Welke natuurlijke spierverslappers werken goed?

We kennen allemaal wel de pijn door vermoeidheid, maar dan wil je liever toch geen pijnstiller nemen. Klinkt logisch, maar wat kun je dan doen? Gelukkig zijn er talloze natuurlijke middelen verkrijgbaar die goed kunnen helpen.

Zo kennen wij bijvoorbeeld een meisje met fibromyalgie, waardoor zij veel pijn ervaart en chronisch vermoeid is. En hoewel pijnstillers haar goed kunnen helpen wil zij deze zo min mogelijk gebruiken. Gelukkig zijn er een aantal middelen in de handel die zij wel kan gebruiken en ook helemaal geen kwaad kunnen, maar een aantal werken echt goed.

Wist je trouwens dat collageen ook pijnlijke spieren en gewrichten helpt bestrijden? Bekijk hiervoor de pagina collageen poeder op onze website.

“Talloze natuurlijke middelen verkrijgbaar die goed kunnen helpen.”

Wij hebben haar daarom gevraagd naar de natuurlijke spierverslappers die zij het meest gebruikt en het uitproberen waard zijn als je fibromyalgie hebt. Maar ook voor gezonde mensen met doodnormale kwaaltjes kan dit uitstekend werken. Nieuwsgierig?! Lees dan heel snel verder!

Tip 1: Melatonine

Eén van de bekendste middeltjes is melatonine wat bijvoorbeeld goed werkt als je lastig in slaap komt. Een ander voordeel van melatonine is dat je dieper slaapt, want door melatonine wordt je vrij snel slaperig en valt lekker in slaap. Het is trouwens geen slaappil want melatonine zit ook als lichaamseigen stof in je eigen lijf.

natuurlijke spierverslappers

Op de bovenstaande foto zie je links de grote pot staan van 3mg die in Amerika wordt besteld omdat deze in Nederland erg prijzig zijn bij veel apotheken. Het potje van 0,1mg is wat minder sterk maar ook prima kan werken bij lichtere klachten. Een voordeel is dat dit product bij de meeste drogisten verkrijgbaar is.

Tip 2: Havvn JUS

Havvn JUS is een bijzondere sap waar veel mensen veel baat bij hebben. Het bijzondere is dat veel mensen zeggen dat dit product veel nagels en haar. Daarnaast zeggen veel mensen hier veel meer energie door te krijgen.

Tip 3: Ice Power

Ice Power is een soort gel die goed werkt tegen pijn. Zo kun je het bijvoorbeeld in je nek gebruiken bij stevige nekpijn. Maar het is ook uitstekend bruikbaar in je gezicht zoals op je voorhoofd of achter je oren bij hoofdpijn.

Het lastig te omschrijven hoe dat voelt, maar denken maar eens aan het verdovende effect van een ijsklontje. Eerst voelt het ijsklontje heel koud, maar daarna warm. Een prettig product bij een sterke pijn op een duidelijk aanwijsbare plaats. Je kunt Ice Power vinden bij veel sportwinkels.

Tip 4: Valeriaan

Valeriaan is een goede trouwe allround vriend, want valeriaan is voor veel mensen een ontspannend middel. Het ontspant bijvoorbeeld geest, maar ook zeker je lichaam en hierdoor de spieren in je lichaam. Zeker wanneer je veel pijn hebt door een hoge spierspanning is dit een snelle verzachter van pijn.

Valeriaan werkt goed voor pijn in je hele lichaam, maar ook voor hoofdpijn, aangezien dit vaak ook komt door een spierspanning in je hoofd. Daarnaast is valeriaan een geweldig middel om te gebruiken als je tijdens een examen of presentatie zenuwachtig bent. Je kunt valeriaan overal krijgen, zelfs de meeste supermarkten zoals Albert Heijn hebben dit in hun assortiment.

Een natuurlijke spierverslapper kan helpen

Het moraal van ons verhaal? Wondermiddeltjes bestaan niet, maar kunnen als middel voor een specifiek doel wel helpen in de zin van enige verlichting bieden. Je wordt echt niet opeens een 100% gezond persoon, maar een natuurlijke spierverslapper kan zeker helpen. Als je weet dat de meeste spierverslappers slechts 15 euro kosten, zullen deze middelen voor veel mensen zeker de moeite van het investeren waard zijn.