Herbruikbare wattenschijfjes: ja of nee?

herbruikbare wattenschijfjes

Herbruikbare of wasbare wattenschijfjes zijn steeds populairder, en terecht. De toegenomen vraag naar herbruikbare wattenschijfjes, een zero-waste en milieuvriendelijke manier om je make-up te verwijderen is ons niet onopgemerkt gebleven.

Wasbare wattenschijfjes

Wasbare wattenschijfjes zijn exact wat je denkt dat ze zijn: wattenschijfjes die je keer op keer opnieuw kunt gebruiken om je make-up te verwijderen. Simpelweg door ze mee te wassen tijdens een normaal wasprogramma.

De schijfjes kunnen mee met wasprogramma’s van 40 tot 60 graden.

Werken herbruikbare wattenschijfjes voor waterproof mascara?

Het is zeker mogelijk om waterproof mascara van je wimpers te halen met herbruikbare wattenschijfjes, je gebruikt namelijk dezelfde (vloeibare) make-up remover als wanneer je make-up verwijderd met normale watjes.

Het enige nadeel is dat waterproof mascara minder makkelijk verwijderd kan worden uit de watjes wanneer je ze wast. De watjes worden wel schoon maar het kan zijn dat ze niet meer helemaal wit worden. Gebruik jij vooral waterproof make-up, kies dan voor zwarte wattenschijfjes. Die blijven er langer fris uitzien.

Beste herbruikbare wattenschijfjes

Er zijn verschillende opties beschikbaar, waaronder wattenschijfjes, handdoekjes en washandjes. De meeste zijn gemaakt van zacht materiaal zoals katoen, bamboe of microvezel om te voorkomen dat er irritatie wordt veroorzaakt.

Persoonlijk vinden wij dat Bamboozy de beste herbruikbare wattenschijfjes verkoopt en wij zijn niet de enigen die dit vinden. Deze schijfjes zijn super zacht maar toch in staat om alle make-up te verwijderen. Ook zijn ze zo gemaakt dat de twee schijfjes die het watje maken niet over elkaar heen schuiven. Als je eerder schijfjes van een ander merk hebt gebruikt waar dit gebeurde weet je hoe irritant dit is. Een ander voordeel van de Bamboozy wattenschijfjes is dat ze iets groter zijn dan normale wattenschijfjes waardoor je veel make-up kunt weghalen met slechts een watje.

Is het de moeite waard om het te proberen?

Daar kunnen we kort over zijn: absoluut! Zeker wanneer je op zoek bent naar manieren om je ecologische footprint te verkleinen is dit de moeite waard. En ook al voelt het misschien als een druppel op een gloeiende plaat: alle kleine beetjes helpen.

Niet alleen dragen ze bij aan minder afval, herbruikbare wattenschijfjes zijn ook nog eens budgetvriendelijk. Een kleine eenmalige investering zorgt ervoor dat je voor de komende jaren goed zit.