Is kokosolie goed voor je huid?

is kokosolie goed voor je huis

Het korte antwoord is: ja. Voor het lange antwoord moet je even blijven hangen. De hype rondom kokosolie was een aantal jaar geleden, maar nog steeds zweren veel mensen erbij. Ook tref je kokosolie in veel verzorgingsproducten aan, met een reden.

Een extra voordeel is dat kokosolie ook voor mensen met een (over)gevoelige huid over het algemeen geen problemen oplevert.

Dat kokosolie je huid een mooie glans geeft en daarnaast ook nog eens hydrateert weet je waarschijnlijk al. Maar daar houdt het niet op.

Kokosolie is vochtinbrengend

Kokosolie is vochtinbrengend, het is in staat je huid te hydrateren maar vergeet ook zeker de invloed op je haar en nagels niet. Uit diverse onderzoeken blijkt dat wanneer je een vette en gehydrateerde huid hebt er veel minder snel rimpels ontstaan dan bij een droge huid.

Kokosolie is antibacterieel

Dankzij de aanwezigheid van laurinezuur kunnen er antibacteriele eigenschappen worden toegewezen aan kokosolie. Laurinezuur maakt virussen en bacteriën stuk waardoor deze het niet overleven. Fun fact: laurinezuur komt ook voor in moedermelk, waar het antibacteriële en antivirale eigenschappen heeft.

Gebruik het als make-up remover

Kokosolie is prima te gebruiken als natuurlijke make-up remover. Brengt de kokosolie aan op je huid, smeer in cirkels en spoel het vervolgens af.

Is kokosolie goed voor je haar?

Niet iedereen is fan van het idee om olie op je haar aan te brengen. Zeker mensen met vet haar doen dit liever niet. Begrijpelijk, toch kan het het proberen waard zijn om eens kokosolie toe te voegen aan je haarroutine.

Kokosolie bevat diverse eigenschappen die ervoor zorgen dat de olie het haar binnen kan dringen, in tegenstelling tot veel andere oliën.

Kokosolie haar

Voor het beste resultaat raden we aan om de kokosolie na het wassen aan te brengen op het haar. De meeste shampoo onttrekt natuurlijke oliën uit ons haar. Waardoor het aan de ene kant uitdroogt en aan de andere kant snel vet wordt.

Om erachter te komen of kokosolie een positieve invloed heeft op je haar zit er niets anders op dan het uitproberen. Veel mensen merken onmiddellijk dat hun haar gezonder en gladder wordt.