Ginseng werking

ginseng werking

Ginseng is een plant waarvan de wortels al duizenden jaren worden gebruikt in Azië en Noord-Amerika vanwege de geneeskrachtige en medicinale eigenschappen. Maar wat is het precies en wat is de werking precies?

Panax Ginseng

Er zijn diverse soorten ginseng waarvan panax ginseng de meest bekende is in Nederland. Iedere soort ginseng heeft een net andere geneeskrachtige werking. De soorten:

  • Panax ginseng, ook wel Chinese / Koreaanse ginseng
  • Panax quinquefolius, ook wel Amerikaanse ginseng
  • Eleutherococcus senticosus, ook wel Siberische ginseng

Ginseng gezond

De reden dat ginseng wereldwijd steeds vaker gebruikt wordt is vanwege de gezondheidsvoordelen. Ginseng bevat zogenaamde adaptogenen. Adaptogenen hebben een nogal bijzondere werking, de is namelijk afhankelijk van de behoefte van je lichaam. Heb je een lage bloeddruk dan kunnen adaptogenen bloeddruk verhogen werken en vice versa. Ze werken als het ware normaliserend. Ook hebben adaptogenen weinig tot geen bijwerkingen. Andere genoemde gezondheidsvoordelen zijn:

  • Draagt bij aan het energieniveau en het verminderen van vermoeidheid
  • Maakt je beter bestand tegen stress situaties
  • Positieve invloed op de werking van het immuunsysteem
  • Positieve invloed op het concentratievermogen en de gemoedstoestand

Ginseng werking

Op het moment dat je ervoor kiest om ginseng toe te voegen aan je dieet is het goed om met een aantal zaken rekening te houden.

Zorg dat de kwaliteit van de ginseng goed is, het is hierbij van belang om etiketten goed te bestuderen. Wij zijn altijd voorstander van een zo puur mogelijk product.
Geeft het de tijd: neem het supplement* in ieder geval 6 weken voor je overgaat tot conclusies.

Er zijn diverse soorten ginseng supplementen op de markt, waaronder tabletten, capsules en ampullen.

Ginseng werking huid

Naast supplementen wordt ginseng ook steeds vaker aan cosmetische producten toegevoegd. Dit vanwege de antioxiderende eigenschappen die het heeft, ook draagt ginseng bij aan het algehele herstel van de huid en kan het de natuurlijke collageenproductie van je lichaam stimuleren. Dat laatste effect is echter niet te behalen middels een ginseng creme, maar wel via ginseng supplementen. Hiermee voedt je de huid van binnenuit.

Ook in Korea wordt ginseng veelvuldig gebruikt in huidverzorgingsproducten. Het zou zowel verzachtend als herstellend werken en is met name geschikt voor de gevoelige huid.