt de auto stukken minder gebruikt, maar de maandelijkse vaste lasten blijven.

Verzekeringen

Nederlanders staan erom bekend alles wat los en vast zit te verzekeren, niet zelden zijn we ook nog eens dubbel verzekerd. Trek een (mid)dag uit om al je verzekeringen uit te pluizen en te kijken of het goedkoper kan. Succes verzekerd!

Ik heb het hier over alle verzekeringen, van woonverzekering tot aansprakelijkheidsverzekering tot zorgverzekering.

Telefoonabonnement

Aan de trend om altijd de nieuwste telefoon te hebben heb ik nooit meegedaan en dat heeft me door de jaren heen duizenden euro’s bespaard. Koop een losse telefoon (nee, niet de nieuwste) en sluit een sim only abonnement af. Ik heb eenmalig zo’n €300 betaald voor mijn telefoon en betaal nu al jaren €16 per maand voor onbeperkt bellen, smsen en 8GB.

Isoleer je huis

Of je nu huurt of koopt, er zijn allerlei kleine dingen die je aan kunt pakken om je huis beter te isoleren en zo je gasrekening te beperken. Denk aan LED lampen of het plakken van folie op je radiatoren.

Geld besparen boodschappen

Geld besparen op boodschappen is makkelijk. Mijn tips zijn: houd aanbiedingen in de gaten, maak een weekmenu, houd een lijstje bij.

Aanbiedingen

Bekijk ieder weekend de aanbiedingen van komende week en stem daar je weekmenu op af. Grote dingen koop ik überhaupt nooit voor de volle mep: wasmiddel en make-up.

Maak een weekmenu

Een weekmenu is een uitkomst, als je aan het einde van een vermoeiende dag nog moet bedenken wat je die avond op tafel gaat zetten dan is de kans een stuk groter dat je gaat voor gemakkelijk, ongezond en duur eten. Of je gaat bestellen, al helemaal niet goed voor de portemonnee.

Maak een lijst

Maak een lijstje en koop alleen wat er op je lijstje staat.

Kun je besparen door collageen te kopen?

Het mooie antwoord: je kunt zeker besparen op collageen. Je kunt bijvoorbeeld goedkopere collageen kopen bij een betrouwbare webshop zoals Maudgeniet. Dankzij deze collageen poeder zie je er meteen veel mooier uit wat weer een dik pluspunt is.