Wat zijn de voordelen van rundercollageen?

Rundercollageen helpt enorm goed tegen huidveroudering.

voordelen rundercollageen
kruidvat collageen poeder

Wanneer je je hebt verdiept in de werking van collageen, hoor je ook vaak de term rundercollageen. Dit komt omdat verreweg de meeste collageen supplementen van rundercollageen zijn gemaakt.

Hoe wordt rundercollageen gemaakt?

Wanneer er runderen verwerkt worden voor de vleesproductie worden vervolgens de botten en de huid gebruikt om er collageen eiwitten van te maken. Rundercollageen wordt gewonnen uit pezen, botten, kraakbeen en huid van de runderen.

Rundereiwitten

Het collageen dat uit het restafval van de slacht gewonnen wordt, vormt gelatine nadat het wordt uitgekookt. Vervolgens wordt het vermalen tot collageen poeder. Door middel van ‘hydrolysatie’ ondergaat de verwerking van de gewonnen rundereiwitten nog een volgende stap.

Gelatine

Zo wordt de gelatine behandeld met hitte en speciale enzymen. Deze enzymen worden peptidasen genoemd en zorgen weer voor de collageen afbraak. Dankzij deze afbraak ontstaat er de vorming van collageen peptiden, beter bekend als gehydrolyseerd collageen, dat makkelijker door het lichaam wordt opgenomen worden.

Waarom rundercollageen kopen?

Rundercollageen helpt je aan een betere gezondheid van het darmstelsen, zo bevat rundercollageen verschrikkelijk veel glutamine. Het aminozuur glutamine heeft de bekende eigenschap om kleine gaatjes in de darmwand te repareren. Hierdoor draagt runder-collageen ook bij aan het tegengaan van symptomen van een lekkende darm.

Daarnaast kan rundercollageen ook de aanmaak van nieuw kraakbeen stimuleren, en bij sporters is algemeen bekend dat het supplement de spierkracht kan verstevigen en verminderd het bovendien gewrichtspijn.

Hoe wordt viscollageen gemaakt?

Viscollageen is een beetje de ‘concurrent’ van rundercollageen. Viscollageen komt uit de huid en graat van vissen natuurlijk, maar het productieproces is verder goed vergelijkbaar met rundercollageen. De gezondheidsvoordelen zijn hetzelfde, al zijn meer mensen allergisch voor viscollageen. Daarom adviseren we vaker om het ‘gewone’ rundercollageen te kopen, als je verder geen specifieke voorkeur hebt.