Natuurlijke middelen bij een hoge bloedsuikerspiegel en diabetis

Vier middelen die helpen bij diabetes en de bloedsuikerspiegel
Je bloedsuikerspiegel verlagen

Cordyceps

Een veilig beheer van de bloedsuikerspiegels kan worden ondersteund met coryceps volgens verschillende studies. Uit een labonderzoek is gebleven dat een polysaccharide, een verbinding die van nature bestaat uit suikers die chemisch met elkaar verbonden zijn, de bloedsuikerspiegel bij muizen verlaagde bij geïsoleerde coryceps. Ook de bloedspiegels van triglyceriden en cholesterol verlaagde bij dit polysaccharide. Volgens een onderzoek uitgevoerd bij ratten helpt de consumptie van cordyceps extracten de gevoeligheid van het weefsel voor insuline te verbeteren. Ook de reactie van insuline op een koolhydraatuitdaging werd verlaagd.

Extracten van cordyceps helpen het verliezen van gewicht te vertragen, minderen overmatige dorst, helpen de bloedsuikerspiegel op een gezond niveau en verbeterd glucose intolerantie volgens labonderzoeken bij ratten.

Kaneel

Kaneel imiteert insuline en verhoogt de gevoeligheid ervan.
Bij mensen met diabetes produceert de alvleesklier niet genoeg insuline of bepaalde cellen reageren niet adequaat op insuline waardoor een hoge bloedsuikerspiegel ontstaat.
Door de insulinegevoeligheid te verhogen kan ook de bloedsuikerspiegel verlagen. Zo wordt insuline beter verplaatst van glucose naar cellen.
Uit een onderzoek is aangetoond dat onder zeven mannen dat de gevoeligheid voor toename in kaneel meteen na inname werd verhoogd en dat het tenminste 12 uur duurde.
Een ander onderzoek heeft aangetoond dat na twee weken suppletie met kaneel de insulinegevoeligheid werd verhoogd.

Ginseng

Alexandra Jenkins, een promovendus aan de Surrey Universiteit in Groot-Brittannië, hadden mensen die ginseng aten een aanzienlijke verlaging van de bloedsuikerspiegels. Ginseng is een viscose vezel welke te vergelijken is met pectine.

Lijnzaad

Een ander middel dat helpt de bloedsuikerspiegel te stabiliseren is lijnzaad. Ginseng in combinatie lijnzaad biedt een uitstekende bron van vezels.
Pieken in de bloedsuikerspiegel worden voorkomen door het gebruik van lijnzaad. Ook wordt de bloedsuikerspiegel langer stabiel gehouden met lijnzaad.
Om de bloedsuikerspiegel te stabiliseren kan het helpen om vlas te gebruiken als onderdeel van het dagelijks dieet volgens onderzoek.

Geschreven door:
Maud de VriesGezondheidsdeskundige