Hoe kun je chlorella poeder gebruiken?

Hoe kun je Chlorella Poeder gebruiken?

Chlorella is een microscopisch kleine superalg die rijk is aan belangrijke voedingsstoffen die een gezonde levensstijl bevorderen. Het nadeel van deze microscopische alg, die vooral groeit in zoute meren in Zuid-Amerika en Azië, is dat hij niet rechtstreeks uit de bron kan worden geconsumeerd. Ons lichaam kan de rijke voedingsstoffen niet opnemen omdat ze niet direct verteerbaar zijn door ons spijsverteringsstelsel. Het goede nieuws is dat wetenschappers er na een langdurig verwerkingsproces in geslaagd zijn de alg consumeerbaar te maken in de vorm van Chlorella poeder of een pil. Zodat je lichaam alle voedingsstoffen kan absorberen.

Dus je hebt Chlorella in tablet- of poedervorm, maar wat moet je ermee doen? In dit artikel zal ik uitleggen hoeveel, wanneer en hoe je Chlorella poeder moet innemen, evenals de impact die het kan hebben op je gezondheid!

Hoeveel Chlorella poeder moet u gebruiken?

Een volwassene zou niet meer dan 4 gram Chlorella per dag moeten consumeren. Dit komt neer op 1 tot 2 theelepels Chlorella per dag. Als u net begint met Chlorella, begin dan met 1 theelepel per dag en verhoog geleidelijk de dosis. U kunt zien hoe uw lichaam reageert op de microscopische superalgen door voorzichtig te beginnen. Vanwege de afvoer van gifstoffen in uw lichaam, kunt u de eerste dagen symptomen ervaren als buikpijn, misselijkheid en uitputting. Deze symptomen verdwijnen normaal gesproken na een paar dagen, waarna u de dosering kunt verhogen tot de aanbevolen 2 theelepels (4 gram) per dag.

Het is van cruciaal belang de dagelijkse hoeveelheid niet te overschrijden. Controleer daarom altijd de verpakking voor de juiste hoeveelheid. Raadpleeg altijd uw arts voordat u met Spirulina begint als u onzeker, onwel of zwanger bent, of als u andere medicijnen gebruikt.

Meer informatie over “hoeveel Chlorella te gebruiken” kan hier gevonden worden:

Wanneer moet je Chlorella gebruiken?

Het maakt weinig verschil wanneer Chlorella poeder wordt ingenomen. Dit kan op elk moment van de dag worden gedaan. Het is van vitaal belang om deze momenten over de dag te spreiden in plaats van in één keer 2 of 3 theelepels in te nemen. Neem extra Chlorella poeder op drie verschillende momenten van de dag, bij voorkeur 's morgens, 's middags en 's avonds, als u het goed wilt doen.

Neemt u liever Chlorella tabletten? Neem deze dan 30 minuten voor het ontbijt, de lunch of het avondeten in, bij voorkeur met een glas water. Het is ook van cruciaal belang dat u gedurende de dag voldoende water drinkt, wat zowel voor de tablet- als de poedervorm geldt!

Hoe moet je Chlorella poeder gebruiken?

Hoe dan ook, laten we aan de slag gaan. Dus, hoe precies moet je Chlorella poeder consumeren? Een lepel Chlorella poeder is niet bepaald smakelijk. De beste en lekkerste manier is om Chlorella poeder te mengen in een drankje of voedsel. En, geloof het of niet, er zijn talloze gerechten waar je Chlorella aan kunt toevoegen:

Een theelepel Chlorella poeder, bijvoorbeeld, kan gemakkelijk worden toegevoegd aan yoghurt, fruit, thee, of een smoothie. Gewoon roeren of combineren tot het klaar is. Een andere uitstekende combinatie is chlorella en olijfolie, die je na het mengen als onderste laag op geroosterd brood kunt smeren. Beleg je toast vervolgens met sla, tomaten, paprika en kaas voor de ultieme maaltijd! Chlorella poeder kan ook worden toegevoegd aan normale kruiden of een dipsaus, zoals pesto, voor het avondeten. De Chlorella pesto mix wordt dan gebruikt in recepten die normaal pesto zouden bevatten. Op deze manier kunt u het Chlorella poeder bijna ongemerkt binnenkrijgen terwijl u uw favoriete eten eet!

Dit zijn slechts een paar uitstekende toepassingen van Chlorella. Chlorella poeder kan worden gebruikt in vrijwel elk voedsel, met inbegrip van koekjes en gebak. Wilt u meer weten?

Chlorella is een natuurlijke stof, geen medicijn! Dit betekent dat, in tegenstelling tot medicijnen, de effecten van Chlorella niet van de ene op de andere dag optreden. Als u echter de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid neemt, zou u de eerste reinigende voordelen binnen 5 tot 10 dagen moeten opmerken. Dit is te wijten aan de hoge concentratie chlorofyl.

Wetenschappelijke studies hebben bewezen dat het nemen van Chlorella op een dagelijkse basis nuttig kan zijn voor uw gezondheid. Hier volgt een beknopte lijst van de meest bekende en wetenschappelijk onderzochte gezondheidsvoordelen van Chlorella:

  • Chlorella kan uw vitaliteit verhogen en het natuurlijke immuunsysteem van uw lichaam stimuleren.
  • Chlorella kan ook uw immuunsysteem helpen.
  • Chlorella helpt bij de ontgiften van het lichaam. Door de zuiverende werking van het poeder is het ideaal voor gebruik tijdens een detox periode!
  • Chlorella kan helpen bij het op peil houden van het cholesterolgehalte en bij chronische ziekten.
  • Chlorella kan u helpen een gezondere huid en tanden te krijgen, en gewicht te verliezen.

Conclusie:

Slechts een paar theelepels Chlorella poeder per dag kunnen een groot verschil maken in je gezondheid! Het is hoog in kritische voedingsstoffen, die u kunnen helpen uw lichamelijke en geestelijke gezondheid te verbeteren. Chlorella zorgt er ook voor dat u alle noodzakelijke voedingsstoffen binnenkrijgt als onderdeel van een gezond dieet! Hierdoor kan uw lichaam efficiënt blijven functioneren. Andere kwaaltjes, zoals zorgen en uitputting, zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen als je lichaam efficiënt functioneert! Chlorella is niet voor niets een echte superfood!

Houd echter in gedachten dat hoewel Chlorella een geweldige manier is om je lichaam gezonder te krijgen, je ook voldoende moet bewegen en goed moet eten om een echt gezonde levensstijl te hebben! Chlorella is geen dieetvervanger, noch is het een wondermiddel dat onderliggende kwalen doet verdwijnen als sneeuw voor de zon en ervoor zorgt dat je nooit meer ziek wordt. Bovendien moeten patiënten voorzichtig zijn met het gebruik van Chlorella in combinatie met medicijnen of als ze een immunologisch tekort hebben. Raadpleeg voor gebruik van Chlorella altijd een arts!

Geschreven door:
Maud de VriesGezondheidsdeskundige