Druivenpitolie: waar is het goed voor?

druivenpitolie

Selfcare is hot, en terecht. Tijdens de pandemie is het nog eens extra duidelijk geworden dat het belangrijk is om goed voor jezelf te zorgen, niet alleen om lichamelijk gezond te blijven maar ook om mentaal gezond te blijven. Zelfzorg kan op vele manieren, een avondritueel met castor olie, een warm bad, met een goed boek en een warme kop thee op de bank. En ga zo maar door.

Steeds vaker zijn oliën onderdeel van een selfcare ritueel. Van badolie tot gezichtsolie, van etherische olie tot eetbare olie. Een bepaald type olie kan net dat beetje extra smaak, geur of gevoel geven. Vandaag: druivenpitolie.

Druivenpitolie gezond

Druivenpitolie is een plantaardige olie die wordt geperst uit – hoe kan het ook anders – druivenpitten. Druivenpitolie bevat een hoog gehalte vitamine E, daarnaast bevat deze olie ook diverse mineralen. Druivenpitolie wordt zowel gebruikt voor inwendig- als uitwendig gebruik. Met andere woorden, voor huidverzorging maar ook voor het koken. Deze producten verschillen wel van elkaar, smeer de olie bedoeld voor het koken niet op je huid en vice versa.

Druivenpitolie huid

Vandaag gaan we het hebben over het gebruik van druivenpitolie voor huidverzorging. Druivenpitolie kan helpen bij mensen met een droge en/of gevoelige huid. Het fijne van deze olie in vergelijking met veel andere oliën is dat het zich makkelijk laat verdelen over de huid. Ook trekt het snel in, na het aanbrengen blijft je huid niet vettig aanvoelen.

Aan druivenpitolie worden ontstekingsremmende, antioxiderende en antimicrobiële eigenschappen toegewezen. Antioxidanten helpen je huid beschermen tegen vrije zuurstofradicalen welke mede verantwoordelijk zijn voor huidveroudering. Antimicrobiële middelen worden gebruikt tegen virussen, schimmels en bacteriën.

Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat druivenpitolie een zeer populair middels is van vele vrouwen om de huid te verzorgen.​​​​​​​

Druivenpitolie gezicht

Dat aan druivenpitolie verschillende positieve eigenschappen worden toegewezen is duidelijk, maar voor wie is het dan raadzaam om druivenpitolie toe te voegen aan de dagelijkse routine.

Acne

Heb jij last van acne, dan is het zeker de moeite waard om eens te testen of druivenpitolie hier tegen helpt. Het daadwerkelijke effect verschilt per persoon, iedereen mens is uniek, maar de olie helpt bij velen tegen puistjes en acne. Ook wanneer je last hebt van een verkleuring van de huid, veelal roodachtig, dan kan dit sterk verminderen.

Droge huid

Ook al is deze olie minder vettig dan veel andere oliën, het blijft een olie en helpt de huid te hydrateren. Het herstellen van de vochtbalans zorgt er ook direct voor dat je huid elastischer en zachter wordt.

Hoe gebruik je het?

Heel simpel, breng ‘s ochtends en ‘s avonds een paar druppels aan op je huid en masseer dit een beetje in.