Wat is Horny Goat Weed?

Alles over Horny Goat Weed

Wat is Horny Goat Weed precies?

Horny Goat Weed is een populair libidokruid. Horny Goat Weed wordt van oudsher gebruikt om de potentie te verhogen. Hoewel Horny Goat Weed veilig is, moeten sommige mensen toch voorzichtig zijn.

Horny goat weed is ook bekend als Elfenbloem en heeft de wetenschappelijke naam Epimedium. De plant is lid van de Berberidaceae familie. De elfenbloem is een mooie, kleurrijke en winterharde vaste plant die ongeveer 30 centimeter hoog wordt.

In China staat de plant bekend als Yin Yang Huo, wat zich laat vertalen als “geil geitenkruid”. Volgens de legende merkten geitenhoeders dat geiten opgewonden raakten na het eten van het kruid, vandaar de naam.

Waarom zou je Horny goat weed gebruiken?

Persilated flavone glycosides, ikarisoside A, icarisid II, epimedoside A, icariin, epimedium B, yin yang huo A – E, en epimedkoreanside behoren tot de bestanddelen in Epimedium Herb.

Horny goat weed bevat flavonoïden zoals chrysoeriol, quercetine, apigenine, kaempferol, en luteoline. De bladeren zijn rijk aan flavonoïden en sterolen. Ze bevatten ook magnaflorine, een alkaloïde.

Horny goat weed toepassingen, voordelen, en bijwerkingen:

Is gunstig voor het libido Is gunstig voor de bloedvaten Bestrijdt vermoeidheid Bevat een hoge concentratie icariine

De ESFA onderzoekt momenteel deze gezondheidsclaims, die gebaseerd zijn op plantaardige bestanddelen. Zie onze veiligheidspagina voor aanvullende informatie over gezondheidsclaims en het juiste gebruik ervan.

Belangrijk

Heeft u problemen met uw libido? U kunt dit bestrijden door een gezonde levensstijl te volgen en deze aan te vullen met een natuurlijk kruid, superfood of voedingssupplement. Voedingssupplementen omvatten natuurlijke poeders en pillen. Ze zijn goed voor je gezondheid, maar zijn geen vervanging voor een gezonde levensstijl. Voordat u een kruid, superfood of voedingssupplement gebruikt, dient u altijd uw arts te raadplegen als u medicijnen gebruikt, zwanger bent of borstvoeding geeft.

Hoe maak ik gebruik van Horny goat weed?

Om het meeste uit de bestanddelen te halen, maak je een tinctuur van het natuurlijke poeder of neem je een gestandaardiseerd supplement. Flavonoïden staan erom bekend dat ze een vet of alcohol nodig hebben om op te lossen om geabsorbeerd te kunnen worden. In water vallen ze vrij langzaam uit elkaar.

Geile geitenkruid thee kan gemaakt worden, maar voeg altijd een beetje olie toe (bijv. kokosolie) om de opneembaarheid te bevorderen. Kook 1-3 gram geile geitenkruid in 250 ml water gedurende ongeveer 15 minuten, voeg dan kokosolie toe voor een betere opname en eventueel wat honing voor de zoetheid, en drink dit drie keer per dag een half uur voor de maaltijd.

Wat is icariine precies?

Icariine is een flavonoïde die behoort tot de subgroep prenylflavonoïden. De wetenschappelijke naam van icariïne is 8-prenylderivaat kaempferol 3,7-O-diglucoside. Deze flavonoïde komt het meest voor in de plantensoorten van het geslacht Epimedium.

Extracten van deze planten hebben de reputatie een afrodisiacum te zijn (zowel bij mannen als bij vrouwen) en worden in de traditionele Chinese geneeskunde gebruikt om het libido te verhogen.

Horny goat marihuana veelgestelde vragen:

Is Horny goat weed veilig?

Horny goat weed is een kruid dat al heel lang veilig gebruikt wordt door mensen over de hele wereld. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar horny goat weed, en er zijn nooit resultaten geweest die de veiligheid ervan in twijfel hebben getrokken.

Hoe maak ik een tinctuur van geile geitenkruid?

Om een tinctuur te maken, combineer je 1 deel poeder met 5 delen alcohol (bijv. wodka) in een verhouding van 40-60%, en bewaar je het twee weken op een warme, donkere plek voordat je het zeeft en gebruikt. De aanbevolen dosering voor deze tinctuur is 7 druppels driemaal daags met warm water.

Heeft Horny goat weed bijwerkingen of nadelen?

  • Horny goat weed is over het algemeen veilig om te gebruiken, maar het wordt aangeraden om na twee maanden een week rust te nemen.
  • Het wordt ook afgeraden om de toegestane hoeveelheid te overschrijden; dit kan leiden tot duizeligheid, overgeven, een droge mond en neusbloedingen.
  • Als u aspirine, bloedverdunners, anticonceptie of antidepressiva gebruikt, moet u voorzichtig zijn met het gebruik van geile geitenkruid.
  • Dit geneesmiddel kan een wisselwerking hebben met geile geitenkruid.
  • Mensen met schildklier- of immunologische aandoeningen dienen het gebruik van geile geitenkruid te vermijden.
  • Als u antistollingsmiddelen of cholesterolmedicijnen gebruikt, dient u het gebruik van geile geitenkruid te vermijden.
  • Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven dienen het gebruik van geile geitenkruid te vermijden.
  • Horny goat weed mag niet gebruikt worden om bloedstollingsproblemen te behandelen.
  • Mensen die gevoelig zijn voor oestrogeen dienen het gebruik van geile geitenkruid te vermijden.

Wat zijn uw ervaringen met Horny goat weed?

Veel mensen gebruiken Horny goat weed al lange tijd en zijn er uiterst tevreden over. Het is een van de meest effectieve supplementen voor een verscheidenheid aan toepassingen. De beoordelingen van mensen zijn te zien op elke relevante Horny goat weed productpagina. We raden je aan om een oogje in het zeil te houden, want ervaringen uit het verleden kunnen nuttig zijn!

Is jouw geile geitenkruid hetzelfde als het geile geitenkruid dat je in tuinen ziet?

Mensen vragen vaak: “Waar kan ik de beste Horny goat weed kopen?” Wij leveren alleen de beste Horny goat weed, en we kennen elke fase van het productieproces. Er is een aanzienlijk verschil in kwaliteit tussen deze goederen. Wij garanderen de hoogste kwaliteit tegen een redelijke prijs.

Wanneer zullen de effecten van Horny goat weed voor mij merkbaar worden?

Horny goat weed is een plant, geen medicijn. Dit betekent dat het langer duurt voordat de effecten zichtbaar worden. De meeste mensen die beginnen met het dagelijks innemen van Horny goat weed merken de resultaten binnen 1-4 dagen. Voor optimaal voordeel raden we aan om elke dag ten minste één verpakking Horny goat weed in te nemen.

Geschreven door:
Maud de VriesGezondheidsdeskundige