Kerst vieren Antwerpen

Kerst vieren in Antwerpen, dat doen wij Nederlanders al jaren. Antwerpen ligt lekker dichtbij en er hangt een ontzettend leuke sfeer, zeker tijdens de kerstperiode!

Antwerpen kerst

Antwerpen is een ontzettend leuke stad om te bezoeken tijdens de kerstperiode. Het centrum van Antwerpen kan het beste omschreven worden als een grote kerstmarkt. Overal staan kraampjes waar kerstpulletjes verkocht worden, stalletjes met glühwein en allerlei lekkere hapjes om te proeven.

Ook wordt er tijdens de kerstperiode een schaatsbaan aangelegd in het centrum van Antwerpen (vergelijkbaar met de schaatsbaan op het Museumplein in Amsterdam) waar heerlijk geschaatst kan worden.

Wil je het liever wat rustiger aan doen? Breng dan een bezoekje aan de dierentuin van Antwerpen. De dierentuin ligt direct naast het treinstation van Antwerpen Centraal. De dierentuin is normaal gesproken al een bezoekje waard maar nu nog meer, de dierentuin staat namelijk vol met lichtinstallaties in thema van Alice in Wonderland.  Need I say more? De lichtinstallaties blijven staan tot en met 16 januari 2022.

Kerstdiner Antwerpen

Kerstdiner Antwerpen, waarom ook niet. Antwerpen staat bekend om de vele goede restaurants. Antwerpen heeft meerdere restaurants met een Michelinster voor de liefhebber. Maar ook voor mensen met een kleinere portemonnee zijn er genoeg goede restaurants te vinden. Of je nu op zoek bent naar de Franse, Belgische, Italiaanse, Israëlische, Japanse of Thaise keuken. Antwerpen heeft het allemaal.

Gaat de kerstmarkt in Antwerpen door?

Op het moment van schrijven van dit artikel gaat de kerstmarkt in Antwerpen gewoon door. Hij vindt plaats van 4 december 2021 tot en met 2 januari 2022. En wist je dat de kerstmarkt van Antwerpen samen met die van Brussel de meest bekende (en leukste) is van België?

Kerst vieren in België

Kerst vieren in België vind ik heerlijk, het is dichtbij huis maar je hebt toch het gevoel dat je er echt helemaal uit bent. Vlaams lijkt op Nederlands maar is toch echter anders en de Franse taal natuurlijk helemaal. Ook heeft België vele steden die de moeite waard zijn om te bezoeken en doet iedere stad moeite om in ieder geval het centrum om te toveren tot een winterparadijs. Kerst vieren in België is ultiem genieten van het Belgische bier, friet en bonbons die niet geëvenaard kunnen worden.

Lees ook: Collageen in het lichaam

Wat doet collageen in je lichaam? Zoals je wellicht weet is collageen het meest voorkomende eiwit in het menselijk lichaam, ongeveer een derde van alle eiwitten in je lichaam is collageen. Collageen is niet alleen essentieel voor de stevigheid, elasticiteit en structuur van je pezen, bloedvaten, gewrichten en kraakbeen.

Collageen zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat je huid elastisch en stevig blijft, meer hierover lees je op:  Wat doet collageen met je lichaam pagina.