Collageen supplementen kopen: het ultieme beauty geheim?

Een collageen poeder kopen tegen rimpels, werkt dat wel? En zo ja, hoé dan?

Wie de Nederlandse of zelfs internationale beauty blogs een beetje volgt, ziet dat veel beauty bloggers van boven de 30 jaar oud regelmatig collageen poeders kopen. Maar waarom doen ze dat en heeft het écht zin om zo’n collageen supplementen van €29,95 te kopen?

Werkt een collageen supplement?

Allereerst heb je natuurlijk gezond verstand. Zeker, er zijn ook vele ‘tegenstanders’ van collageen, die roepen dat collageen geen zin heeft. Maar als we eerlijk zijn: dit zijn niet de mensen die we als ‘mooi’ zouden bestempelen. Bijna alle (mooie) vrouwen die ik ken in de schoonheidsindustrie zijn wel degelijk voorstander van collageen, simpelweg omdat zij in de praktijk zien dat een collageen supplement rimpels tegen kan gaan en de huid mooier maakt.

Ik raad collageen dus zeker aan wanneer je een gezonde, vitale huid wilt en de huid een frisse uitstraling wilt laten behouden. Want dat is het voornaamste doel: zorgen dat je huid niet verder verouderd, en de fijne lijntjes repareert.

Maar laten we eens in de collageen wetenschap duiken..

Collageen uit voeding

Allereerst is het belangrijk te beseffen dat alleen collageensupplementen innemen niet voldoende is. De basis is en blijft gezonde voeding, en het mooie: collageen kun je ook deels uit voeding halen. Want zoals we al jaren weten heeft wat je eet een grote invloed op hoe je huid gaat verouderen.

collageen uit voeding

Slecht en dus ongezond eten dat is bewerkt en laag in voedingsstoffen is kan ervoor zorgen dat je huid sneller gaat verouderen en tevens wordt de natuurlijke aanmaak van lichaamseigen collageen geremd. En het blijft een feit dat collageeneiwitten onmisbaar zijn voor die mooie, gezonde en jong uitziende huid.

Wat doet collageen voor de huid?

Misschien wist je het nog niet, maar collageen is één van de belangrijkste bouwstenen in jouw huid en is verantwoordelijk voor de hydratatie van je lichaam en huid zodat ook alle lichaamsfuncties perfect hun werk kunnen doen. Wist je dat zo’n 75 tot 80 procent van de stoffen in ons lichaam (die niet uit water bestaan) zijn verschillende soorten collageen, en die vind je onder andere in de huid.

Lees ook: Wanneer collageen innemen?

Rimpels komen al snel door collageen verlies

Ons lichaam maakt continu nieuw collageeneiwit aan om daarmee beschadigingen in je huid te repareren. Helaas is een natuurlijk aspect van veroudering dat de geleidelijke afname van collageenproductie al ingezet wordt vanaf je 25ste levensjaar. Best jong al!

Dat zit zo: wanneer de ondersteuning van de huid afneemt en de collageen vezels minder dicht op elkaar komen te liggen, dan ontstaan de eerste rimpels. Je ziet dat de huid dan minder vol en vooral slapper wordt. Daarnaast zie je cellulite onstaan op de dijen, billen en armen wanneer collageen verloren wordt.

collagen supplement

Collageen supplementen tegen huidveroudering

Ik kan me voorstellen dat je even moet ‘slikken’ van dit nieuws. Gelukkig kunnen we ook iets heel positiefs slikken! We kunnen namelijk dit verouderingsproces vertragen door gezond te eten en door collageen supplementen te gebruiken. Zo helpen collageen supplementen met het herstellen van het ondersteunende vermogen van de huid en verminderen tekenen van huidveroudering. Let trouwens wel op: er zijn verschillende collageen supplementen verkrijgbaar, maar niet alle types kunen het collageen in de huid opbouwen.

Wat is gehydroliseerd collageen?

Dit behoeft ook nog wat uitleg. Zo zijn er verschillende collageen structuren in het lichaam en daarbij komen Type 1 en Type 2 komen het meest voor. Type 1 vind je vooral in je huid terug, haar en nagels, en Type 2 is het meest belangrijkste component van onze synoviale vloeistof en ons kraakbeen.

Hierbij is het van belang om te weten of het poeder dat je koopt gehydroliseerd is, oftewel is verdeeld in peptide lengtes die de huid makkelijk kan opnemen en gebruiken. Als dot niet het geval is, verwerken we het supplement net zoals alle eiwitten die we binnen krijgen.

Herbolist Pure Collagen review

Herbolist Pure Collagen is een premium collageen poeder met het juiste Type 1 collageen. Ook is dit supplement gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken naar collageen, waarbij een positief effect op rimpels en huidveroudering de belangrijkste doelstelling is.

herbolist collageen supplement

De meeste reviews, en dat zijn er heel veel, zijn onder de indruk van de geweldige resultaten die klanten behaalden na het gebruik van de Herbolist collageen supplementen. De meeste reviewers zien enorme verbetering in rimpeldiepte, stevigheid en elasticiteit: en dat is toch wel de belangrijkste doelstelling van de meeste vrouwen.

Viscollageen

Naast rundercollageen van Herbolist heb ik ook geschreven over mijn viscollageen ervaringen. Lees daarvoor de review die specifiek gaat over viscollageen poeder.

Supplementen

Hieronder de meest recente extra informatie.

Collagen capsules

Wil je meer capsules vol collagen poeder met kerst? Denk dan aan zelfzorg springfield vol peptan met cbd olie dat hydrolyzed proteins bevat. Daarnaast curcuma voor energie of parfum met lemon als goed supplement probiotica mineralen sinaasappel arctische dat is l-lysine van vitaminstore of magnesium van physalis op basis van fish vitamines met levertraan van superfoodsonline dit vleesvervangers zoals nigella sativa bevatten.

Aminozuren met peptides vol glucosamine

Denk ook aan aminozuren peptides vitakruid vol glucosamine met zaden bamboe of kruidvat gehydrolyseerd suppletie van de online drogist en andere goede vitaminen.