Vegan collageen

vegan collageen

Vegan collageen: wat is het en wat doet het? Net als ‘normale’ collageen heb je vegan collageen ongetwijfeld langs zien komen. Eerst even een stap terug, collageen is het meest voorkomende eiwit in het menselijk lichaam. Collageen heeft diverse functies en is onder andere verantwoordelijk voor de structuur, stevigheid en elasticiteit van huid, haar, nagels, botten, spieren en gewrichten.

Kortom, collageen is nogal essentieel. Tot je 25e maakt je lichaam zelf voldoende collageen aan, maar vanaf je 25e neemt de natuurlijke productie van collageen elk jaar een beetje af.

Vegan collageen ervaringen

Nu wil je natuurlijk weten of vegan collageen werkt. Daar kunnen we kort over zijn: vegan collageen bestaat niet. Collageen is per definitie menselijk of dierlijk. Menselijk collageen wordt natuurlijk niet verkocht, maar dierlijk collageen wel. Waarvan de meest gebruikte typen collageen vis collageen en rundercollageen zijn.

Vegan collageen booster

Als vegan collageen niet bestaat, wat is dan een vegan collageen booster? Een vegan collageen booster is zoals de naam al zegt een supplement wat de natuurlijke productie van je collageen een boost geeft. Een van de ingrediënten die we vaak terug zien in collageen boosters is vitamine C. Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming. Kortom, vegan collageen boosters kunnen wel bijdragen aan meer collageen maar bevatten zelf geen collageen.

Collageen supplement

Reden waarom wij liever kiezen voor een collageen supplement wat zowel collageen bevat alsmede ingrediënten die de natuurlijke productie van collageen stimuleren.

Wat is het beste vegan collageen?

Hoewel wij voorstander zijn van vega- en vegan producten kiezen wij uiteindelijk voor het product dat het beste werkt. In dit geval een product wat dus ook daadwerkelijk collageen bevat. Of je kiest voor vis, rund, of een ander type collageen is natuurlijk aan jou. Wij kiezen meestal voor rundercollageen, maar het is altijd goed om zelf een aantal producten te testen om te kijken wat het beste bij jou past. Ieder mens is uniek en zo zijn onze voorkeuren.