Hoe lang mag je collageen gebruiken?

hoe lang mag je collageen gebruiken

Er is geen regel hoe lang je collageen gebruiken mag, maar wij adviseren maximaal 25 dagen per maand en dan 5 dagen pauzeren met collageen. Ook is het belangrijk dat je collageen zeer consequent blijft gebruiken, dus niet dat je het de ene week wel collageen gebruikt, en de andere week niet.

Hoeveel collageen gebruiken?

Een collageen poeder producent zoals Niche4Health raad aan om dagelijks tussen de tien en twintig gram collageen te gebruiken. Ook bij deze producent klinkt het dat er geen noemenswaardige bijwerkingen bekend zijn. De precieze optimale hoeveelheid collageen voor jouw situatie hangt uiteraard af van je leeftijd, geslacht en inspanningsniveau.

Collageen pauze

Sommige collageen kenners wijzen erop dat het verstandig is om iedere maand 5 dagen collageen pauze in te lassen, zodat voorkomen kan worden dat je lichaam gewend raakt aan het extra collageen supplement dat je inneemt, omdat je eigen lichaam ook collageen produceert en je niet wilt dat je lichaam ‘lui’ wordt qua collageenproductie.

Lees ook mijn collageen haargroei ervaringen in een ander artikel.

Nadeel 365 dagen per jaar collageen

Wanneer je alle 365 dagen collageen inneemt zou het dus kunnen zijn dat je lichaam minder collageen gaat aanmaken, omdat je lichaam constateert dat er toch voldoende via externe bronnen binnenkomt.

Maximaal 25 dagen per maand collageen innemen

Het advies luidt dan ook dat je het beste maximaal 25 dagen per maand collageen kunt innemen op een tijdstip dat goed werkt voor jou. Neem vervolgens 5 dagen pauze, bijvoorbeeld de 5 laatste dagen van de maand, om na deze pauze weer met je collageen inname te beginnen.