Wat is schisandra?

Waarom Schisandra? Ontdek de 6 Voordelen en werking van Schisandra

Schizandra, wat?! De schizandra is inheems in de wilde, weelderige, en heuvelachtige plaatsen van China. Schizandra bessen, die rijk zijn aan lignanen, worden al meer dan 2000 jaar gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. Deze op verantwoorde wijze verzamelde schizandra bessen staan bekend om hun therapeutische voordelen, maar ook om hun bijdrage aan het behoud van voorouderlijke plantgeneeskundige praktijken, weelderige habitats en panda's!

Schizandra is ook bekend als Magnolia Vine of ‘Fruit met Vijf Smaken'. Het dankt zijn naam aan de vijf verschillende smaken van de bes, die overeenkomen met de vijf elementen die fundamenteel zijn voor de traditionele Chinese kruidengeneeskunde: zuur (hout), bitter (vuur), zoet (aarde), zuur (metaal), en zout (water). Volgens de Chinese kruidentherapie kan het kruid met deze smaken alle vijf yin-organen ondersteunen: de lever, de longen, het hart, de nieren en de milt. Als gevolg hiervan werd de Chinese naam Wu Wei Zi bedacht.

Wil je meer energie, je spijsvertering verbeteren, of een huid hebben die bestand is tegen de gevolgen van veroudering? Dan zul je zeker geïnteresseerd zijn om meer te leren over Schizandra! Dus lees verder om meer te leren over dit superfood en ontdek de 6 voordelen van Schizandra!

Ontdek de 6 voordelen van Schizandra

Schizandra is een klimplant afkomstig uit China met mooie elegante bloesems die vooral bekend staat om zijn therapeutische voordelen. De schors, maar vooral de vruchten, bevatten schisandrine, een versterkend en versterkend bestanddeel, alsook vitamine E en vitale mineralen waaronder ijzer, koper, magnesium, kalium en fosfor, titanium, zink, mangaan, nikkel, en molybdeen. Vanwege de overvloed aan deze chemische stoffen wordt schizandra al generaties lang in de Chinese geneeskunde gebruikt om een verscheidenheid aan ziekten te behandelen. Ik heb de top 6 schizandra voordelen hieronder voor je opgenomen in de top 6 schizandra pluspunten!

1. Lever en spijsverteringsgezondheid

Schizandra bevat chemische stoffen die de lever beschermen tegen oxidatieve stress en de leverfunctie bevorderen. De flavonoïden in schizandra, met name quercetine en hesperetine, zijn hier grotendeels verantwoordelijk voor. Deze stoffen werken als antioxidanten en beschermen het lichaam tegen vrije radicalen, die op lange termijn celbeschadiging veroorzaken.

Schizandra stimuleert belangrijke enzymen die betrokken zijn bij het ontgiften van de lever, waardoor uw lichaam wordt geholpen bij het elimineren van gevaarlijke afvalstoffen en u wordt beschermd tegen leveraandoeningen. Een schizandra pil is zeker iets voor jou als je je lever in goede conditie wilt houden! Dit supervoedsel is toonaangevend bij het verbeteren van de gezondheid en functie van de lever vanwege zijn antioxiderende werking.

Meer leverbescherming? Overweeg dan hoe mariadistel werkt.

2. Intellectuele prestaties

Schizandra wordt al eeuwenlang gebruikt om mentale alertheid en energie te stimuleren. Eeuwen geleden werd het door het Nanai volk in Rusland gebruikt om het uithoudingsvermogen van jagers te vergroten die op lange expedities gingen zonder veel rust of voeding. Schizandra wordt door beoefenaars van de Traditionele Chinese Geneeskunde gebruikt om op natuurlijke wijze het mentale vermogen op te voeren en een scherpere concentratie, hogere motivatie en een verbeterd geheugen te bewerkstelligen.

De consumptie van een specifieke chemische stof (ADAPT-232) in schizandra bevordert de aandacht en de denksnelheid. Dezelfde stof wordt gevonden in Siberische ginseng en rhodiola! Klik hier om Rhodiola te kopen!

Een van de vele voordelen van schizandra is dat het niet dezelfde hoeveelheid energie geeft als koffie. Cafeïne kan, zoals u ongetwijfeld weet, onbehaaglijkheid, rusteloosheid en hartritmestoornissen veroorzaken. Schizandra doet precies het tegenovergestelde! Schizandra kalmeert u effectief en vermindert tegelijkertijd de vermoeidheid.

Als je hersenen je meest waardevolle bezit zijn, dan moet je elke dag schizandra nemen om ze je hele leven goed te laten functioneren.

3. Een jonge huid

De Chinese koningen hielden van de schizandra bes vanwege haar schoonheid en anti-verouderingseffecten, net als vandaag de dag nog steeds het geval is.

Schizandra is rijk aan antioxidanten, waaronder de essentiële vitamines C en E. Als gevolg hiervan heeft deze bes een neiging om vocht vast te houden. Deze vitale eigenschap draagt bij aan de ontwikkeling van een gehydrateerde, vollere huid. Schizandra is een natuurlijk schoonheidstonicum dat uw huid kan beschermen tegen schade door de zon en barre weersomstandigheden, maar ook tegen allergische reacties, dermatitis, omgevingsstress en de opbouw van gifstoffen.

Schizandra's adstringerende eigenschappen kunnen helpen poriën te openen en te sluiten en fijne lijntjes te verminderen bij herhaaldelijk gebruik. Bovendien bevordert Schizandra de genezing van talrijke huidaandoeningen en helpt het de huid haar elasticiteit te behouden, wat de reden is waarom Aziatische vrouwen dit supervoedsel al duizenden jaren gebruiken om hun jonge gloed te herstellen.

Schizandra is een fantastische toevoeging aan je huidverzorgingsroutine omdat het antioxidanten bevat en een adaptogeen is. Deze eigenschappen kunnen je huid beschermen tegen negatieve milieu-invloeden zoals vervuiling, UV-straling, allergieën, hoge temperaturen, acne, en nog veel meer.Doe altijd een kleine test voordat je een nieuw huidverzorgingsproduct gebruikt om mogelijke allergieën of reacties uit te sluiten!

4. Anti-veroudering en levensduur

De traditionele Chinese geneeskunde gebruikt de schizandra bes om de vitaliteit en gezonde celactiviteit te verbeteren. Dingen die zorgen voor een lang leven!Schizandra is een uitstekende leverreiniger. De lever is het grootste uitscheidingsorgaan van uw lichaam. Uw lever in goede conditie houden is dus van cruciaal belang als u lang en gelukkig wilt leven. Schizandra heeft het vermogen om vrije radicalen die de levercellen aantasten te deactiveren.

Schizandra is rijk aan antioxidanten en helpt in de strijd tegen schade door vrije radicalen. De opeenhoping van vrije radicalen in het lichaam versnelt veroudering in alle systemen. Schizandra verlaagt ontstekingen en beschermt uw huidcellen tegen DNA-schade dankzij zijn antioxiderende werking. Schizandra is dus een krachtig anti-verouderingsmiddel!Het beschermende effect van Schizandra op de integriteit van de cellen beperkt zich dus niet tot de huid, maar strekt zich uit tot alle weefsels van uw lichaam. Het resultaat is dat de antioxidantwerking van schizandra helpt om al uw cellen gezond, jeugdig en levendig te houden. Zowel van binnen als van buiten!

5. Angst en stress

Een ander voordeel van Schizandra is dat het een ontspannende invloed heeft op de hersenen. Als gevolg hiervan kan het krachtige kruid helpen bij een breed scala aan psychologische en neurologische problemen, waaronder droefheid en angst. Schizandra verlaagt het cortisolniveau in het lichaam (het stresshormoon). Het is ook nuttig bij het controleren van serotonine en adrenaline schommelingen veroorzaakt door stress.

Schizandra kan helpen angst te verminderen en kan zelfs uw stemming verhogen door de stressrespons drastisch te verlagen en dankzij zijn adaptogene kwaliteiten.

Bovendien kunnen de kalmerende effecten van schizandra (zowel op de geest als op het lichaam) de slaapkwaliteit verbeteren. Het wordt in sommige situaties zelfs gebruikt als slaapmiddel voor personen die lijden aan slaapstoornissen.

6. Libido en hormonaal evenwicht

Schizandra is een bekend slaapkamerkruid. Veel vrouwen beweren dat het de seksuele ervaring verbetert en mogelijk ook de liefdeservaring. Vrouwen gebruiken het al eeuwen om het vaginale vocht te ondersteunen. Het heeft een mild maar duidelijk afrodisiacum effect. Volgens de mythologie versterkt het het seksuele uithoudingsvermogen van mannen. Daardoor ervaren beide partners een krachtiger en bevredigender sensatie.

Je kunt de menopauze niet vermijden, maar je kunt wel natuurlijke therapieën gebruiken om de ongemakkelijke symptomen te verlichten. Vrouwen die zes weken lang schizandra-bessen consumeerden, ondervonden volgens een studie een aanzienlijke vermindering van hun algemene menopauzesymptomen, zoals opvliegers, hartkloppingen en zweten.De meeste mensen zijn zich ervan bewust (of zullen er spoedig achter komen) dat stress de nummer één moordenaar is van een radicaal seksleven! Schizandra is je beste maatje in deze situatie omdat het je geest in balans brengt en ontspant. Wanneer ons lichaam en onze gedachten in balans zijn, kunnen we gemoedsrust bereiken, en vloeien de sexy tijden.

Doseringsadvies en toepassing

Schizandra is een volledig natuurlijke stof met talrijke gezondheidsvoordelen. Vanwege de aanwezigheid van 5 rijke smaken (zoet, zuur, bitter, zout en kruidig), kan schizandra poeder het beste gebruikt worden in een smoothie, yoghurt, of muesli mix. Als u van thee houdt, kunt u ook een heerlijke Chinese Schizandra thee proberen!

Opgemerkt moet worden dat de aanbevolen dagelijkse inname van Schizandra 1 tot 3 gram is (ongeveer 1 theelepel per dag). Het is van cruciaal belang de dagelijkse hoeveelheid niet te overschrijden. Bewaar Schizandra op een koude, droge plaats, uit de buurt van jongeren. Raadpleeg altijd uw arts voordat u Schizandra gebruikt als u zwanger bent, borstvoeding geeft, medicijnen gebruikt of ziek bent.

Geschreven door:
Maud de VriesGezondheidsdeskundige