Traangoot filler: wat is dat?

traangoot filler

Traangoot fillers en fillers verdwijnen steeds meer uit de taboesfeer. Fillers worden voor diverse met name cosmetische doeleinden ingezet. Minder rimpels, vollere lippen en minder wallen onder de ogen. Over dat laatste gaan we het vandaag hebben: de traangoot filler.

Wat zijn traangoten?

Traangoten zijn de geultjes die vanuit je binnenste ooghoek richting de wang lopen.

Wat is een traangoot filler?

Een traangoot filler is een filler die wordt gebruikt om wallen onder je ogen op te vullen. Naarmate we ouder worden krijgen we bijna allemaal te maken met donkere kringen vanwege een gebruik aan volume onder de ogen. Een traangoot filler vult het volume tekort onder je oog op waardoor je donkere kringen sterk verminderen. De filler is op basis van hyaluronzuur.

Dit zorgt voor een meer jeugdige, energieke, frisse en alerte uitstraling.

Hoe lang blijft traangoot filler zitten?

Een traangoot filler blijft gemiddeld 9 maanden tot een jaar zitten, en bij sommige mensen zelfs 2 jaar. Hoe lang het bij jou blijft zitten is afhankelijk van de snelheid waarmee je lichaam hyaluronzuur opneemt. Soms is het niet nodig om opnieuw een gehele behandeling te ondergaan maar is een zogenaamde touch-up behandeling voldoende.

Traangoot filler kosten

De kosten van een traangoot filler beginnen vanaf €175 en variëren per kliniek. Het is begrijpelijk dat de kosten van invloed zijn bij de keuze voor een bepaalde kliniek, staar je hier echter niet blind op. Kies voor een gerenommeerde kliniek, er zijn namelijk ook gevallen bekend waarbij de traangoot filler mislukt.

Dit is overigens niet altijd te wijden aan de kliniek, soms maakt je lichaam ineens meer vocht aan dan eerder waardoor het volume tekort op een natuurlijke manier wordt aangevuld en de filler overbodig is gebleken. Hierdoor kan er een zwelling ontstaan.