Viscollageen

Viscollageen staat bekend als een betrouwbaar en effectief anti-aging supplement.

viscollageen
collageen poeder ervaringen

Wat is viscollageen?

Viscollageen is een collageen supplement dat van vis wordt gemaakt. Het collageen zelf is een eiwit dat zorgt voor een sterke huid en je lichaam helpt om krachtig en flexibel te blijven. Maar liefst 30% van het mensenlichaam bestaat uit collageen.

Collageen is dus het meest voorkomende eiwit. Het komt veel voor in bindweefsel dat zorgt voor structuur, elasticiteit en samen met je botten en spieren voor het ‘bij elkaar houden’ van het gehele lichaam.

Het bindweefsel vind je in de pezen, gewrichtsbanden, botten en het kraakbeen. Daarnaast vind je collageen in de huid, bloedvaten, en je nagels en haar. Bij mensen bestaat het grootste deel (90%) uit collageen type 1.

Waarom viscollageen?

Een voordeel van viscollageen is dat deze collageen soort het meest op het menselijk collageen lijkt omdat dit ook vooral uit type 1 collageen bestaat.

Viscollageen is dus een heel interessant supplement om alle essentiële aminozuren binnen te krijgen. Deze essentiële aminozuren kun je trouwens zelf niet maken en ook in voeding zijn ze niet altijd (voldoende) aanwezig.

Beste viscollageen kopen

De beste viscollageen kopen kan bij Maudgeniet voordelig en snel. Waar onze inkopers altijd op letten is het blauwe MSC-keurmerk. Dan weet je dat je echt de beste vis collageen koopt en dat alleen de huid van biologisch wild gevangen kabeljauw wordt verwerkt, zonder graten of botten. Voor veel mensen is dit het ideake vis collageen, omdat viscollageen van de Vietnamese tilapia in giftige wateren zwemt.

Hoe gezond is viscollageen?

Hoe gezond viscollageen is? Heel gezond. Dat blijkt alleen al uit het feit dat je vanaf de 25-jarige leeftijd zelf lichaamseigen collageen aanmaakt, en de ondersteuning van weefsels en huid afneemt.

Ook worden collageenvezels minder ‘gezond’, ze worden namelijk zwakker. We verliezen jaarlijks zo’n 1,5% collageen, wat op 45-jarige leeftijd neerkomt op een verlies van 30% collageen. Naast een zwakkere gezondheid betekent minder collageen ook meer rimpels en minder soepelere rimpels.

Hoeveel onze huid gehydrateerd is wordt bepaald door de hoeveelheid collageen, omdat collageen water bindt. Ondersteuning van binnenuit met viscollageen, geeft hydratatie en dit helpt stevigheid te herstellen van zowel huid, haar, nagels en lichaamsweefsels.

De eiwitten zijn voor het behoud van sterke botten en dragen bij tot de groei en instandhouding van spiermassa, ook voor herstel van spierweefsel na training, sport, of fysieke inspanning

Vanaf een bepaalde leeftijd heb je baat bij inname van collageen, maar doelgroepen zoals bijvoorbeeld sporters en ouderen des te meer.

Viscollageen heeft geen bijwerkingen. Alleen mensen met een vis allergie zouden erop kunnen reageren, maar dit hoeft niet. Conclusie: viscollageen is gezond.

Waarom is gehydrolyseerd viscollageen het beste?

Collageen supplementen van Maudgeniet zijn gehydrolyseerd viscollageen. Hydrolyseren betekent het in stukjes hakken van de grote eiwitmoleculen uit de huid van de kabeljauw. Hierdoor lost het ultrafijne collageenpoeder goed op. Maudgeniet viscollageen hydrolysaat bevat minstens 92% eiwit.

Hoe worden viscollageen peptiden gemaakt?

De grove viscollageen eiwitvezels worden opgeknipt (dit heet: hydrolyse) in kleinere eiwitten (ook bekend als viscollageen peptiden) van ongeveer 50 aminozuren (dit zijn de bouwstenen van de eiwitten).

In het maagdarmkanaal van een mensenlichaam worden deze viscollageen peptiden verder opgeknipt in zowel viscollageen tripeptiden als viscollageen dipeptiden, die vervolgens in je bloedbaan komen. Viscollageen peptiden worden overigens 50% beter in het lichaam opgenomen dan rundercollageen.

Waarom is viscollageen beter dan rundercollageen?

De voordelen van viscollageen liggen voornamelijk op het gebied van de deeltjesgrootte van de viscollageen peptiden, dit zou moeten zorgen voor de snellere transport van deze vis collageen peptiden naar je huid, botten en gewrichten. Tevens zou de aanmaak van nieuw collageen sneller gaan.

Viscollageen met Vitamine C: de beste ervaringen?

Vitamine met vitamine C heeft een beter aminozuurprofiel en bevat tevens een extra hoog gehalte aan aminozuren glycine, hydroxyproline en ‘gewone’ proline.

Al deze aminozuren samen stimuleren de cellen in je huid, botten en bindweefsel om weer nieuw collageen aan te kunnen maken. Tevens is het aminozuur proline een bekende voorloper van hydroxyproline dat betrokken is bij de collageen productie en bij de pezen en ligamenten.

Proline is voor de aanmaak van hydroxyproline weer afhankelijk van vitamine C. De proline productie in je lichaam neemt verder toe bij bijvoorbeeld blessures en bij inspanning waarbij je beschadigde spiervezels opbouwt. Dat betekent weer dat viscollageen dankzij de vitamine C sneller helpt bij de herstelfase.

Voordelen van extra Vitamine C

Het grootste voordeel van vitamine C is dat je collageensupplement sneller zijn werk kan doen. Daarom is het belangrijk te weten dat wij alleen collageensupplementen met vitamine C aanbieden. De voordelen op een rij:

  • Vitamine C laat collageen de huid verstevigen;
  • Vitamine C helpt bij de aanmaak van kraakbeen;
  • Vitamine C helpt bij het verkrijgen van sterke botten;

100% zuivere visolie

De visolie van Maudgeniet wordt gemaakt van verse Arctische wilde kabeljauw uit de zee tussen Nova Zembla, Spitsbergen en het Noorden van Noorwegen. Dit wordt ook wel gezien als de schoonste zee, zonder plastic troep in het water.

Tevens zijn de vis producten afkomstig van duurzame visserij en dragen zij het MSC (Marine Stewardship Council) keurmerk.

Plantaardige Omega-3 van algen

Belangrijk om te weten dat onze Omega-3 supplementen 100% plantaardig zijn en van algen zijn gemaakt. Deze algen zijn kleine plantjes welke ook op het land in afgesloten zelf Omega-3 vetzuren in een gecontroleerde omgeving maken.

Laatste update: 24-4-2022

Hieronder vind je de meest gebruikte collageen supplementen in poedervorm.

Supplement Shop Op voorraad
Herbolist Premium (€29,95) Bol.com Bestellen
Vital Proteins (€25) Bol.com Bestellen
Viscollageen (€22,85) Bol.com Bestellen
Zeecollageen vitamine C (€22,99) Holland & Barrett Bestellen
Revitaltrax Anti-aging (€39,99) Holland & Barrett Bestellen
Vitaltrax Matcha (€48,99) Holland & Barrett Bestellen
Lucovitaal Super Collageen (€19,99) Holland & Barrett Bestellen
Jacob Hooy Collagen (€12,99) Holland & Barrett Bestellen
Planet Paleo Collagenen (€27,99) Puur Mieke Bestellen
Sunwarrior Tahitian Vanilla (€37,95) Puur Mieke Bestellen
Niche4Health Type 2 (€25,99) Puur Mieke Bestellen
Arctic Blue Pure Arctische Collageen Puur Mieke Bestellen

Waar op letten als je een viscollageen poeder (€9,95) koopt? Je kunt kijken of je zekrr liever carcuma capsules (€19,95) wilt van puur mieke (€19,95) of gewoon kurkuma (€8,95) van de drogist Kruidvat. Peptan (€6,95) is verder geen hype maar maar een peptiden ingrediënten van collageenpoeders (€29,95) . Verder zijn er varianten zoals viscollageen van kabeljouw met omega 3 (€19,95) . Neem nooit meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, dit geldt ook voor sportvoeding, glucosamine (€9,95) , nigella sativa (€8,95) , visolie (€7,95) , magnesium tabletten (€9,95),  vitamines supplementen (€19,95) , peptides (€6,95) enzovoort. Wil je snel alles weten ga dan naar een online drogist die je meer kan hierover vertellen over antagonisten, peulvruchten, protein, aminozuren, maar ook paleo, anti-aging, pea protein mineralen en viscollageenpoeders met vitaminen voor de huid of gewrichten.

Vis collageen

Hieronder de beste vis collageen supplementen uit onze webshop:
collagen kopen gratis verzending

Vis Carcuma €20,99
Vis Vitamines €12,95
Sportvoeding van vis €12,00
Vissen vitamines €9,95
Pea protein €12,40
Vegan collageen eiwitpoeder €19,95
Antagonisten supplement €9,75
Anti-aging €14,50
Vitamine C €13,20
Collageentabletten €12,75
collageen kopen
collageen met vitamine C
collageen poeder type 1
collageen poeder holland en barrett
collageen supplement
collageen tabletten
collageen vis
collageenpillen
hydrolyzed collagen
kruidvat collageen
lucovitaal collageen peptide
vis collageen review
vital proteins marine collagen

Dit artikel is geschreven door Maud van Es. Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Mail dan naar info@maudgeniet.nl

Dit is een artikel in de categorie:

Viscollageen

Hieronder vind je de meest gebruikte vis supplementen in poedervorm.

Emmalaan 9
1075 AT Amsterdam
020 210 1956

aardbeien supplement

anti aging product

blij meisje met mineralen

collageen review

energie supplement

neo supplement

potje tabletten

supplement

voor en na

cbd olie

anti aging

hyaluronzuur

probiotica

mineralen

visolie

vitaminen

kurkuma

vitamine d

curcuma

sportvoeding

vitamine capsules

magnesium

levertraan

omega 3

aloe vera

vitamine

Collageensupplementen

Hieronder vind je voorbeelden van andere poeders en collageensupplementen.

zwarte bessen poeder

peptide voorbeeld

multivitamine davitamon

bessenpoeder

eiwitpoeder