Hoe gezond is runder collageen en welke moet je kopen?

Hoe gezond is rundercollageen en welk runder collageen kopen?

hoe gezond is rundercollageen

Hoe werd rundercollageen bekend?

Rundercollageen is echt niet meer weg te denken uit de beauty wereld. Bekend gemaakt door de Hollywood sterren, die er al tientallen jaren mee bekend zijn. Maar zoals met alle beauty geheimen: uiteindelijk komen ze uit. Hierdoor komt de vraag op hoe gezond die rundercollagenen eigenlijk zijn. Tijd voor antwoorden!

Note: Zelf gebruik ik Herbolist collageen. 100% rundercollageen met een scherpe prijs dankzij de kortingscode ‘Maud'.  (Klik hier)

Waar komt runder collageen vandaan?

De naam verklapt het natuurlijk meteen: runder collageen komt van runderen. Wanneer runderen zijn verwerkt voor vlees producten wordt in de fabriek de huid en botten apart gelegd om er vervolgens collageen eiwitten (gelatine) van te produceren. Tijdens dit proces wordt deze gelatine wat kleiner gemaakt tijdens een proces dat hydrolisatie wordt genoemd.

Vervolgens wordt het collageen tijdens deze hydrolisatie behandeld met speciale enzymen, die men proteasen of peptidasen noemt. Deze enzymen breken het collageen af tot collageen peptiden. Dit wordt ook wel gehydrolyseerde collageen genoemd of collageen hydrolysaat.

Hoe gezond is (runder) collageen?

Runder collageen is heel gezond, want rundercollageen zorgt bijvoorbeeld voor een verbeterde gezondheid van je darmstelsel. Collageen van runderen is namelijk ontzettend rijk aan glutamine en deze aminozuren kunnen zelfs de symptomen van een lekkende darm tegengaan. Het aminozuur van rundercollageen is bijvoorbeeld betrokken bij het herstel van de darmwand en kan kleine gaatjes in de darmwand repareren. Heel belangrijk dus, en dit is iet wat veel mensen niet weten.

Daarbij kan het ook de spierkracht verbeteren, kan het voor een sneller herstel van je spieren zorgen na intensieve sporttrainingen en vermindert het tevens de gewrichtspijn. Ook lezen we dat rundercollageen de aanmaak van kraakbeen stimuleren, waarmee ik niet anders kan concluderen dat rundercollageen heel gezond is.

Runder of viscollageen kopen?

Nu weet je dat rundercollageen heel gezond is, maar je ziet opeens ook viscollageen in het schap liggen van de drogist. Moet je daarom runder of viscollageen kopen? Viscollageen is ook zeker niet slecht, want viscollageen is zelfs de meest zuivere vorm van collageen en afkomstig van de huid, botten en graat van vissen. Het productieproces is verder wel gelijk aan dat van rundercollageen.

Hoe wordt viscollageen gemaakt?

Delen van vissen die anders weggegooid worden, zoals vishuiden en dergelijke, worden gehydrolyseerd door middel van protease-enzymen. Viscollageen kent verder dezelfde voordelen als rundercollageen, want het versterkt botten, gewrichten en kraakbeen. Door viscollageen toe te voegen nemen gewrichtsklachten af.

Rundercollageen wordt vooral uit huiden gewonnen, het kraakbeen en de botten van runderen en viscollageen wordt voornamelijk gewonnen uit de huiden, botten en vissengraat. Toch hebben meer mensen een vis of schaaldieren allergie, vaak zonder dat zij dit weten. Daarom kunnen de meeste mensen beter kiezen voor een rundercollageen supplement.  Ook is de geur en smaak van vis collageen meestal sterker en wordt door veel mensen als minder fijn ervaren.

Rundercollageen: gezond en het meest veilig

Kort samengevat kunnen we dus stellen dat rundercollageen gezond is en daarnaast als supplement zeer veilig te gebruiken is. Zelf gebruik ik al bijna een jaar het rundercollageen poeder van Herbolist, en kan ik daarom ook iedereen aanraden. Tenminste, als je je huid ook mooi en jong wilt houden..

Rundercollageen

Collageen peptiden skincare slikken met vanille

Het mooie van dit hele collageenverhaal is dat je collagen peptiden skincare kunt slikken met een vanille smaak. Goede beauty collagen powder net als sterren als Oprah Winfrey of cream voedingssupplementen van dermatologists. Dit zorgt voor elasticity zodat je geen last van dry shampoo hebt al is kokos heel goed voor je bovenbenen volgens een bekende rundercollageen voedingsdeskundige.