Bezoek kerstmarkten Münster

Ieder jaar stappen duizenden Nederlanders in de auto, bus of trein om een van de kerstmarkten in Duitsland te bezoeken. In heel Duitsland zijn er kerstmarkten te vinden, Münster is echter favoriet onder Nederlanders omdat deze relatief dichtbij de grens ligt. Ook telt Münster niet een maar vijf kerstmarkten met zo'n 300 kraampjes. Waar je ook naar op zoek bent, in Münster zul je vinden wat je zoekt.

De locaties van de vijf kerstmarkten zijn: Weihnachtsmarkt am Rathaus, Aegidii-Weihnachtsmarkt, Weihnachtsmarkt an der Lambertikirche, Giebelhüüskesmarkt en Kiepenkerl-Weihnachtsmarkt.

Collageen kopen in Münster

Het collageen eiwit zorgt voor een mooie huid, waardoor je er als het ware jonger uit gaat zien. Dat wil natuurlijk iedereen, en zeker de meeste vrouwen die vaak bezig zijn met huidproducten. Wist je dat je ook in Münster collageen kopen kunt? Er zijn er verschillende drogisterijen die A-merk collageen merken verkopen.

Weihnachtsmarkt am Rathaus

Hier bevindt zich de grootste en de oudste kerstmarkt van Münster, naast veel standjes kun je hier ook knutselen bij een van de vele knutselkraampjes of een rondje in de draaimolen voor kinderen.

Weihnachtsmarkt an der Lambertikirche

Op zoek naar een feestelijk tafereel? Ga dan richting de St. Lambertikerk voor een enorme kerstboom en lieve kleine huisjes met schuine dakjes.

Aegidii-Weihnachtsmarkt

De Aegidii speelt meteen tot de verbeelding, het middelpunt van deze kerstmarkt is een hoge houten piramide. Om de piramide bevinden zich de kraampjes en een mooie kerststal. Ook voor een klokkenspel ben je hier op het goede adres, ieder halfuur wordt deze afgespeeld.

Kiepenkerl-Weihnachtsmarkt

Word jij vooral enthousiast van de Duitse keuken? Sla dan zeker de Kiepenkerl kerstmarkt niet over, proef hier alle Westfaalse specialiteiten.

Giebelhüüskesmarkt

De Giebelhüüskesmarkt wordt gehouden voor de Onze-Lieve-Vrouwekerk, dit zorgt voor een schilderachtig en romantisch tafereel. Op deze kerstmarkt worden veel handgemaakte producten verkocht. Dus wil je iets unieks kopen breng dan zeker een bezoekje aan deze kerstmarkt.

Parkeren kerstmarkt Münster

Parkeren is in Duitsland over het algemeen geen enkel probleem, het land is nog veel meer dan Nederland ingericht op auto's en auto rijden. Ook in Münster is parkeren een fluitje van een cent, parkeergarages zijn verspreid door de hele stad te vinden, ook is het mogelijk om langs de straat te parkeren. Het handigst is om van te voren te bepalen waar je wilt gaan parkeren, dan weet je welke tarieven je kunt verwachten en of de parkeergarage geopend is op het moment dat je aankomt. Niet alle parkeergarages zijn namelijk 24/7 open, sommige sluiten de hele week om 21.00 en andere zijn bijvoorbeeld dicht op zondag.