Wat te doen in Marrakech met een baby

Reizen met een baby is en blijft een uitdaging. Je weet van te voren niet zo goed wat je kunt verwachten, zeker niet met je eerste kind. De eerste keer vliegen? Je kunt alleen maar hopen dat je kind niet de hele vlucht het hele vliegtuig bij elkaar krijst.

Het kiezen van een bestemming

Bovenstaand komt pas aan de orde wanneer de vakantie geboekt is, voor die tijd moet er besloten worden waar de vakantie heengaat. Blijf je in eigen land, wordt het Zuid-Frankrijk met de auto, Portugal met het vliegtuig, een rondreis door Zuid-Amerika (nu je nog niet te maken hebt met leerplicht) of misschien een weekendje Marrakech? De keuze is reuze.

De keuze is gevallen op Marrakech, nu is de vraag wat je daar gaat doen. Marrakech is een vrij baby- en kindvriendelijke stad. Zo kun je gemakkelijk een bezoek brengen aan een van onderstaande tuinen, moskeeën, pleinen en musea:

  • Jardin Majorelle
  • Anima Andre Heller Garden
  • Le Jardin Secret
  • Koutoubia moskee
  • Dar el bacha
  • Ali Ben Youssef Medersa
  • Arsat Moulay Abdeslam Cyber Park
  • Rahba Kedima Square

Tips voor reizen met een baby

Deze tips staan los van Marrakech, maar kunnen wel van pas komen.

Pak licht

Neem niet teveel spullen mee, dit geldt niet niet alleen voor reizen met een baby maar voor reizen in het algemeen. Het is alleen zo dat je met een baby al zoveel essentiële spullen moet meenemen, dat het bijna onmogelijk is om naast de essentiële spullen ook nog extraatjes mee te nemen. Doe dit dan ook niet. Je zult jezelf dankbaar zijn, zeker als je daardoor niet in de hitte van Marrakech hoef te slepen met 25kg aan babyspullen.

Wanneer collageen in Marrakech innemen?

Wil je in Marokko er mooi uit blijven zien? Vergeet dan niet je collageen supplementen mee te nemen. Dankzij collageen blijft je huid ook in de zon er stralend uitzien.  De vraag wanneer collageen innemen beantwoorden we alle vragen over het collageenpoeder.

Kies voor een draagzaak

Kies voor een draagzak, laat de kinderwagen thuis. Zo maak je het jezelf veel makkelijker in het vliegtuig, maar ook in de stad. Smalle steegjes, trappen, voor jou allemaal geen probleem. En hoe fijn is het om je baby lekker dichtbij je te hebben, zeker in een vreemde stad waar het op sommige plekken veel drukker is dan je gewend bent.

Laat het ritme enigszins los

Ik ben voor ritme, maar ook je baby kan last hebben van een jetlag, het temperatuur verschil of de verandering van omgeving. Probeer niet koste wat het kost vast te houden aan het ritme wat je thuis ook aanhoudt. Luister naar je baby en laat hem / haar slapen wanneer hij / zij moe is. Ongeacht de tijd. En ja, dat kan af en toe voor een wat kortere nacht zorgen maar de stress die je hiermee elimineert is het waard.

Binnenkort meer tips! Voor nu, veel plezier in Marrakech. Geniet van deze prachtige stad.