Waar is groene thee goed voor?

waar is groene thee goed voor

Groene thee is niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens super gezond. Met andere woorden: ga groene thee drinken.

Als je een beetje op ons lijkt dat is een simpele claim niet voldoende om je aan de groene thee te krijgen, daarom gaan we vandaag de volgende vraag beantwoorden: waar is groene thee goed voor?

Zwarte thee gezond

Hoewel je dit misschien niet direct zou verwachten komt groene thee van dezelfde plant als zwarte thee. Thee komt tot stand doordat je de bladeren plukt, droogt en fermenteert. De mate van fermentatie bepaald de soort thee. Fermentatie is een biochemisch proces waarbij schimmels, gisten en bacteriën gebruikt worden om een voedingsmiddel te maken.

Groene thee is niet gefermenteerd, daarom behoudt deze thee de lichte kleur van het blad.

Groene thee met citroen gezond

Als je dat lekker vindt kan je zeker groene thee met citroen drinken, maar ook zonder citroen worden er veel gezondheidsvoordelen toegewezen aan groene thee.

Antioxidanten groene thee

Groene thee is één van de minst bewerkte theesoorten, dit zorgt ervoor dat het veel antioxidanten en natuurlijke polyfenolen bevat. Polyfenolen werken ontstekings- en virusremmend, ook zijn zij in staat bacteriën te doden.

Minder stress door groene thee

Minder stress door het drinken van groene thee? Dat klinkt als een droom, maar is een feit. Groene thee ontspant maar houdt je ook alert. Dit alles komt door het stofje L-theanine, dit stofje (waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt) houdt je bloeddruk en hartslag in balans.

Groene thee gezond voor darmen

Ook je darmen worden blij van een kop groene thee. Uit diverse studies is gebleken dat het drinken van groene thee het risico op darmkanker vermindert. Hoe sterk je je thee drinkt en hoe vaak je groene thee drinkt is hierbij natuurlijk van belang. Hoe sterker je je thee drinkt, hoe meer goede stoffen er vrij komen.

Groene thee cafeïne

Blijf nog even hangen voor je besluit alleen nog maar groene thee te gaan drinken. Groene thee bevat namelijk cafeïne, zelfs net zoveel als zwarte thee. Teveel cafeïne kan schadelijk zijn voor je gezondheid.

Ook zorgt groene thee ervoor dat je lichaam ijzer minder makkelijk kunt opnemen.

Zoals met alles is het dus van belang om met mate te drinken.