Middel tegen pijnlijke spieren en gewrichten

middel tegen pijnlijke spieren en gewrichten

Ben jij op zoek naar een middel tegen pijnlijke spieren en gewrichten? Dan ben je aan het juiste adres. Er zijn weinig producten waarbij zoveel mensen aangeven baat te hebben voor deze gezondheidsklacht.

Het middel: collageen supplementen, geschikt voor zowel mannen als vrouwen!

Stralen begint van binnenuit, zorg goed voor jezelf! – Drs. Noor van den Boom

Wij hebben arts en voormalig topsporter Drs. Noor van den Boom gevraagd om uit te leggen hoe dat precies zit.

Wat is collageen?

Collageen is het eiwit wat het meest voorkomend is in ons lichaam, het vormt de belangrijkste bouwsteen van de botten, spieren, pezen, ligamenten en huid. Je kunt het zien als de “lijm” die alle onderdelen netjes bij elkaar houdt.

Pijnlijke spieren en gewrichten

Naarmate je ouder wordt, ongeveer vanaf je 25e levensjaar neemt de natuurlijke productie van collageen af. Het kraakbeen zal gaan verzwakken, ook krijg je mogelijk last van stramme gewrichten en verlies van botmassa.

Collageen brengt een aantal mogelijke voordelen met zich mee, namelijk:

  • Het helpt om botmassa verlies te voorkomen. Op deze manier kan het gebruik van collageen supplementen zoals collageen poeder het risico op het krijgen van osteoporose helpen verminderen.
  • Het helpt de spiermassa te vergroten.

In aanvulling hierop zijn er een aantal gezondheidsindicaties waarbij collageen suppletie zou kunnen helpen:

  • Mensen met osteoartritis (artrose)
  • Andere reumatische aandoeningen waaronder reumatoïde artritis
  • Sport- of werkgerelateerde (over)belasting van spieren en gewrichten

Pijn in spieren en gewrichten tijdens overgang

Een van de momenten waarop veel vrouwen aangeven last te hebben van pijn in spieren en gewrichten is tijdens de overgang. De oorzaak hiervan is naar alle waarschijnlijkheid een daling in oestrogeenspiegels, een daling in de oestrogeenspiegel zorgt vervolgens voor een verminderde aanmaak van collageen. Terwijl juist collageen de spieren, pezen en gewrichten soepel houdt.

Pijn in spieren en gewrichten door stress

Ook stress is een veelvoorkomende oorzaak van pijn in spieren en gewrichten. Dit kan zijn stress door een veranderende hormoonhuishouding tijdens de overgang, maar ook werkgerelateerde stress kan leiden tot stramme of gevoelige spieren en gewrichten.

Hoe dat precies zit? Bij chronische stress, maar ook tijdens korte stressvolle momenten span je je spieren extra aan. Op het moment dat je je dit langdurige of vaker kort doet kunnen je spieren overbelast raken en een stijf gevoel veroorzaken.

Paardenmiddel tegen spierpijn

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen hebben veel mensen baat bij collageen supplementen om spier- en gewrichtspijn te voorkomen en verminderen. Voor je overstapt op een geneesmiddel is het wellicht een idee om eerst te kijken hoe ver je komt middels een supplement.

Geneesmiddel geneesmiddel tegen pijnlijke spieren en gewrichten gewricht gewricht pijnlijk gewricht pijnverlichting gewrichtsbanden gewrichtskapsels gewrichtsontsteking tegen hulpmiddel spierherstellende spierreuma spiervezels spierwrijfmiddel tegen gewrichtspijnen capsules vitamines gel omega-3 gewrichtspijn geneesmiddelen etos spier lage rugpijn apotheek voedingssupplementen si-gewricht apothekers zelfzorg rugpijn artrose ontsteking rugklachten pijnstilling fysiotherapeut slijtage stijfheid jicht.