Waar is castor olie goed voor?

waar is castor olie goed voor

Enkele jaren geleden hoorden wij voor het eerst over castor olie. In Nederland was en is castor olie nog niet heel bekend, maar in de Balkan gebruikt bijna iedere vrouw het.

Castor olie wenkbrauwen

We hoeven je volgens mij niet uit te leggen waarom wenkbrauwen ons zo bezig houden, de vorm van je wenkbrauwen definieert je gezicht. Het kan ervoor zorgen dat je eruit ziet als een ander mens, zowel in positieve als negatieve zin.

Waar smalle streepjes vroeger het straatbeeld domineerden willen we nu massaal volle ‘bushy’ wenkbrauwen. Castor olie belooft dat dit binnen handbereik ligt, voor iedereen. Castor olie helpt dikkere en vollere wenkbrauwen te krijgen.

De een is mega enthousiast over de haargroei voordelen van deze vetzuren rijke olie, terwijl anderen ver weg blijven van het idee om er überhaupt mee te experimenteren. Maar de hamvraag is natuurlijk: werkt het?

Wat is castorolie?

Castor olie, ook wel wonderolie of ricinusolie genaamd is een plantaardige olie geperst uit ricinus bonen. Ricinus olie zit boordevol vitamines die ons haar en onze huid een boost kunnen geven. Het bevat vitamine E, omega 6 vetzuren en diverse heilzame mineralen die de huid hydrateren en haargroei stimuleren.

Castor olie ervaringen

Hoewel wetenschappelijk bewijs ontbreekt zweert menig vrouw bij het insmeren van de wenkbrauwen voor bedtijd met castor olie. Het product brengt geen risico’s met zich mee, dus wat ons betreft de moeite waard om het uit te proberen. Ook voor de kosten hoef je het niet te laten, een flesje ricinus olie heb je al voor rond de €10.

Wil je het proberen? Zorg er dan voor dat je je wenkbrauwen goed schoonmaakt, dat ze volledig vrij zijn van make-up. Breng vervolgens met een wattenstaafje of wenkbrauwborsteltje castor olie aan op je wenkbrauwen. Het is nogal vettig, doe het daarom voor het slapen, dan kan je het er ‘s ochtends gewoon weer af wassen.

Castor olie ervaringen huid

Wetenschappelijk bewijs voor het bevorderen van haargroei is er dus niet, wel weten we dat ricinus olie hydraterende eigenschappen heeft voor de huid.

Wij zijn geïntrigeerd en gaan het zeker proberen! Binnenkort zullen we een review uitbrengen van onze ervaringen.