De souks van Marrakech in foto’s

Een souk is een traditionele Arabische markt. Van oorsprong bevinden souks zich vaak in de open lucht, tegenwoordig zie je echter ook steeds vaker overdekte souks, met name in een groter dorp of in een stad. Zoals je hieronder ziet wordt er op souks van alles verkocht. Hieronder een kleine sfeerimpressie van een souk in Marrakech.

 

de souks van marrakech in fotos
Souks en markten zijn een groot en belangrijk onderdeel van het Marokkaanse leven en de Marokkaanse cultuur. Voor toeristen zijn de souks een van de dingen die Marokko aantrekkelijk maken als vakantiebestemming.

Als je net zo'n grote Sex and the City bent als ik dan herinner je je de verwondering van Carrie, Miranda, Charlotte en Samantha (de hoofdpersonages van Sex and the City) nog wel toen zij voor het eerst in hun leven een souk bezochten. Weliswaar niet in Marokko maar in Abu Dhabi. Fascinatie alom!

Souks in elke stad

Elke Marokkaanse stad, van Marrakesh tot Casablanca, van Tanger tot Rabat. Iedere stad heeft souk wijken. Dus breng je een bezoek aan Marokko, dan is een bezoekje aan een souk een must. De souks in Marrakech behoren tot de grootste in Marokko.

Wat is er te koop op souks?

In Nederland is er op dit moment een ware Marokkaanse interieur trend gaande. Massaal zijn we op zoek naar Marokkaanse kussens, dekens, poefen, tapijten, lampen en keramiek. Al deze producten zijn voor een fractie van de Nederlandse prijs te koop op een souk. Houd dus een plekje over in je koffer.

Maar spullen voor je interieur is niet het enige wat er op souks wordt verkocht, ook als je op zoek bent naar kleding, tassen, schoenen, parfums, kruiden en traditionele Marokkaanse gerechten zijn souks waar je moet zijn.

Bereid je wel voor op een explosie van kleuren en geuren en veel mensen. Souks zijn over het algemeen vrij chaotisch en bestaan uit veel smalle straatjes en steegjes overdekt met bamboe en riet om wat van de hete zon tegen te houden. You either love it or hate it. Ik ben van het team ‘love it'. Omdat het zo anders is dan de markten die we hier kennen, de sfeer, de geuren, de mensen. Alles is anders en juist dat maakt het een groot avontuur.