Wat is hyaluronzuur?

hyaluronzuur

Steeds vaker komen wij hyaluronzuur tegen in schoonheidsproducten, maar wat is hyaluronzuur? Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof en speelt een belangrijke rol bij het hydrateren van onze huid.

Hyaluronzuur kan 1.000 keer zijn eigen gewicht aan vocht / water vasthouden. Deze eigenschap zorgt ervoor dat hyaluronzuur onze huid hydrateert en beschermd.

Hyaluronzuur serum

Steeds vaker komt deze stof voor in schoonheidsproducten als serums en dag- en nachtcremes en dat is wat ons betreft een goede zaak. Er is geen huid die niet wat extra vocht en veerkracht kan gebruiken.

Hyaluronzuur ervaringen

Onze ervaring met hyaluronzuur is meer dan positief. Bijna iedereen op de redactie van Maudgeniet is inmiddels om. Onze absolute favorieten en must-haves zijn:

  • Advanced Snail 96 Mucin Power Essence van COSRX
  • Hyaluronic Acid Intensive Cream van COSRX
  • Collageen Beauty Blend van Herbolist

Alledrie de producten bevatten uiteraard hyaluronzuur. Misschien leuk om te weten, voor beauty producten kiezen wij vaak voor Korean Skincare (heb je misschien wel van gehoord). Koreaanse skincare staat erom bekend voornamelijk natuurlijke ingrediënten te gebruiken om een stralende, jonge uitstraling te krijgen en te behouden.

  • We zijn trouwens zo’n fan van hyaluronzuur om de volgende redenen:
  • Het is een natuurlijke vochtinbrenger en zorgt er niet alleen voor dat je huid vocht beter opneemt, het zorgt er tegelijkertijd ook voor dat je huid minder vocht verliest.
  • Het heeft bepaalde antioxiderende eigenschappen en beschermt daarmee de huid tegen vrije radicalen.
  • Het draagt bij aan het behouden van de elasticiteit van je huid.

Ter aanvulling: In je jongere jaren houd je huid je vochtbalans zelf nog goed op peil, naarmate je ouder wordt merk je dat je huid hier minder toe in staat is. Het gebrek aan vocht in de huid zorgt er mede voor dat je huid zichtbaar minder stevig en elastisch is, er ontstaan rimpels. Het op peil houden van de vochtbalans zorgt ervoor dat er minder snel rimpels ontstaan.

Hyaluronzuur supplement

Voor voedingssupplementen kiezen we het liefst voor supplementen uit Nederland omdat deze aan super strenge wet- en regelgeving moeten voldoen. De Collageen Beauty Blend van Herbolist is zo’n voorbeeld. De reden waarom we naast crèmes ook voor een supplement kiezen is vanwege de overtuiging dat schoonheid (deels) van binnenuit komt. Je ziet zelf wat er gebeurt als je een aantal repen chocolade eet.