Hoe krijg je pluizig haar weer glad?

pluizig haar

Pluizig haar houdt niet niet van vocht of warmte, maar er is juist wel liefde en geduld voor nodig. In de strijd tegen pluizig haar, wapen je jezelf met een sulfaatvrije shampoo, een goede conditioner en hydraterende haarmaskers en oliën.

Tip: Wist je ook dat je dikker haar door collageen kunt krijgen?

Intensieve haarverzorging

Iedereen met pluizig haar weet hoe intensief de haarverzorging is. Vooral als de luchtvochtigheid hoog is, pluist het haar als een suikerspin. Om dit te temmen, heb je de juiste verzorgingsproducten en een bijbehorende verzorgingsroutine nodig. Neem daarom eerst een kijkje in je badkamermeubel en kijk welke producten er gebruikt worden.

De belangrijkste tip voor pluizig haar: vermijd hitte en chemische behandelingen.

Sulfaatvrije shampoo

Het is het beste om een ​​sulfaatvrije shampoo te gebruiken die het haar zacht reinigt en hydrateert. Na het wassen is het zinvol om een ​​conditioner aan te brengen. Het maakt niet alleen de opgeruwde haarstructuur glad, maar zorgt ook voor extra vocht. Tegelijkertijd zorgt een conditioner ervoor dat het vocht beter door het haar kan worden opgenomen.

Hydraterend haarmasker

Belangrijk: Als je haar steil is, hoef je de conditioner alleen op de lengtes en punten van je haar aan te brengen. Als je krullend haar hebt, is het aan te raden om het verzorgingsproduct ook op de haarlijn aan te brengen. Een of twee keer per week kun je je haar verwennen met een hydraterend haarmasker. Dit geeft je glad, glanzend en gezond haar – en er is geen spoor meer van pluizig haar.

‘Pluizig' haarmasker voor een nacht

Er zijn trouwens haarmaskers die je een nachtje kunt laten zitten. Hierdoor krijgen de ingrediënten veel tijd om in te werken. Na het stylen kun je haarolie op de punten aanbrengen. De natuurlijke en verzorgende ingrediënten geven het haar extra glans zonder het te verzwaren.

Pluishaar houdt niet van föhnen

Naast een voldoende toevoer van vocht is het belangrijk het haar niet aan extra warmte bloot te stellen. Het is het beste om pluishaar te wassen met lauw water. Hetzelfde motto geldt voor styling: minder temperatuur is meer. Het is het beste als je je haar aan de lucht laat drogen. Bij het föhnen is een lage warmtestand zachter voor het haar. Als je krullend haar hebt, kun je je haar het beste drogen met een diffuser. Wil of moet je toch föhnen? Gebruik altijd een hittebeschermende spray bij het stylen met een föhn, stijltang, enz.

Nooit krachtig wrijven in pluizig haar

Vermijd krachtig wrijven in je haar. Na het wassen van je haar kun je je haar voorzichtig deppen met een handdoek. Chemische behandelingen van het haar, zoals kleuren, kunnen het haar extra belasten en uitdrogen. Gebruik chemische middelen daarom in beperkte doses – of liever helemaal niet.