Wat doet collageen als supplement

collageen supplementen onzin

Welke voeding je eet heeft veel invloed op hoe je huid veroudert. Zo zorgt ongezond en bewerkt eten (dat een lage voedingswaarde heeft) ervoor dat je huid sneller ouder wordt en dat de natuurlijke collageen aanmaak sterk achteruit gaat. Ook roken, alcohol en zon zorgen ervoor dat je lichaam minder collageen produceert wat kan leiden tot een tekort aan collageen. Een tekort aan collageen kan er vervolgens voor zorgen dat je eerder rimpels krijgt en je spieren en gewrichten minder soepel aanvoelen.

Veel beauty wetenschappers schrijven dan ook dat voor een gladde en stevige huid collageen onmisbaar is en dat is precies wat collageen als supplement doet. Collageen supplementen zijn er in allerlei vormen, waaronder poeders, tabletten, cremes en dranken. Niet alleen de vorm van een supplement kan afwijken, ook worden er verschillende soorten collageen gebruikt in collageen supplementen. De twee meest voorkomende soorten collageen zijn rundercollageen en viscollageen.

Wat is collageen?

Collageen is een een belangrijke bouwsteen van de huid, collageen zorgt onder andere voor  de hydratatie van je lichaam en huid zodat alle belangrijke lichaamsfuncties perfect hun werk doen. Bijna 75% van de stoffen in ons lichaam die niet uit water bestaan, zijn verschillende soorten collageen, onder andere in onze huid.

Collageen is een lichaamseigen eiwit en geeft structuur, stevigheid, kracht en elasticiteit aan je spieren, pezen, kraakbeen, bloedvaten en huid.

Veroorzaakt collageen verlies rimpels?

Je lichaam maakt continu nieuw collageen aan om beschadigingen in de huid te kunnen repareren. Een natuurlijk aspect van veroudering is de geleidelijke afname van onze eigen (natuurlijke) collageen productie, die inzet rond de 25 jaar oud.

Wanneer de ondersteuning van je huid afneemt en collageen vezels minder dicht op elkaar liggen zullen uiteindelijk rimpels ontstaan. Je huid is hierdoor minder vol en wordt slapper. We zien ook cellulite ontstaan op onze dijen, billen en armen wanneer we collageen verliezen

Collageen supplementen vertragen huidveroudering

Gelukkig is er een oplossing want collageen supplementen vertragen de huidveroudering. Wanneer je deze supplementen gebruikt naast een gezond voedingspatroon is dit een optimaal instrument tegen huidveroudering. Zo helpen collageen supplementen met het herstellen van het ondersteunende vermogen van de huid en verminderen tekenen van huidveroudering.

Gehydrolyseerd collageen als supplement

In je lichaam komen verschillende collageen structuren voor, waarbij type 1 en type 2 het meeste voorkomen. Type 1 komt bijvoorbeeld voor in je huid, haar en nagels, en type 2 is een belangrijk component van onze synoviale vloeistof en het kraakbeen. Het is daarom belangrijk dat je altijd gehydrolyseerd collageen kiest, oftewel verdeeld in peptidelengtes is, zodat die de huid kan opnemen en gebruiken. Let hier dus op bij je aankoop.